שתף קטע נבחר

חוסר ודאות בקשר חדש: טבעי שזה יקרה לכם

אתם יוצאים יחד כבר מספר שבועות ופתאום חלה תפנית מסוימת - הוא שולח פחות הודעות ואת מתחילה לתהות שמא רמת ההתעניינות שלו ירדה. רגע לפני שאת מרימה אליו טלפון כועס, הראלה ישי מציעה שתנשמי עמוק ותחשבי על ההשלכות

התחלה של קשר מלווה בהמון התרגשויות, פרפרים בבטן ואושר צרוף, אבל גם בתחושות של חוסר ודאות שיכולות להוציא אנשים מהדעת. אתם וודאי מכירים את הסיטואציה הבאה: אתם יוצאים יחד כבר מספר שבועות, העניינים מתחילים להיות קצת יותר רציניים, ופתאום חלה תפנית מסוימת - הוא שולח פחות הודעות, מציע לצאת פחות ממה שהיה בהתחלה, ואז את מתחילה לתהות שמא רמת ההתעניינות שלו ירדה, או שזו פשוט ההתחלה של הפגת ההתלהבות הראשונית.

הוא היה אונליין לפני שעה, למה הוא לא שלח הודעה? (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
הוא היה אונליין לפני שעה, למה הוא לא שלח הודעה?(צילום: Shutterstock)

 

באופן טבעי, מפלס הלחץ מתחיל לעלות ויחד איתו עולות תהיות כמו: איך כדאי להגיב לשינוי במצב? האם להרפות או לעשות את ההפך? כי מצד אחד, אתם רוצים לשחק אותה "קולים" ולא להראות לצד השני שאתם מתרגשים מהשינוי שחל, הרי שם המשחק הוא לשחק אותה קשים להשגה, ומצד שני, יש גם את העניין של לא להלחיץ את הצד השני. לכן אסור להיות אימפולסיביים מדי, וצריך לזכור תמיד שהחיפזון מהשטן.

 

אתן לכם דוגמה: אתם לבד בבית ומשעמם לכם. צפיתם כבר בכל הסדרות האפשריות בטלוויזיה ועכשיו כבר אין לכם מה לעשות. באופן טבעי, המחשבות מתחילות להתרוצץ בראש, ועולים כל מיני רעיונות ומחשבות בסגנון: "אתקשר אליו עכשיו ואשאל אותו באופן ישיר פעם אחת ולתמיד, אם הקשר בינינו רציני או לא". זה יכול להיות רעיון טוב, אבל אם הוא מגיע באופן אימפולסיבי ונעשה ללא מחשבה רצינית על ההשלכות, הוא גם עלול להרוס את הקשר הטרי שרק עכשיו מתחיל להיבנות.

 

הפתרון שלי? מצאו לעצמכם הסחות דעת. לכו לעשות ספורט, היפגשו עם חברים, הכינו עבודת יצירה, קראו ספר - לא משנה מה, העיקר שתהיו עסוקים ולא תאפשרו למחשבות הטורדניות להשתלט עליכם ולגרום לכם לעשות שטויות עליהן תתחרטו בהמשך. דבר נוסף שיכול לעזור מאוד הוא פשוט לדבר עם אדם קרוב, שיחה מלב אל לב על כל מה שמפריע לכם בקשר. גם אם הצד השני לא יכול לתת לכם עצה טובה, מה שחשוב הוא שהוא מהווה אוזן קשבת ומאפשר לכם לפרוק, וכלונו יודעים כמה חשוב להוריד דברים מהלב.

 

כולנו (או לפחות כמעט כולנו) חשים בצורך להיות בשליטה במידה כזו או אחרת. מצבים של חוסר ודאות בדרך כלל משבשים את רובנו ומפריעים הן לתפקוד שלנו והן לשיקול הדעת שלנו. כשקיים חוסר ודאות, אנחנו מתחילים לאבד שליטה ובעקבות זאת, גם את תחושת הביטחון שלנו - ואף אחד לא רוצה להגיע למצב כזה. יחד עם זאת, פעמים רבות בחיים זה מה שקורה, ולא ניתן להשפיע על כך. אין לנו שליטה על ההתנהגויות של האחרים, גם אם מדובר בבני זוג שלנו או באנשים שיש לנו קשר רומנטי איתם, לכן, למען החוסן הרגשי שלנו, כדאי מאוד להפנים כמה שיותר מהר שלא תמיד תהיה לנו שליטה על כל דבר, וללמוד כיצד להתמודד עם מצבים כאלה מבלי שהם יסמלו את סוף העולם עבורנו.  

 

כמובן שמאוד קל לי לומר זאת מהצד, אבל נסו להבין שחוסר ודאות בתחילת קשר הוא חלק מהחבילה, ולא תמיד יש מה לעשות איתו. לסיכום, הפנימו שבכל תחילת קשר קיים גורם של חוסר ודאות, ומתישהו בדרך, אם אחרי כמה ימים, שבועות או חודשים של היכרות, ייתכן שיגיע השלב בו תרגישו כאילו הצד השני נסוג אחורה, ולא תדעו אם מדובר במשהו מקרי או שזה קשור אליכם באופן אישי.

 

מי שמכיר אותי יודע שאני תמיד בעד לומר את האמת ולפתוח את הקלפים על השולחן, אבל לפני שאתם עושים זאת, תנו לזמן לעשות את שלו ונסו לגשש ולבדוק מה באמת קורה. אל תמהרו לנהל שיחות "כבדות" שעלולות להרתיע את הצד השני, ולהציג אתכם כלחוצים או כתלותיים. יש משהו בלשחק אותה קולים שמאוד חשוב לתחילת הקשר. עם זאת, דעו גם מתי לשים את הגבול - אם אתם מרגישים שתקופת חוסר הוודאות מתארכת יותר מדי (מעבר לשבוע-שבועיים), אל תישארו באוויר, ואל תאפשרו לצד השני לשים אתכם בסטנד ביי.

 

מאחלת לכולכם לצלוח בשלום את התקופה המתסכלת של חוסר הוודאות, ולדעת לקחת את הלימון ולעשות ממנו לימונדה.

 

הכותבת היא הראלה ישי, שדכנית לחילוניים, מסורתיים ודתיים, ומחברת הספר "סטטוס: בזוגיות".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
אולי ירד לו ממני? איזה לחץ, אני מתה פה
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים