שתף קטע נבחר

רילוקשיין לארה"ב: כך תבצעו נחיתה רכה

עשרות אלפי ישראלים עוזבים כל שנה לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות לטובת עבודה חדשה. בכנס שיתקיים בשבוע הבא יסבירו כיצד לצלוח את המהלך עם כמה שפחות נזקים. מארגנת הכנס: "הישראלים שנמצאים בחו"ל עושים הסברה"

קיבלתם את הזדמנות חייכם והציעו לכם משרה יוקרתית מעבר לים. למרות השמחה, המעבר לארץ חדשה לא תמיד פשוט. איה שמואלי לבקוביץ', מחברת עוגן רילוקיישן, ארגנה את כנס הרילוקיישן שייערך בשבוע הבא בהרצליה, ושיעניק למועמדים לעבודה בחו"ל את כל המידע הנדרש. צפו בראיון. 

לכתבות נוספות בערוץ הקריירה  בנושא רילוקיישן

רילוקיישן להרפתקנים: עבודה באפריקה

ויזה או גרין קארד? להגשים את החלום

רילוקיישן לניו יורק: לא כל אחד יכול

 

"עשרות אלפי ישראלים עוברים כל שנה לארצות הברית. יש הרבה מאוד מידע בפייסבוק, אבל גם הרבה אי הבנות", מסבירה שמואלי לבקוביץ' בראיון, "עודף המידע יוצר בלבול, יש המלצה לגן אחד ויש המלצה לגן אחר, חוקים משתנים, דברים קורים. הדברים הקטנים עלולים להתקיל אותנו. הכנה מוקדמת עם כל הפרטים הקטנים תוביל לרילוקיישן מוצלח".

 

את ממליצה להתחבר לקהילות הישראליות בחו"ל?

"אנחנו מאוד ממליצים להתחבר, במיוחד בהתחלה. צריך לזכור שמגיעים בלי שפה או בלי שפה שוטפת, גם לקבוע לקפוץ לפגישה אחר הצהריים זה לא כזה פשוט כמו בארץ. לפחות בשביל הנחיתה הרכה צריך להתחבר עם הקהילה הישראלית".

 

שמואלי לבקוביץ' מספרת כי הישראלים שעוברים לחו"ל מגיעים מכל המגזרים: "יש סטודנטים שעוברים כדי ללמוד, אנשי אקדמיה, פוסט דוקטורנטים, פרופסורים ואנשי הייטק". לדבריה, מאות מתוך האלפים שעוזבים את הארץ מגיעים לעמק הסיליקון בקליפורניה.

 

שמואלי לבקוביץ' מדגישה כי לא מדובר ב"נפולת של נמושות", אלא להיפך: "זה הדובדבן שבקצפת, האוכלוסיה שעוברת לעמק הסיליקון היא האוכלוסיה הכי איכותית".

 

אבל היא עוזבת את המולדת.

"בסופו של דבר, הרוב חוזרים אחרי חמש שנים. ברגע שזה מעל חמש שנים זה ייקח טיפה יותר".

 

"אני רוצה לחזור לארץ בסוף"

אידו ג'ינו, בן 19, הוא אחד מ-50 אלף הישראלים שנמצאים כיום בעמק הסיליקון. ג'ינו ביצע רילוקיישן לסן פרנסיסקו לפני תשעה חודשים, אחרי שזכה להשקעה אמריקנית בסטארט אפ שלו. הוא מספר שלא נתקל בקשיים במעבר "אולי בגלל שאני עוד צעיר ובלי משפחה", וממליץ למי שכבר נמצא בחו"ל לבלות כמה שיותר זמן בחוץ ולהתיידד עם המקומיים.

 

כמה שנים אתה מתכנן לשהות שם?

"זה תלוי איך החברה מתפתחת ולאן אנחנו גדלים. אני רוצה בסוף לחזור לארץ. זאת המטרה, לא עברתי לכאן 'פור גוד'".

 

שמואלי לבקוביץ' מוסיפה:" אותם ישראלים שמגיעים לעמק הסיליקון בעצם 'עושים שגרירות' לישראל, עושים הסברה. סטארט-אפיסטים כמו עידו מכניסים כסף זר לישראל, מייצרים מקומות עבודה בארץ. כשהם יחזרו בסופו של דבר לישראל הם יביאו הרגלי עבודה טובים, המשפחות יביאו את הטוב שהם לקחו מהתרבות החדשה. זה רק טוב לכולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עמק הסיליקון
צילום: shutterstock
מומלצים