שתף קטע נבחר

רה"מ הכעיס: "צרפת זה חזה חשוף, לא רעלה"

מנואל ואלס תומך באיסור על לבישת בורקיני והשתמש במריאן, הסמל הלאומי, להסביר את עמדתו במאבק נגד בגד הים המוסלמי. "היא בחזה חשוף ולא לובשת רעלה כי היא חופשייה. זו הרפובליקה", אמר ועורר כעס

בהתבטאות נוספת על סערת הבורקיני בצרפת קבע ראש הממשלה מנואל ואלס שחזה חשוף מייצג את ארצו טוב יותר מכיסוי ראש. בעצרת של מפלגת השלטון אמש (יום ב') אמר מנואל ואלס כי הוא מברך על החזה החשוף של מריאן - הדמות האלגורית שנולדה בתקופת המהפכה הצרפתית ומסמלת חירות. בין השאר מופיעה דמותה בציור "החירות מובילה את העם" של אז'ן דלקרואה.

 

"החזה של מריאן חשוף מכיוון שהיא מאכילה את העם. היא לא לובשת רעלה – כי היא חופשייה. זוהי הרפובליקה!", אמר בעצרת של הממשלה. במהלך נאומו של ואלס בחרו שרות הבריאות והחינוך, מריסול טוריין ונג'אט ואלו-בלקאסם, שלא למחוא כפיים. ואלס קרא בנאומו להיאבק ב"טוטליטריות האיסלאמית" שמטרתה "לשבור את הדמוקרטיה וחירויות הפרט ולבסס סדר חברתי חדש שבו גברים שולטים בנשים".

מריאן בציור של דלקרואה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מריאן בציור של דלקרואה(צילום: shutterstock)
 

בורקיני וביקיני בחופי צרפת (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בורקיני וביקיני בחופי צרפת(צילום: AFP)
 

ראש הממשלה מנואל ואלס (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ראש הממשלה מנואל ואלס(צילום: רויטרס)

פוליטיקאים, היסטוריונים וארגונים פמינסטיים זעמו על ההשוואה בין החזה החשוף של הסמל הלאומי לכיסוי הראש המוסלמי. מתילדה לרר, מומחית למהפכה הצרפתית, אמרה שהחזה החשוף של מריאן הוא בחירה אומנותית בלבד ואין לדבר שום קשר לפמיניזם.

 

ואלס ידוע בהתנגדותו ללבישת בגד הים המוסלמי בחופי צרפת, והגן בשבוע שעבר על ההחלטה של כמה עיירות לאסור על לבישת הבורקיני – החלטה שאותה בית המשפט בסוף השבוע. הוא אמר

שצרפת נמצאת ב"מלחמת תרבות", ושעבורו הבורקיני "מסמל את שעבוד האישי".  שרת החינוך המוסלמית ואלו-בלקאסם יצאה נגדו ואמרה שהיא חולמת על "חברה שבה נשים יהיו חופשיות וגאות בגוף שלהן". היא אמרה כי "אין דבר שמוכיח שיש קשר בין הטרור של דאעש למה שאישה לובשת בחוף".

 

היום בירך האו"ם על ההחלטה של בית המשפט בצרפת בסוף השבוע לבטל את האיסור על לבישת הבורקיני, ומסר כי האיסור היה אפליה דתית. "זה לא משפר את המצב הביטחוני אלא גורם לאי-סובלנות דתית וליצירת תדמית שלילית למוסלמים בצרפת, במיוחד לנשים", נמסר מנציבות זכויות האדם של האו"ם.

 

בהחלטת בית המשפט המנהלי בסוף השבוע נכתב כי "האיסור הוא ללא ספק אינו חוקי משום שלראשי ערים אין סמכות לשלול חירויות אזרח וחופש דת אלא במקרים שיש הוכחה לסיכון הביטחון הציבורי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
דמותה של מריאן בציור "החירות מובילה את העם"
צילום: shutterstock
מומלצים