שתף קטע נבחר

תיעוד: כך נמלט דורס הילד מירושלים

דוד עמר דרס ילד בן שש וברח. מצלמה שהוצבה על גבי אמבולנס תיעדה כיצד הגיע לרחוב אחר, החנה ועזב ברגל יחד עם אחיו. בחקירתו אמר: "נכנסתי לפאניקה. לא יכולתי לעזור לילד. לא ניסיתי להחביא את הרכב, זה מקום החניה היחיד שהיה"

 

 

"נכנסתי לפאניקה". כך הסביר לחוקרים דוד עמר, שמואשם בדריסתו של ילד בן 6 בכביש בר אילן בירושלים, ולאחר מכן בבריחה מהמקום. לדבריו, המצב שאליו הוא נקלע מנע ממנו לדווח על התאונה, אולם בסרטון שצולם מגג של אמבולנס ברחוב פתחיה, נראים לכאורה עמר ואחיו נכנסים לרחוב במהירות ואז עוזבים אותו ברגל. "זה מקום החניה היחיד שמצאנו", ניסה להסביר.

 

ביום שישי לפני כשבועיים פגע עמר בילד בן שש ונמלט מהמקום. לדבריו, הוא מיהר כי חשש מסגירת המחסומים לקראת שבת. שעות לאחר מכן הסגיר עצמו למשטרה. בחקירתו התברר כי זו הפעם הרביעית שהוא נתפס נוהג ללא רישיון בתוקף. "נהגתי לכיוון שמואל הנביא, היה לי רמזור מהבהב וחציתי את הצומת. בצד ימין היה רכב, וראיתי שהיה רכב על הפסים של מעבר החצייה. ואז אמרתי לעצמי שאם הוא על המעבר חצייה אז אני יכול להמשיך לנסוע", סיפר עמר בחקירה.

 

"האטתי את מהירות נסיעתי בגלל שהרכב היה שם, ואז המשכתי לנסוע, אחרי שעקפתי את הרכב שמעתי בום חזק, בלמתי, ירדתי מהרכב, ראיתי ילד על הרצפה. היו צעקות מסביב ונכנסתי להלם. הייתי ממש בפאניקה, כל הגוף שלי רעד אחרי שראיתי שמדובר בילד. עליתי לאוטו ונסעתי, ומשם הבנתי שהמצפון שלי אומר לי לחזור".

 

לדברי הנהג הפוגע, זו הפעם הראשונה שהוא נוהג ברכב, ששייך לקרוב משפחתו. "המפתחות אצלי, אני מנסה למכור את האוטו ואם אני צריך להשתמש בו אז יש לי חבר שנוהג בו עם רישיון", אמר בחקירה.

 

הארכת המעצר של עמר (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
הארכת המעצר של עמר(צילום: עפר מאיר)

 

רגע התאונה ()
רגע התאונה

עו"ד יהודה שושן ()
עו"ד יהודה שושן

ש: למה אתה נוהג ברכב ללא רישיון נהיגה?

עמר: "זה היה בדיוק דקה לנהוג כדי להגיע לחבר שינהג. זו הפעם הראשונה שאני נוהג ברכב וזה עלה לי ביוקר".

 

ש: האם עצרת את רכבך וירדת מהרכב כדי לעזור לילד?

עמר: "רציתי לעזור לילד, אבל הייתי בהיסטריה שלא יכולתי להיות שנייה במקום. הילד נשם, היו לו עיניים פקוחות וירד לו דם מהפה. כשראיתי את זה עליתי לרכב ונסעתי. הייתי בטראומה ולא יכולתי להיות שנייה במקום".

 

ש: האם מישהו מהנוסעים התנגד וביקש להישאר במקום התאונה ולא לעזוב?

ת: "אני בקושי שמעתי אותם. והנחמה שלי בכל הבלגן הזה הייתה שראיתי ניידת מאחורי הרכב שחנה ליד המעבר חצייה ואז זה הרגיע אותי, אמרתי לעצמי שיש עזרה לילד. גם אני לא יכולתי לעזור לו".

 

עמר מסביר כי לאחר מכן הוא נסע למקום שבו הוא יוכל להירגע. הוא הכחיש כי ניסה להחביא את המכונית: "כל החניה הייתה מלאה והיה שם אמבולנס. רק מאחוריו היה מקום לחנות אז באתי לשם. לא ניסיתי להחביא את האוטו, זה המקום היחידי שמצאתי פנוי".

 

לעמר עבר תעבורתי ופלילי. כפי שנחשף ב-ynet הוא נתפס ארבע פעמים נוהג אף שלא הוציא רישיון, וזכה עד כה לענישה מקלה ביותר.

בפעם הראשונה נתפס בגיל 14, אז הוחלט להקל עמו מפאת גילו ולא הוגש נגדו כתב אישום. הפעם השנייה הייתה לפני כשלוש שנים בתל אביב, אז החליט שופט בית המשפט לתעבורה בעיר דאז, יהושע צימרמן, להקל עמו ונתן לו עונש עבודות שירות על תנאי בלבד.

 

הפעם השלישית הייתה ביולי 2014 בירושלים, כמה חודשים לאחר שניתן גזר הדין הקודם. אולם התיק בעניינו הגיע לדיון בבית משפט רק שנתיים לאחר מכן. במקרה מי שדן בו היה גם כן השופט צימרמן, שקודם בינתיים לסגן נשיא בית משפט השלום לתעבורה בירושלים. למרות עברו, הוא נשלח לעבודות שירות בלבד שאותן היה אמור לרצות בספטמבר, עונש שלא הרתיע אותו מלהמשיך לנהוג. בנוסף, הוא הועמד לדין על תקיפת שתי נשים בשל סכסוך על מקום חנייה בירושלים, ועל תקיפת שוטר. 

 

עו"ד יהודה שושן, המייצג את עמר, מסר: "מקריאת חומר החקירה עולה שמרשי לא הפקיר את הנפגע. מיד לאחר הפגיעה הוא עצר, ירד מהרכב, ורק שלאחר שראה שהוא מקבל עזרה רפואית הוא נלחץ ונסע מהמקום. כעבור כמה שעות הסגיר עצמו למשטרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות המשטרה
עמר ואחיו מסתלקים
צילום: דוברות המשטרה
מומלצים