שתף קטע נבחר

ראשי ערים בצרפת: איסור הבורקיני - בתוקף

ראשי הערים של ניס, סיסקו ופרז'וס הבהירו כי ימשיכו לאכוף את האיסור על לבישת בגד הים המוסלמי - על אף פסיקת בית המשפט שהורה על השעייתו בעיירה וילנואב לוב. "מסתבר שמתקפת הטרור בניס לא הייתה טראומטית מספיק", מחה ראש העיירה

 

צרפת חלוקה וסוערת בעקבות החלטת בית המשפט המנהלי במדינה על השעיית האיסור על לבישת הבורקיני, בגד הים המוסלמי, בעיירה וילנואב לוב ליד ניס. כמה ראשי עיר בצרפת, בהם אלו של ניס, פרז'וס וסיסקו, הודיע כי יותירו את האיסור על כנו, חרף הפסיקה.

 

ליונל לוקה, ראש העיירה וילנואב לוב, מחה בתוקף על פסיקת בית המשפט. "מסתבר שמתקפת הטרור בניס לא הייתה טראומטית מספיק", אמר בהתכוונו לפיגוע שבו נרצחו 86 בני אדם בעיר הדרומית במהלך חגיגות יום הבסטליה, וטען כי "זו הוכחה לכך שאיסלאמיזציה משתוללת בארצנו. ההחלטה מהווה צעד נוסף באותו כיוון ורק תגביר את המתחים והסכנות שמהם כה רצינו להימנע".

הפגנה בעד הבורקיני ונגד האיסור מחוץ לשגרירות צרפת בלונדון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנה בעד הבורקיני ונגד האיסור מחוץ לשגרירות צרפת בלונדון(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

"אנחנו צריכים להחליט אם אנחנו רוצים גרסה ידידותית של חוקי השריעה על החופים שלנו, או שאנחנו רוצים את חוקי הרפובליקה של צרפת", הוסיף לוקה.

 

"האיסור עדיין בתוקף. לא נעצר כל הליך בנוגע לחוק שלנו", הבהיר ראש העיר של פרז'וס, דויד רשלין. "אני לא מודאג מהחלטת בית המשפט", הוסיף ראש עיריית סיסקו שבקורסיקה, אנג'-פייר ויווני, איש מפלגת השמאל הסוציאליסטית, שהצטרף לאיסור על לבישת בורקיני בעקבות קטטה המונית שאירעה החודש בחוף המקומי בהשתתפות עשרות צעירים. "את ההחלטה קיבלתי לטובת ביטחון ושלום התושבים בעיר שלי, אחרת יכולתי גם למות. המתח פה גבוה מאוד", ציין.

 

ויש גם צד מרוצה. מרואן מוחמד, ראש הארגון נגד איסלאמופוביה בצרפת, שיבח את ההחלטה, אך בו בעת הזהיר מגל מחאה של קבוצות שידרשו להשיב את האיסור על לבישת הבגד המוסלמי. "עכשיו היה מדובר בבגד ים, אבל הם עוד יחזרו בעתיד ויתווכחו גם על לבישת חצאיות ארוכות", אמר והוסיף כי "הדבר הנורמלי הוא שראשי הערים ברחבי צרפת יבטלו את האיסור בעקבות החלטת בית המשפט, אלא אם הם רוצים להתחרות נגד השעון וללכת לבית המשפט".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

"ההחלטה יוצרת תקדים שחל על כל הערים ומחזק את היותם של איסורים מהסוג הזה בלתי חוקיים", טען פול קאסייה, פרופסור למשפט ציבורי באוניברסיטת פריז. הוא סיפר כי ביקר בחוף הים בניס לפני כמה ימים. "ראיתי שם נשים שהולכות ברחוב עם רעלות. זה בלתי הגיוני לחלוטין לאסור עליהן ללבוש אותן בחופי הים, בזמן שהן חופשיות להסתובב כך בעיר. מדובר בהיסטריה".

 

גם באו"ם הביעו שביעות רצון מההחלטה. "ברור שאנחנו שמחים על החלטת בית המשפט", מסר סטפן דוג'אריק, דוברו של מזכ"ל הארגון באן קי מון, והוסיף כי יש לשים דגש על "הצורך לשמור על כבודו האישי של כל אדם". דובר הבית הלבן, ג'וש ארנסט, הדגיש כי ארה"ב אינה מעוניינת "להטיל ספק" בצרפת, אולם ציין כי "הנשיא אובמה מאמין בחוזקה בחופש הדת".

אישה נאלצת לפשוט בורקיני בחוף הים בניס (צילום: Vantagenews) (צילום: Vantagenews)
אישה נאלצת לפשוט בורקיני בחוף הים בניס(צילום: Vantagenews)

"האיסור הוא ללא ספק אינו חוקי משום שלראשי ערים אין סמכות לשלול חירויות אזרח וחופש דת אלא במקרים שיש הוכחה לסיכון הביטחון הציבורי", נכתב בהחלטת בית המשפט.

 

הבורקיני מעורר סערה דתית ופוליטית בצרפת. ראש הממשלה מנואל ואלס הגן אתמול על האיסור ואמר שמדינתו נמצאת ב"מלחמת תרבות". בראיון לרשת BFM-TV אמר ואלס: "אנחנו חייבים לנהל מאבק נחוש נגד האיסלאם הקיצוני, ונגד הסמלים הדתיים האלה שמסתננים לשטח הציבורי. בשבילי, הבורקיני מסמל את שעבוד האישה".

 

בניגוד אליו אמר שרת החינוך, נג'אט ואלו-בלקאסם, כי "ההתפשטות" של האיסור ללבוש בורקיני "אינה התפתחות מבורכת". השרה המוסלמית התייחסה לקשר בין האיסור ללבוש בורקיני בניס לפיגוע הדריסה שהיה שם בחודש שעבר.

"לדעתי אין שום דבר שמוכיח שיש קשר בין הטרור של דאעש למה שאישה לובשת על החוף", אמרה.

 

ה"גרדיאן" הבריטי פרסם היום דברים של נשיא צרפת לשעבר ניקולא סרקוזי שקרא לחרם ארצי כולל על הבורקיני. "אני מסרב לאפשר לבורקיני לכפות את עצמו בחופי הרחצה ובבריכות השחייה בצרפת, חייב להיות חוק שיאסור שימוש בו בכל שטחי הרפובליקה".

 

במסגרת העתירה שהגישו ארגוני זכויות אדם וקבוצה אנטי-איסלאמופובית, ביקשו לבטל את האיסור בטענה לפגיעה בזכויות האזרח. מנגד, התומכים בהחרמת הבורקיני טוענים כי לבישתו מנוגדת לערכי הדמוקרטיה הצרפתיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
בורקיני בחופי מרסיי
צילום: AP
מומלצים