שתף קטע נבחר

תיאטרון אחר: כל מה שמתוכנן בפסטיבל עכו

הצגה של רן בכור על שופט גרמני שאושפז בכפייה, יצירה לצופה אחד בלבד, מופע של יפתח קליין על גבר שהתמכר לגלילה של הפיד בפייסבוק ומחזה של חנוך לוין המועלה בפעם הראשונה בארץ - אלו המופעים שיתקיימו השנה בפסטיבל עכו לתיאטרון

 

טלי שרון, רן בכור, רועי אסף, עינת וייצמן, שלומי ברטונוב, וירון מוטולה הם רק חלק משמות המשתתפים בפסטיבל עכו לתיאטרון ישראלי, שיתקיים בפעם ה-37 ויחול גם השנה בחול המועד סוכות, בין 17 ל-20 באוקטובר. הפסטיבל, בניהולו האמנותי של אבי גיבסון, יכלול הצגות תיאטרון בבכורה, תיאטרון רחוב, תהלוכות, תיאטרון אינטראקטיבי, מחול, מיצגים, וידאו ארט, מופעי מוזיקה, יריד אמנויות ופאנלים חברתיים-תרבותיים ופרויקטים קהילתיים.

 

מתוך מסיבת העיתונאים לקראת פסטיבל עכו (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
מתוך מסיבת העיתונאים לקראת פסטיבל עכו(צילום: אבי מועלם)
כ-40 מופעי תיאטרון רחוב יועלו השנה ברחובות העיר העתיקה, בשוק, על חומות העיר, בבזאר הטורקי ובמדרחוב. 14 הצגות יועלו בבכורה ויתמודדו על פרס "היצירה במרחב הציבורי". הפסטיבל יארח השנה שני מופעי תיאטרון רחוב מחו"ל, בהם המופע "Kitchen Prince" מהולנד. בנוסף, בכל ערב יתקיים מופע מוזיקלי על חומות העיר.

 

הפסטיבל ייתן במה גם לפרויקטים מסוג קצת שונה: כך למשל יתקיים במסגרתו "שולחן מחזאים" - מפגש של ארבעה מחזאים סביב שולחן, שיכתבו במהלך הפסטיבל מחזה באורך מלא; יוצרי הפסטיבל יעניקו בהתנדבות סדנאות עבודה לקהילה בעכו; ייערכו אירועי "עכו לנוער" שיעלו הפקות של קבוצות תיאטרון נוער מרחבי הארץ; תהלוכת "אל זאפאה" תפגיש את הקהל עם המסורת המקומית בחגיגת שירה ותיפוף בין סמטאות העיר העתיקה ועוד.

 

 (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
(צילום: אבי מועלם)
 

גם הצגות אורחות מחו"ל ישתתפו בפסטיבל: אמן הפרפורמנס איבו דמישב מבולגריה יעלה את המופע "SOM FAVES", והתיאטרון הלאומי ממקדוניה יעלה את ההפקה "אותלו".

 

 (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
(צילום: אבי מועלם)

ההצגות שיתחרו בפסטיבל עכו לתיאטרון אחר 2016:

 

"הסתכלות - 1976"

בהשראת סרטו של ג׳אד נאמן, "הסתכלות על עכו", מ-1976. היצירה מעלה באוב ומחיה את הדמויות של אז במרחב אמנותי עכשווי, שהוא רחבה מטאפורית של בית החולים הישן לחולי רוח של עכו.

 

במאים ומעצבים: פיראס רובי ודויד מעיין. משתתפים: נורית נוביק, ד"ר נטלי תורג'מן, מירי לביא, רחל גץ-סלומון, אלחי סלומון, יוסרא ברכאת, קרין שאטנג, קלאודיה דוליצ'י, פיראס רובי, דויד מעיין, רחל קשת וד"ר זמירה פורן-ציון.

 

 (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
(צילום: אבי מועלם)
"PA’AM"

עבודת אור, סאונד ווידאו לחלל תיאטרון. הקהל יושב באודיטוריום וצופה ב"הצגה" ללא משתתפים חיים על הבמה. על ידי שימוש בהקלטות אודיו, תאורה ודימויים מוקרנים, העבודה מבקשת לקחת את הצופה לשיטוט בין פיסות זיכרון וגעגוע לעבר שעדיין פועם.

 

מאת: נדב ברנע. מרואיינים מוקלטים: אורה מאירסון, ערן צור, דורון תבורי. טקסט: אלי אליהו.

 

"חיתוך. דיבור"

קרב זוגי על פיצוח הקוד של שפות הגוף, הלשון והלב. דואט פיזי-ווקאלי על האלימות והרוך שבתוך ומחוץ לזוג.

 

יוצרים ומבצעים: נטע וינר וסתיו מרין.

