שתף קטע נבחר

נרצחה בחודש תשיעי להריון: "גברים אלימים לא משלמים מחיר"

אמנה יאסין מטמרה, שהייתה אמורה ללדת בעוד 20 יום, נדקרה למוות. מעצרו של בעלה הוארך בעשרה ימים. "זה רצח כפול. פושעים משתוללים ברחובות וחפים מפשע משלמים מחיר", אמרה מנהלת פרויקט המאבק באלימות בחברה הערבית בעמותת "סיכוי"

 

 

בבית משפט השלום בנצרת הוארך היום (יום ג') בעשרה ימים מעצרו של ואליד חסין (46), החשוד שדקר את אשתו אמנה יאסין (35) למוות לפנות בוקר בביתם. יאסין, אם לשני ילדים בני 10 ו-14, נמצאה ללא רוח חיים לאחר שנדקרה בסכין. "גברים אלימים לא משלמים את המחיר. זה טרור לכל דבר", אמרה לאולפן ynet מנהלת פרויקט המאבק באלימות בחברה הערבית בעמותת "סיכוי".

 

תושבי טמרה עדיין מתקשים לעכל את הרצח. קרוב משפחתה של אמנה אמר: "קשה לנו להאמין שהיא פגעה בעצמה. היא חיכתה ללדת בעוד 20 יום. היא הייתה שמחה מאוד, ולצערי במקום לחגוג עם המשפחה והחברים אנו מקבלים אנשים שמשתתפים בצערנו".

   

   

מתחילת שנת 2016 נרצחו 40 איש במגזר הערבי, מתוכם חמש נשים - כולן מאזור הצפון: אמנה יאסין (35) תושבת טמרה שנרצחה מדקירת סכין, סמירה אסמאעיל (40) תושבת מרר שנורתה למוות, סלאם עבדאללה (47) תושב כפר יאסיף שנורתה למוות בזמן ביקורה אצל אחותה בכפר בענה, רנין רחאל (21) תושבת זרזיר שנרצחה על ידי אחיה לאחר שהיכה אותה בפטיש, ומירפת אבו ג'ליל (40) תושבת שפרעם.

 

"זה הפך להיות נורמה"

סמאח סליימה, מנהלת פרויקט המאבק באלימות בחברה הערבית בעמותת "סיכוי", התראיינה היום לאולפן ynet. "אמנה הייתה אימא לשני ילדים, ובהריון מתקדם בחודש תשיעי. זה אומר שזה רצח כפול מבחינתנו, זה איום ונורא. לפני שבוע התרחש רצח כפול בלוד, רעולי פנים שמחסלים מישהו במכונית זה הפך להיות נורמה. אני חושבת שזה חוזר להתפשטות הנושא של נשק בלתי חוקי בחברה הערבית, ואוזלת ידה של המשטרה. רוב הרציחות בחברה הערבית לא מפוענחות", היא מציינת, "זה אומר שפושעים משתוללים ברחובות ואנשים חפים מפשע משלמים את המחיר".

אמנה יאסין ז"ל ()
אמנה יאסין ז"ל

זירת הרצח, הבוקר ()
זירת הרצח, הבוקר
 

"במקרה הזה של טמרה מדובר במקרה שהייתה היסטוריה של אלימות במשפחה וזה אומר שהאישה הייתה אמורה לקבל טיפול על-ידי הרשויות ולהיות מורחקת מהבעל האלים הזה, והוא היה צריך לשלם את המחיר. המצב היום הוא שזה לא קורה. גברים אלימים לא משלמים את המחיר למרות שנשים לפי כל המחקרים מתמודדות יותר ומתלוננות יותר.

 

"נושא האלימות והפשיעה בחברה הערבית, כמו בכל חברה, לא יכול להיות אשמתו של גורם אחד. אם אני כעובדת סוציאלית, אם השוטר כשוטר, אם השופט כשופט וראש הרשות וכל אחד ייקח את האחריות שלו - נתקדם. בינתיים המצב לא מבשר טובות, הפשיעה גוברת, התחושה של האזרחים הערבים שהביטחון שלנו הוא פחות חשוב למדינה היא התחושה הרווחת, ומי שבאמת שולט בחיינו זה הפושעים, זה אנשים שמחזיקים נשק. מבחינתי זה טרור לכל דבר".

 

"אני צופה שהמספר יעלה"

סליימה הציגה סטטיסטיקות שלפיהן יותר מעשר נשים נרצחות כל שנה. "שנה שעברה הייתה שנה קשה מאוד עם 15 רציחות של נשים. אנחנו היום בסוף אוגוסט, ועם מספרים כאלה אני צופה לצערי שהמספר הזה יעלה". 

 

כאלד יאסין, אחיו של ואליד החשוד ברצח, אמר: "היום כשנכנסנו לבית ראינו את האישה שרועה על הרצפה ועדיין נושמת וסכין הייתה נעוצה באזור החזה. החשוד המרכזי במעשה הוא אח שלי, אבל מצד אחר יש סיכוי שהיא זאת שפגעה בעצמה. אין כרגע מה שיאמת שהוא רצח אותה. עדיף לחכות לתוצאות החקירה הסופית. אני בטוח שהדברים ישתנו".

 

עוד הוא ציין: "ידוע לנו שהיו לבני הזוג בעיות, ואח שלי סובל ממחלה נפשית ומקבל תרופות אבל הוא לא אלים. בעבר ההרוגה התלוננה על בעלה בחשד שהוא היכה אותה, אבל אני לא מאמין שהוא התנהג בצורה כזו. בזמנו הוא נעצר למשך שמונה חודשים. היום כשהגיעו השוטרים לזירה אמרתי להם שהוא צריך טיפול ממושך. אני לא יודע אם ייקחו את הדבר הזה בחשבון. אני מקווה שהוא לא דקר את אשתו וישתחרר בקרוב". 

 

עו"ד מוטי לוי, שמייצג מטעם הסנגוריה הציבורית את החשוד ברצח אשתו בטמרה: "מדובר באדם שנמצא בטיפול פסיכיאטרי. הוא מכחיש את החשדות, משתף פעולה עם החוקרים ומסר גרסת אליבי". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים