שתף קטע נבחר

האי בכנרת מתרחב: "הגרוע מכל עוד לפנינו"

37.5 ס"מ מתחת לקו האדום: האי של הכנרת ממשיך להתרחב. לדברי משנה למנכ"ל רשות הכנרת, המפלס נמוך מאוד: "כולנו צריכים להתפלל לחורף גשום במיוחד". רשות המים בתחזית שחורה: "מניתוח מודלים מעודכנים - הגרוע מכל עוד לפנינו"

האי מול קיבוץ מעגן שבכנרת, התרחב מאוד בשבועות האחרונים. ברשות הכנרת מציינים כי המפלס באגם הלאומי עומד היום על 213.375- שהם 37.5 ס"מ מתחת לקו האדום.

 

לכנרת מלאה חסרים 4 מטרים ו-57 סנטימטרים. החורף האחרון היה השלישי ברצף בו כמות הגשמים בצפון הארץ הייתה מועטה מהרגיל והשנה הוגדרה שנת בצורת.

 

צפו באי ממבט על

 

 (צילום: רחף תיעוד פרויקטים מהאוויר) (צילום: רחף תיעוד פרויקטים מהאוויר)
(צילום: רחף תיעוד פרויקטים מהאוויר)

 

לדברי פנחס גרין, משנה למנכ"ל רשות הכנרת: "מתחילת הקיץ ועד היום ירד מפלס הכנרת במטר ושני סנטימטרים. כעת אנחנו נמצאים 37.5 סנטימטרים מתחת לקו האדום התחתון. המפלס נמוך מאוד. המחסור במים הגיע מוקדם השנה. כולנו צריכים להתפלל לחורף גשום במיוחד".

 

ד"ר עמיר גבעתי, מנהל תחום מים עיליים בשרות ההידרולוגי שברשות המים אמר כי "מפלס הכנרת נמצא היום ברמה הנמוכה ביותר מאז סתיו 2012. לפי התחזיות של רשות המים, החורף הקרוב לא צפוי להיות עשיר במשקעים, ומפלס הכנרת עלול לרדת עוד, עמוק מתחת לקו האדום התחתון. אם תחזית זו תתממש בחודשים הקרובים, גם נחלים ומעיינות באזור אגן הכנרת ימצאו בתהליך התייבשות".

 (צילום: רחף תיעוד פרויקטים מהאוויר) (צילום: רחף תיעוד פרויקטים מהאוויר)
(צילום: רחף תיעוד פרויקטים מהאוויר)

 

ברשות המים הזהירו כי חורף שחון נוסף יוריד את המפלס לשפל שלא היה כמוהו מזה תשע שנים, ומפלסי מי התהום באקוויפר ההר עלולים אף הם לרדת אל מתחת לקו האדום. "המודלים חוזים את עונת הגשמים הקרובה כמעוטת משקעים, לפחות בחודשים אוקטובר-דצמבר. אם אכן תתממש תחזית זו וחורף יבש נוסף יפקוד את אזור הצפון, צפויה התייבשות של מקורות המים הטבעיים באזור וירידה של כמטר נוסף במפלס הכנרת, לרמות שפל של כ-1.5 מטר מתחת לקו האדום התחתון. מפלס הכנרת לא ירד לשפל כזה מאז 2007.

 

"באזור צפון הארץ, החורף האחרון היה שחון במיוחד. יחד עם שני החורפים השחונים שהיו לפניו באזור הצפון, יצר רצף של 3 שנים שחונות בצפון. מפלס הכנרת ירד עמוק מתחת לקו האדום התחתון. זאת למרות ההפחתה המכוונת של השאיבה ממנו - השנה, כמות המים הנשאבת מהכנרת היא הכמות הנמוכה ביותר שנשאבה מהכנרת אי פעם. נהר הירדן הגיע לסף התייבשות".

 

לדברי הרשות, "מניתוח מודלים מעודכנים שרשות המים מקבלת ממרכזי חיזוי בין לאומיים וכן מהשירות המטאורולוגי, הכיוון הוא שהגרוע מכל עוד לפנינו".

 (צילום: רחף תיעוד פרויקטים מהאוויר) (צילום: רחף תיעוד פרויקטים מהאוויר)
(צילום: רחף תיעוד פרויקטים מהאוויר)

 

ברשות הכנרת מציינים כי למרות הירידה במפלס, התיירות סביב האגם הלאומי לא נפגעה, ובמהלך החודשים יולי - אוגוסט נפשו ב-15 החופים השייכים לאיגוד ערים כנרת קרוב ל-760 אלף איש. בשאר חופי האגם הגיע מספר הנופשים לקרוב למיליון נוספים.

 

באיגוד מציינים כי בחופים אותם הם מפעילים קיימים חופים משפחתיים שקטים בהם נאסרה מוזיקה, חופים מונגשים לבעלי מוגבלויות, חופים עם נגישות לספורט ימי ועוד. 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רחף תיעוד פרויקטים מהאוויר
האי של הכנרת במבט על
צילום: רחף תיעוד פרויקטים מהאוויר
מומלצים