שתף קטע נבחר

צילום: אלכס קולומויסקי

בן אליעזר נפטר, משפט השוחד נמשך. בינתיים

השר לשעבר שהובא למנוחות עמד במרכז משפט שבו חמישה נאשמים נוספים. הסנגורים ינסו לשכנע שאין טעם להמשיך, השופט בדימוס שלי טימן סבור אחרת: "מותו לא משחרר אותם"

בנימין בן אליעזר (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
בנימין בן אליעזר(צילום: עמית שאבי)

השר לשעבר בנימין בן אליעזר הובא אתמול (יום ג') למנוחות ועם מותו תמה גם פרשיית כתב האישום נגדו. אלא שלצד פואד הואשמו חמישה נאשמים נוספים בפרשה - אנשי עסקים בכירים ומקורביו, ונשאלת השאלה מה יעלה בגורל המשפט בעניינם לנוכח העובדה שהנאשם המרכזי לא יוכל להתייצב ולהעיד במשפט.

 

לדעת השופט לשעבר שלי טימן, "צריך למחוק את פואד מכתב האישום אבל צריך להמשיך נגד כולם. הם קשורים קשר טבורי עם פואד ויש כאן דמויות מפורסמות, דמויות ציבוריות מתחום ההון".

 

לצד בן אליעזר הואשמו בסוף שנת 2015 בגין מרמה והפרת אמונים איש העסקים ג'קי בן זקן, ומי שהייתה ראש לשכתו של בן אליעזר ועבדה איתו במשך שנים, איילת אזולאי. שני אנשי העסקים רוי מוצפי ואברהם נניקשווילי הואשמו במתן שוחד לבן אליעזר במאות אלפי שקלים. צ'רלי יהודה, מקורבו של בן אליעזר שהלך מטעמו, כך על פי האישום,  לעסק להמרת מטבע חוץ להמיר כספים שלא כדין, נאשם בסעיף איסור הלבנת הון. כל הנאשמים כפרו באישומים והתכוונו לנהל את המשפט במטרה להוכיח את חפותם. 

 

אברהם נניקשווילי וג'קי בן זקן (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
אברהם נניקשווילי וג'קי בן זקן(צילום: אורן אהרוני)

 

 

פרקליטות מיסוי וכלכלה שהגישה את האישום לא חוזרת בה בינתיים מכתב האישום, והמשפט צפוי להתחיל בספטמבר. אלא שבפני הפרקליטות עומדים קשיים. התיק הפך לבעייתי עוד לפני מותו של בן אליעזר. לפני יותר מחודש בגלל מצבו הרפואי הקשה נקבע שבן אליעזר לא יוכל להתייצב למשפט למסור את גרסתו, כלומר נקבע כי הוא לא יוכל לאשר או להפריך את טענות התביעה גם לגבי הנאשמים האחרים, ומן הסתם גם לא להיחקר נגדית על ידי הסנגורים, זכות שנחשבת חיונית במשפט הפלילי להגנה על נאשם.

 

בניגוד לדעת הסנגורים, טימן מוסיף כי "בכל מקרה צריך להמשיך - מותו לא משחרר אותם. לגבי עדות פואד - אם אפשר בפרקליטות שלא לעשות בה שימוש לא יעשו. ישנו סעיף בפקודת הראיות שמאפשר להגיש הודעה במשטרה של אדם שנבצר ממנו להגיע, אבל זה לא פשוט. דעתי היא שההגנה אינה נפגעת, אבל מי שיחליט הוא השופט שיביא בחשבון טענה זו".

 

עורכי הדין של הנאשמים סבורים כי יש לבטל את האישומים. עורך הדין גיל דחוח שמייצג את יהודה: "מבחינה ציבורית החקירה לא הייתה מתחילה אלמלא פואד בן אליעזר, ולא היו מעמידים לדין אם הוא לא היה במרכז הפרשה. לכן כאשר האינטרס הציבורי והמהותי כבר לא קיים - טוב תעשה הפרקליטות אם תמצא את הדרך להביא לסיום ההליך המשפטי מבלי למצות אותו עד תום".

עורכי הדין גיל דחוח, ששי גז ושירן גולברי (צילום: שאול גולן, יאיר שגיא, מוטי קמחי) (צילום: שאול גולן, יאיר שגיא, מוטי קמחי)
עורכי הדין גיל דחוח, ששי גז ושירן גולברי(צילום: שאול גולן, יאיר שגיא, מוטי קמחי)
 

עורך הדין ששי גז, שמייצג עם עורכת הדין שירן גולברי את רוי מוצפי, אמר: "אני חשבתי מהתחלה שבכלל לא צריך להגיש כתב אישום נגד מרשי. ללקוח שלי אין עבר פלילי". גז טוען כי בין מוצפי לפואד הייתה חברות בת 30 שנה שלא הייתה קשורה לפוליטיקה. הוא טוען כי מוצפי הלווה לבן אליעזר חצי מליון שקל כחבר בזמן שהוא היה חולה מאוד, על סף מוות, ואף אז המליץ לו שלא לחזור לחיים הפוליטיים. 

 

לדברי עו"ד גז, "ברור שהיום אחרי מותו המצער הם צריכים לבטל הכול. סיבה נוספת היא שההגנה שלנו נפגעה, פואד היה צריך לספר על מערכת היחסים עם הלקוח שלי, כעת אין מי שיספר את כל העובדות במשפט. גם האינטרס הציבורי ירד כי השחקן המרכזי, דמות ציבורית חשובה, איננו בחיים והוא היה איש מפתח. התיק היה גבולי. מוטב לפרקליטות לסגת מן האישום. האיש שלי משלם מחיר כי היה חבר טוב, היום הוא חזר מהלוויה והוא שבור מן המוות".

 

מהפרקליטות נמסר בתגובה כי "כתב האישום שהוגש בפרשה כולל עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים והלבנת הון. המשפט נגד חמשת הנאשמים המעורבים ממשיך להתנהל כסדרו. כמו בכל תיק הפרקליטות תבחן את עצמה בכל שלב ושלב של ההליך הפלילי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים