שתף קטע נבחר

הפסד לרמי לוי: יקצה מניות ליועץ התקשורת

משה דהן תבע את חברת הסלולר "רמי לוי תקשורת" בטענה ש"זרקה" אותו אחרי הקמתה חרף התחייבותה כלפיו. ביהמ"ש הסכים, ודהן יקבל 10% מהמניות

בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל השבוע את תביעתו של יועץ התקשורת משה דהן והורה לחברת הסלולר "רמי לוי תקשורת" להקצות לו 10% ממניותיה, כפי שבעליה התחייב לעשות בתמורה לשירותיו בזמן הקמתה. השופט אהרן פרקש הסכים שהחברה "זרקה" את דהן כשלא היה בו עוד צורך.

 

רמי לוי תקשורת החלה לפעול ב-2011 לאחר שהגיעה עם פלאפון להסכם שימוש בתשתיות. עוד באותה שנה הגיש יועץ התקשורת דהן תביעה נגד החברה ונגד לוי עצמו לאכיפת התחייבות להקצאת 10% ממניות החברה או לחלופין לפיצוי של 2.5 מיליון שקל.

 

דהן טען שלוי ביקש את עזרתו כמומחה בתחום הסלולר, שכן לא היה לו שום ניסיון או ידע בתחום התקשורת. לאורך כמה חודשים הוא הדריך את לוי בנוגע לסוגיות הטכנולוגיות השונות, הגיש עבורו את הבקשה למשרד התקשורת וסייע לו להגיע להסכם עם פלאפון. לדבריו ההסכם בינו לבין לוי היה שהמניות יבואו במקום שכר עבור עבודתו, כפי שמעידות טיוטות ההסכם שהוחלפו ביניהם, אלא שבפועל לוי "זרק" אותו אחרי שהעסקה עם פלאפון נסגרה.

 

לוי טען מנגד שלא התגבש הסכם שניתן לאכוף, ושדהן לא הוכיח שנגרם לו נזק כלשהו. לדבריו הוא רק שקל את האופציה להעניק לדהן מניות אך לא התחייב לכך – ולראיה לא חתם על ההסכם עמו.

 

עוד טען לוי שמעורבותו של דהן לא הניבה תוצאה מול פלאפון ואף להיפך. מכל מקום, המשא ומתן הראשוני עם פלאפון הופסק, וההסכם גובש רק בשלב מאוחר יותר, בעקבות מו"מ עם פרטנר וללא שום קשר לדהן.

 

הייתה הסכמה עקרונית

השופט אהרן פרקש הבהיר שלעיתים ניתן להכיר בקיומו של חוזה גם בהיעדר הסכם חתום, למשל כששני הצדדים התנהגו בהתאם להסכמות. הוא האמין לגרסתו של דהן וציין שאם הנתבעים סבורים שאין ולא היה הסכם עם דהן, לא ברור מדוע הוא עבד עבורם. מנגד, עיון בטיוטות ההסכם מלמדות שבין דהן ללוי הייתה הסכמה עקרונית בדבר הקצאת מניות תמורת עבודתו.

 

נפסק שהתכתבויות בין הצדדים העידו שאף אחד לא העמיד את דהן על "טעותו" בנוגע לשותפות. לפי השופט, "מהתנהלות הנתבעים עולה, כי לאחר שנחתם ההסכם עם פלאפון לא התעניינו יותר בשירותיו של התובע... בנסיבות אלו עולה החשד לגבי תום לבם של הנתבעים בכוונתם להתקשר עם התובע בהסכם מלכתחילה".

 

השופט פרקש הוסיף שהעדויות וההתכתבויות מעידות על התנהגות בהתאם להסכמות, ומשכך ניתן להורות על אכיפת הסכם בעל-פה.

 

לפיכך הוא הורה ללוי להעביר לדהן 10% ממניות החברה תמורת השקעה יחסית בהתאם לשווי החברה ביום החתימה על ההסכם עם פלאפון. לוי וחברת התקשורת חויבו בהוצאות משפט ובשכר טרחת עו"ד של 100 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד שרון סחאי
  • ב"כ הנתבעים: עו"ד פרידמן יונגר ושות'
  • עו"ד מנחם מאנדל עוסק בדיני חוזים ובמשפט אזרחי-מסחרי
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים