שתף קטע נבחר

חתנו ורופאו של פרס: "מנסים לדבוק באופטימיזם שלו"

פרופ' רפי ולדן, שנשוי לבתו של פרס ומשמש רופאו האישי, אמר בראיון לאולפן ynet כי "יש לו עדיין הרבה לתרום בשיקול הדעת ובתבונה". על התמיכה בשעות הקשות בחייו של הנשיא לשעבר: "עוטפים אותו באהבה"

 

 

 

"מובן שקשה לראות אותו במצבו, אבל הוא אופטימיסט חסר תקנה ואנחנו מנסים לדבוק באופטימיזם שלו". כך אמר הבוקר (יום ד') בראיון לאולפן ynet פרופסור רפי ולדן, חתנו של הנשיא לשעבר שמעון פרס ורופאו האישי, המלווה אותו זה שנים ארוכות וצמוד אליו גם בנסיעותיו לחו"ל. "אנחנו מנסים לתת לו הרגשה, ככל שהוא איתנו מבחינת ההכרה, שאנחנו עוטפים אותו באהבה שלנו".

שמעון פרס. ארכיון (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
שמעון פרס. ארכיון(צילום: gettyimages)
 

ולדן, שנשוי לצביה בתו של פרס, הוסיף ואמר כי "יש לו עדיין הרבה לתרום בשיקול הדעת, בתבונה וברהיטות". הוא הוסיף ואמר כי המשפחה מעריכה "את גלי האהבה שמגיעים מהציבור בישראל שמביע את ההערכה והאהבה שלו לפרס. ההרגשה קשה כמובן, איש כל כך נמרץ וצלול, אתמול בבוקר נשא נאום של שעה. התלוויתי אליו לפני שבועיים לכנס באיטליה, שם נתן נאום של 40 דקות, בפני קהל נלהב".

 

הקשר בין ולדן לפרס הדוק מאוד. זה שנים שפרופסור ולדן יודע לזהות מצוקה וחולשה אצל הנשיא לשעבר, ויודע להגיד מתי הוא לא חש בטוב גם בלי שפרס יאמר מילה. ולדן הוא האחראי להחליט מתי מצבו הבריאותי של פרס מחייב להפסיק לו את הלו"ז – דבר שבעיני הנשיא התשיעי נחשב לסיוט גדול ביותר.

פרופ' ולדן בבית החולים תל השומר, הבוקר (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
פרופ' ולדן בבית החולים תל השומר, הבוקר(צילום: אבי מועלם)

 

 

 

האירוע המוחי שחווה אמש פרס התרחש כאשר ולדן שהה בחופשה פרטית בקורפו שביוון. אך ולדן ליווה מהרגע הראשון את כל המהלכים הרפואיים בטלפון ומיד עלה על טיסה, ולפנות בוקר נחת בארץ ומיהר להגיע לבית החולים.

 

"אני מרגיש קצת קשה עם זה שלא הייתי לידו ברגעים האלה", אמר פרופסור ולדן. "אבל גם כשאני נעדר מהארץ אני תמיד משאיר אותו בידיים נאמנות של אנשים מיומנים מאוד. התגובה הייתה מהירה מאוד, יעילה מאוד ומיומנת מאוד. בלי ספק היה חשוב להביא אותו לבית חולים ושמיד הרדימו והנשימו אותו, כי זה נותן מנוחה מרבית למוח ומאפשר לו להתאושש בצורה אופטימלית. ההידרדרות הייתה כשהוא היה בבית החולים. הוא הגיע עם תחושות לא נוחות. האירוע המוחי התרחש בין כותלי בית החולים והתגובה הייתה מהירה".

 

 

 

בנוגע לסוגיית פגיעה בלתי הפיכה בתפקודו של פרס אמר ולדן: "אין דרך להעריך זאת בשלב כה מוקדם. המוח שלנו הוא מערכת כל כך מסובכת, לפעמים פגיעה באזור קטן של המוח יכולה לגרום לנכות קשה. אך מאידך יש מקרים שבהם אנשים יכולים לחזור לתפקוד די סביר ואנחנו מקווים שכך יהיה עם שמעון פרס".

 

"כל הזמן דיבר על המחר"

רוני פוקס, ידידו של פרס, התראיין גם הוא לאולפן ynet וסיפר על תחושותיו. "קשה מאוד, זה תפס אותי ממש בהלם", אמר. "אני עצוב, דואג ומקווה לטוב. שמעון פעם אמר לי משפט שהוא מאוד חזק - שמי שלא מאמין בנסים הוא לא אדם ריאלי. אני מקווה שגם במקרה הזה נשמע בשורות טובות. הוא היה מודאג מאוד ממה שקורה במדינה, הוא מאוד קיווה שהנושא הזה של הקצנה יטופל, וסיפר על תוכניות קדימה, כרגיל".

 

חבר נוסף של הנשיא לשעבר, רפי אלול, סיפר כי הוא לא היה מודאג ממצבו הבריאותי: "הוא כל הזמן דיבר מה הולך לעשות מחר, מה יהיה עם חקר המוח, איך להביא את העולם הערבי לשיחה, איך לעניין את הסינים, איך לחבר אנשים. הוא רוב הזמן דיבר על המחר. חשוב לו ההווה, אבל כל הזמן דיבר על המחר".

 

הבוקר מסר מנהל בית החולים שיבא תל השומר, פרופסור יצחק קרייס, כי מצבו של פרס מוסיף להיות קשה, אך יציב. "מר פרס עבר את הלילה בשלום. מצבו עדיין קשה, אבל יציב", אמר. "אנחנו מעבירים אותו עכשיו למחלקה לטיפול נמרץ נוירוכירורגי להמשך טיפול ומעקב. הוא עדיין תחת השגחה של הצוות הרב-תחומי של מומחי שיבא, ונעשה הערכת מצב נוספת לקראת הצהריים. אנחנו נמצאים בקשר הדוק כל הזמן עם המשפחה, שמלווה אותו ולא משה ממיטתו. אנחנו משתפים את המשפחה בקבלת ההחלטות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
פרופ' רפי ולדן
צילום: אבי מועלם
מומלצים