 

 (צילום: אביעד וייצמן) (צילום: אביעד וייצמן)
(צילום: אביעד וייצמן)

"פלסטין, שנת אפס"

קומדיה תיעודית. שמאי בניין מחליט לאמוד את הנזקים של הבתים הפלסטינים שנהרסו או נפגעו. הוא עובר מבית לבית - מירושלים, לשכם, לאל עראקיב, ועד לעזה, וכותב דו"ח. בכל מקום סיבת ההרס שונה ואופני ההרס שונים. בכתיבת דו"ח הנזקים הוא הופך לארכיאולוג של ההווה, שכותב את ההיסטוריה הפלסטינית דרך ההרס.

 

כתיבה ובימוי: עינת ויצמן. משחק: ג'ורג' איברהים, גסאן אשכר, אמג'ד באדר, ענת חדיד, חאולה איברהים.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

"שרבר"

דניאל פאול שרבר (1842-1911) היה נשיא בית המשפט העליון לערעורים של דרזדן שבגרמניה, כשנשלח בשיא הקריירה שלו לאשפוז בכפייה בבית חולים פסיכיאטרי. בניסיונותיו להשתחרר ולהוכיח את שפיותו כתב שרבר אוטוביוגרפיה, שהוצגה לפני השופט שהחליף אותו. הספר נפתח במפגשו הראשון של שרבר עם אלוהים, ומסתיים בניסיון של אלוהים לאנוס ולעבר אותו, כדי להביא לעולם דור חדש וטהור של אנושות. ההצגה כוללת קטעי עירום.


מאת: רן בכור. פרפורמרים יוצרים: סמירה סיירה, מוטי רוזנצוויג, יגאל צור.

 

 (צילום: אייל לנדסמן) (צילום: אייל לנדסמן)
(צילום: אייל לנדסמן)
 

"ערב שקופיות"

שעת לילה מאוחרת, גבר בן 40 יושב מול המסך המרצד, עיניו טרוטות, היד כבדה על המקלדת. אשתו ישנה בחדר הסמוך, הילדים כבר נרדמו מזמן, מה הוא מחפש? תמונות נשים שלעולם לא יהיו שלו, נופים שלעולם לא יבקר בהם. בין האינסטה והפייסבוק והפיד האין סופי הוא משוטט נטול כיוון ומטרה. תמונה שמעלה פייסבוק מלפני חמש שנים מחזירה אותו אל סצנה ששכח מזמן, ומשם אחורה בשנים, תייר בעל כורחו בחיים שאולי היו שלו ואולי של אחרים.

 

מחזה ובימוי: יפתח קליין. שחקנים: יפתח קליין, אסתי קוסוביצקי, טלי שרון, אלישבע וייל.

 

"אֵי שָׁם"
"אֵי שם: הצגה לצופה יחיד" בנויה מחמישה סיפורים של פליטים מתקופות וארצות שונות. המופע הוא תיאטרון "אחד על אחד", כל סיפור הוא מופע אישי עבור צופה אחד בכל פעם. הצופה מוזמן להיכנס לעולמם של הפליטים, לפגוש אותם באופן אישי ולהפוך לחלק מסיפורם.

 

מאת: סתיו פלטי-נגב. בימוי: הישאם סלימאן. שחקנים: ראודה סלימאן, וליד ג'באלי, מחמוד מורה, ח'מיס אלשייח' , עירית גדרון.

 

 (צילום: אייל לנדסמן) (צילום: אייל לנדסמן)
(צילום: אייל לנדסמן)

"הֶלְיוֹגַבַּלוּס"

יצירה בימתית בהשראת ספרו של אנטואן ארטו - "הליוגבלוס או האנרכיסט המוכתר", שעוקבת אחר תקופת כהונתו כקיסר של הנער הסורי הליוגבלוס באימפריה הרומית. לצד ניהולה הכוחני של אמו, הליוגבלוס האנדרוגני בן הארבע עשרה, הרואה עצמו כגבר ואישה גם יחד, מוביל את האימפריה הרומית אל תוך כאוס, ומקיים שלטון חדש בו הסדר הוא אנרכיה. העיבוד הבימתי הוא לשלוש דמויות, וכל דמות מגולמת על ידי שני שחקנים - גבר ואישה. ההצגה כוללת קטעי עירום.

 

עיבוד ובימוי: אריאל וולף. שחקנים: שלומי ברטונוב, נעמה פרייס, ירון מוטולה, שרון שטרק, ישי בן משה, עדי גילת.

 

"החייל הרזה"

מחזה מאת חנוך לוין שמועלה לראשונה על הבמה בישראל. חייל רזה שב מהמלחמה אל אשתו ובנו. אבל בבית כבר חי חייל אחר שתפס את מקומו. אם אין אף אחד שיכיר בו ויזהה אותו, ובמציאות של מלחמה שאינה נגמרת הזהות האנושית מתפוררת לכדי אבק.

 

בימוי: טל ברנר. שחקנים: רועי אסף, נינה קוטלר, אייל נחמיאס, עלאא' דקה, טומי צור.
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
פסטיבל עכו
צילום: אבי מועלם
לאתר ההטבות
מומלצים