שתף קטע נבחר

התלמידים החדשים של עוטף עזה לומדים לתפוס מחסה ב-15 שניות

ליישובים בעוטף עזה הצטרפו מאז "צוק איתן" עשרות משפחות, שילדיהן יתחילו את שנת הלימודים: "יזמנו שיחה עם הילדים על המצב, סביב שאלות מה קורה כשנשמעת אזעקה וכיצד צריך להתנהג מבחינת זמני התגוננות"

 

חברי המקובצת בנחל עוז. "נעמוד זה לצד זה בכל מצב, כולל במצבים ביטחוניים" ()
חברי המקובצת בנחל עוז. "נעמוד זה לצד זה בכל מצב, כולל במצבים ביטחוניים"


קיץ 2014, 26 באוגוסט. מבצע צוק איתן הסתיים ימים ספורים לפני פתיחת שנת הלימודים. מאז נשמר שקט שברירי ומתוח וליישובי עוטף עזה הצטרפו עשרות משפחות, רובן עם ילדים. היום בבוקר הם יצאו לבית הספר החדש שלהם, במקום חדש, עם תפילה בלב שהשקט יישמר. "יש הרבה מאוד חשש, אבל הוא לא משתלט עלינו", מספרת תלמידה שהצטרפה עם קבוצת צעירים לנחל עוז.

 

מירב ועמית לוי מועמדים לחברות בקיבוץ נירים במועצה האזורית אשכול. לבני הזוג חמישה ילדים: הדר וטליה נכנסות לגן, אוראל עולה לכיתה א', יאיר לכיתה ד' ומאור עולה לכיתה ז'. המשפחה הגיעה לנירים לפני חודש מגן יבנה. "הגענו למקום קסום ומיוחד, אבל את הילדים לימדנו שעד עכשיו היו להם 45 שניות לתפוס מחסה כשנשמעת אזעקה, ואילו עכשיו הזמן התקצר ל-15 שניות לכל היותר", מספרת מירב.

 

למרות המצב הביטחוני הרגיש, מירב מספרת שהילדים מחכים לפתיחת שנת הלימודים. "הם מתרגשים לחזור ולהכיר חברים חדשים, הכול מאוד חדש להם. עשינו להם מפגש עם המורה וביקור בבתי הספר, שיראו לאן הם עתידים להגיע ושלא יהיו בשוק. עוד לא חווינו הסלמה משמעותית ואנחנו מקווים לטוב, לא חוששים מדי. אם היינו חוששים - לא היינו עוברים לפה. יזמנו שיחה עם הילדים על המצב, סביב שאלות מה קורה כשנשמעת אזעקה וכיצד צריך להתנהג מבחינת זמני התגוננות. מדי פעם אנחנו מדגישים את נושא המהירות שיש להיכנס למרחב מוגן, גם בדרך לבית הספר ובחזרה, עם כל התרחישים האפשריים. אני רק מקווה שהשקט יישמר".


משפחת לוי מקיבוץ נירים. "אם היינו חוששים - לא היינו עוברים לפה" ()
משפחת לוי מקיבוץ נירים. "אם היינו חוששים - לא היינו עוברים לפה"

בית משפחת לוי בנירים. שתי ילדות ילכו לגן ()
בית משפחת לוי בנירים. שתי ילדות ילכו לגן

"יום מרגש לתושבים החדשים". גדי ירקוני (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
"יום מרגש לתושבים החדשים". גדי ירקוני(צילום: הרצל יוסף)

קיבוץ נירים קלט מאז סיום המבצע משפחות רבות, רובן צעירות. "זהו יום מרגש לכל התושבים ובייחוד לתושבים החדשים שנקלטו", אומר ראש מועצת אשכול, גדי ירקוני חבר קיבוץ נירים. ירקוני נפצע קשה ואיבד את רגליו מפגיעת מרגמה שגרמה למותם של שניים מחבריו, רכז הביטחון של נירים זאב עציון וסגנו שחר מלמד. "שנתיים אחרי ׳צוק איתן׳ אנו רושמים במועצת אשכול שיא של כל הזמנים במספר התלמידים שמתחילים את שנת הלימודים במוסדות החינוך, רבים מהם תושבים חדשים. אין ספק שזהו ביטוי מרגש ומשמח ביותר של תנופת הצמיחה ביישובים, של הבנייה וההרחבות הקהילתיות ושל החוסן הקהילתי יוצא הדופן. החינוך הוא העוגן המרכזי שלנו ומקור משיכה למשפחות חדשות וצעירות. אני מאחל לכל התלמידים שלנו שנת לימודים נפלאה ושקטה".

 

גם בקיבוץ נחל עוז נערכים לפתיחת שנת הלימודים וילדי הקיבוץ יצאו מחר בבוקר ללמוד בבית הספר האזורי שער הנגב. 20 משפחות חדשות נקלטו בנחל עוז בשנה האחרונה, אולם הסיפור "החם" ביותר בקיבוץ הוא הגעתה של קבוצת "המקובצת"- חמישה תלמידי כיתה י"א שעזבו את הבית וההורים ועברו להתגורר בנחל עוז במטרה לחזק את הקיבוץ. היום הם יחלו את הלימודים בבית ספר חדש.

 

"אני סומכת על הכישורים החברתיים שלי שבזכותם אמצא חברים חדשים ואדע להכיר את האזור", אומרת ליה סולימני (16) שעולה לכיתה י"א והגיעה לנחל עוז מקיבוץ עין השופט. "אני מאוד מתרגשת, כי בכל זאת זה מקום חדש, בית ספר חדש, אבל אני משתדלת לשמור על ראש פתוח. יש המון תמיכה בנו, גם בקיבוץ וגם בבית הספר", הוסיפה סולימני.

 

חברתה אדוה נגלי (16) הגיעה לנחל עוז מקיבוץ געש, ומתרגשת מאוד: "יש הרבה מאוד חשש, אבל הוא לא משתלט עלינו. מבחינת המצב הביטחוני כרגע הכל שקט ונעים אז אין סיבה לפחד. מאוד נעים ויפה כאן בקיבוץ. יש חיי חברה ויש לנו תמיכה. אני מקווה שהלימודים יעברו חלק והכל יהיה בסדר. תומכים בנו מאוד, כולל שיעורים פרטים ותגבורים. יש לנו האחד את השני, חברי המקובצת, ואנחנו כמו אחים. נעמוד זה לצד זה בכל מצב, כולל במצבים ביטחוניים אם יהיו. מבחינת הלימודים כולנו מוכנים, הבאנו מהבית את כל הציוד הנדרש, ואנחנו מחכים ליום הראשון ללימודים, להכיר חברים חדשים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התלמידים החדשים בעוטף עזה
מומלצים