שתף קטע נבחר

מאפה שוקולד צ'יפס קלאסי

כמו באנגליה: מתחשק לכם להרגיש כמו בלונדון ולהגיש את התה של אחר-הצהריים עם משהו מתוק ליד? רוני ונציה מציעה מתכון לסקונס שוקולד צ'יפס

סקונס שוקולד צ'יפס

מאפי סקונס מסורתיים אנגליים, רכים ונפלאים, לא מתוקים מדי, גדושים לרוב באוכמניות יבשות, והפעם בגיוון של שוקולד צ'יפס. מגישים אותם בתה מנחה של אחה"צ כמיטב המסורת הבריטית עם חמאה וריבה איכותיים או עם CLOTTED CREAM – סוג של שמנת סמיכה מאוד. סוד הרכות הנפלאה של המאפים: אין לערבב את החומרים יתר על המידה.

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

המרכיבים (ל-10 יחידות):

1/2 3 כוסות (500 גר') קמח

2 כפות אבקת אפייה גדושות

6 כפות (80 גר') סוכר

1/2 כפית מלח

110 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1/4 1 (300 מ"ל) כוסות חלב

75 גר' שוקולד צ'יפס

1 ביצה טרופה ב-1 כפית מים

 

להגשה: חמאה וריבה

הכלים: תבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. במעבד מזון שמים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את החמאה ומעבדים ב"פולסים" עד לקבלת תערובת פירורים גסה עם מעט גושי חמאה בגודל אפונה.
  4. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את החלב והשוקולד צ'יפס, ומערבבים בקלילות בעזרת מרית גומי עד לקבלת בצק גס, סדוק ולא הומוגני, רך מאוד אבל יציב (יש להיזהר מעיבוד יתר הפוגע במרקם האופייני לסקונס).
  5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מאחדים את הגושים בידיים ומעבדים בקלילות עיבוד מינימאלי עד לקבלת גוש בצק עם מרקם מחוספס (מוסיפים קמח לפי הצורך).
  6. מעצבים את הבצק בידיים לעיגול בעובי 3 ס"מ. קורצים צורות "לב" או עיגול בעזרת חותכן מקומח בקוטר של 6 ס"מ (מאחדים שאריות בצק רק פעם אחת).
  7. מניחים את הסקונס מעל התבנית במרווחים של 4 ס"מ. מברישים את החלק העליון בביצה טרופה.
  8. אופים 13-14 דקות עד לקבלת צבע זהוב בהיר. מגישים חם עם חמאה וריבה.

 

מחפשים מתוקים מקומיים? צפו בקרין גורן מכינה עוגיות טחינה:

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
סקונס שוקולד צ'יפס
צילום: דודו אזולאי
מומלצים