שתף קטע נבחר

סוכלה הברחת דגים מסוכנים מהמזרח

כ-55 דגי ראש נחש מנוקד ודגי תנין הוחבאו בארגז עם תחתית כפולה במשלוח דגי נוי מהמזרח שהגיע לנתב"ג. משרד החקלאות: "הדגים האלה יכולים להתרבות בארץ ולפגוע במינים קיימים, להגיע לגודל עצום והם אף מסוכנים לבני אדם"

 

פקחי משרד החקלאות תפסו היום (ה') בנתב"ג כ-55 דגי ראש נחש מנוקד ודגי תנין. חגי נויברגר, ממונה פיקוח ומעגנות באגף הדיג במשרד החקלאות, אומר כי הדגים הללו אסורים לייבוא בשל אופיים האלים והדורסני. "בארצות הברית הדגים האלה הגיעו לטבע ועשו נזקים איומים. בשנת 1994 נמצא דג כזה במאגר מים בראשון לציון". חלק מדגי ראש הנחש הוסלקו בארגז עם תחתית כפולה, במשלוח של דגי נוי שהגיע מהמזרח.

 

"במזרח הוא נחשב לדג מאכל. אפילו שם, אם שמים אותו בקרח לפעמים הוא יכול לקפוץ החוצה", אומר נויברגר. "הסכנה היא שהם יכולים להתרבות בארץ ולפגוע במינים קיימים, עד רמה שבה הם יכולים להשמיד את הדגים המקומיים. אלה דגים שיכולים להגיע לגודל עצום ואף מסוכנים לבני אדם. משרד החקלאות אסר לייבא את הדגים האלה".

 

 (צילום: משרד החקלאות ) (צילום: משרד החקלאות )
(צילום: משרד החקלאות )

 (צילום: משרד החקלאות ) (צילום: משרד החקלאות )
(צילום: משרד החקלאות )

הדגים שנתפסו בנתב"ג. עלולים לגרום לנזקים עצומים  (צילום: משרד החקלאות ) (צילום: משרד החקלאות )
הדגים שנתפסו בנתב"ג. עלולים לגרום לנזקים עצומים (צילום: משרד החקלאות )
 

הפקחים איתרו את הדגים בשיתוף השירותים הווטרינרים של משרד החקלאות, אשר בודקים כל משלוח של בעלי חיים שמגיע לארץ. הם הבחינו כי שטר המטען לא תאם את הכבודה וגילו דגים חשודים במקום. ראשי

הנחש ודגי התנין התגלו במכולה מלאה בארגזים של דגים שאושרו לייבוא, אך ארגז אחד הכיל את הדגים המסוכנים. אנשי השירותים הווטרינרים הזמינו את פקחי ענף הדיג כדי להחרים את הדגים.

 

דגי ראש נחש ממשפחת דגי הריאה יכולים לשרוד בתנאים קשים. הדג יכול לחיות גם מחוץ למים עד ארבעה ימים. הוא יכול לחיות בטמפרטורות נמוכות וגם בחום, במים רדודים ומלוכלכים, ויכול להגיע למשקל של שבעה קילו ולאורך של מטר וחצי. משפחת ראשי הנחשים כוללת 29 מינים החיים במים מתוקים אך מסוגלים לשרוד גם במים מליחים. דגי ראש נחש אסורים לייבוא כמעט בכל העולם וגם בישראל.

 

כשהדג קטן הוא נראה שונה מצורתו הבוגרת ולכן מדובר במינים שמבוקשים כדגי אקווריום. מדינות רבות נלחמות נגד חדירת הדגים לתחומן. במרילנד שבארצות הברית הכריזו על הדג הזה כ"מבוקש" ופועלים להשמיד אותו, שכן לדגים הללו יש יכולת להשמיד את הדגה המקומית. הוא נחשב למין פולש אגרסיבי ביותר.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משרד החקלאות
אחד מהדגים שניסו להבריח
צילום: משרד החקלאות
מומלצים