שתף קטע נבחר

עיריית י-ם פותחת תיכון מדעי-טכנולוגי במזרח העיר: "הגשמת חלום"

150 תלמידים פלסטינים מצטיינים יתחילו את שנת הלימודים הקרובה בבית הספר החדש בבית חנינא, שיפעל לפי תוכנית החינוך הישראלית וישים דגש על השפה העברית. מנהל בית הספר: "נחזיר אותם מהנדסים למזרח העיר"

 

 

35 יחידות במקצועות מדעיים, 5 יחידות עברית. אלו הדרישות מתלמידי התיכון המדעי-טכנולוגי לבנים שייפתח בשנת הלימודים הקרובה בבית חנינא במזרח ירושלים. מדובר ברף גבוה גם לבית ספר יהודי, קל וחומר כשמדובר בבית ספר ערבי. את התיכון החדש יחנכו השבוע כ-150 תלמידים מצטיינים מרחבי העיר, ממחנה הפליטים שועפט ועד בית צפאפא.

 

התיכון החדש הוא לא בית ספר פרטי הגובה תשלומי הורים גבוהים, אלא מוסד עירוני מן המניין שבו הושקעו סכומים גבוהים, בעיקר במעבדות ובציוד מדעי. "החזון שלנו הוא לחשוף תלמידים לעולם מדעי וחדשני ולשלב אותם בהשכלה הגבוהה. כך נחזיר אותם בחזרה למזרח ירושלים בתור מהנדסים, יזמים, או כל מה שירצו להיות בעתיד", מספר מנהל התיכון המדעי-טכנולוגי, האני סנדוקה.

מנהל התיכון, האני סנדוקה: "מדובר בהגשמת חלום עבורי" (צילום: אוהד צוינגרברג) (צילום: אוהד צוינגרברג)
מנהל התיכון, האני סנדוקה: "מדובר בהגשמת חלום עבורי"(צילום: אוהד צוינגרברג)
 

150 תלמידים מצטיינים ילמדו השנה בתיכון החדש (צילום: אוהד צוינגרברג) (צילום: אוהד צוינגרברג)
150 תלמידים מצטיינים ילמדו השנה בתיכון החדש(צילום: אוהד צוינגרברג)
 

"מי שרוצה ללמוד לפי התוכנית הישראלית - מוזמן אלינו" (צילום: אוהד צוינגרברג) (צילום: אוהד צוינגרברג)
"מי שרוצה ללמוד לפי התוכנית הישראלית - מוזמן אלינו"(צילום: אוהד צוינגרברג)

סנדוקה (37) גדל בירושלים ולמד לתואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטת ביר זית. הוא הספיק לעבוד בעירייה כ-15 שנים בשילוב תקשוב בבתי הספר במזרח העיר וכיועץ חינוכי לאיחוד האירופי. "התיכון הזה הוא הגשמת חלום עבורי", אמר. "מדובר בתיכון העירוני הראשון במזרח ירושלים שיתמקד בתחומי המדע והטכנולוגיה. בתיכון ילמדו תלמידים מכיתה ט' עד י"ב לפי תוכנית הלימודים הישראלית".

 

תוכנית הלימודים הישראלית נמצאת במוקד השיח הפוליטי במזרח ירושלים, שבה רוב בתי הספר מלמדים לפי התוכנית הפלסטינית. התיכון יוקם כאמור בבית חנינא, שנחשבת לשכונה במעמד סוציו-אקונומי גבוה יחסית למזרח העיר.

 

סנדוקה מתכוון לשים דגש על לימודי השפה העברית דווקא בעזרת מורים יהודים: "אני סיימתי את התיכון העירוני בשועפט בלי לדעת עברית, ובשביל להתקבל לאקדמיה ולשוק העבודה חייבים את השפה. מי שמעדיף את תוכנית הלימודים הפלסטינית - אהלן וסהלן, ומי שרוצה את תוכנית הלימודים הישראלית מוזמן אלינו".

 

ראש עיריית ירושלים ניר ברקת בירך על פתיחת בית הספר: "זהו שלב נוסף במהפכה לצמצום הפערים ולקידום איכות החינוך במגזר הערבי בירושלים. התיכון החדש הוא תוצר של תהליך ושיח מתמשך בין העירייה להורים במגזר הערבי, שמאוד מעוניינים גם במסגרת חינוך טכנולוגי לתלמידים מצטיינים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צוינגרברג
"נחזיר אותם מהנדסים למזרח העיר"
צילום: אוהד צוינגרברג
מומלצים