שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    דניס דניס - מתכוני דגים
    קרפצ'יו דניס בשלוש דקות, ופילה דג צלוי במחבת ברוטב עגבניות וחמאה - אבי ביטון נזכר במטבח הכי אמיתי שיש, ומגיש שני מתכונים פשוטים וטעימים שאפשר להכין מדג דניס

    למה אנחנו אוהבים כל כך את המטבח הביתי? הרי אם תשאלו כל טבח, שף או בשלן לאיזה אוכל הוא הכי מתחבר, ברוב המקרים התשובה תהיה שהוא אוהב את המטבח שגדל עליו. אני גדלתי על קציצות ברוטב אדום, עוף בגריל עם תפוחי אדמה ודגים מרוקאים. יש כאלה שגדלו על כבד קצוץ, גפילטע וצימעס.

     (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     
    אם תשאלו טבחים בצרפת, הם יגידו לכם שהם הכי אוהבים עוף ביין אדום וטרין של כבד אווז. לנו זה נשמע מאוד מיוחד, אבל הם גדלו על המאכלים האלה. ניסיתי לחשוב למה המטבח הביתי בזיכרון שלי הוא תמיד מנצח, אז מעבר לאלמנט של ההתרפקות על העבר והגעגוע לבישול של אימא שלי ז״ל, הגעתי למסקנה שהמטבח הביתי הוא המטבח הכי אמיתי שיש. אין בו ניסיון להרשים אף אחד, הוא לא מתחנף, הוא לא מנקר עיניים והוא גורם לך לחיות בתחושת ביטחון אדירה על יד צלחת אוכל פשוטה. אני זוכר את הפעם הזאת שניסיתי לעשות רושם ולסובב את היין בכוס כדי לפתוח את הריחות, זה הסתיים בחולצה מלאה בכתמי יין.

     

    כך תכינו סביצ'ה דניס בשלוש דקות:

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    האוכל הביתי הוא אוכל שנולד מתוך צורך, אין בו שום פלצנות - אנחנו מבשלים את מה שיש, ומזה אנחנו עושים הכי טוב והכי טעים. זה אוכל כזה שיש בו שלושה-ארבעה מרכיבים בלבד, והוא הופך להיות חגיגת טעמים בפה.

     

    אפילו בסרטי קולנוע יש סצנות אוכל כאלה שגורמות לך להזיל ריר. בסרט "החבר'ה הטובים" מכינים רוטב לפסטה בתוך בית הכלא, בסצנה שתמיד גורמת לי לרייר בכל פעם מחדש. איך מארבעה מרכיבים, כולל חיתוך שום כמו נייר בסכין גילוח, הם מצליחים להעביר את הטעם של אוכל הילדות שלהם? זה קורה גם ב"ממזרים חסרי כבוד", כשהקצין הגרמני אוכל שטרודל בצורה הכי מגרה בעולם.

     (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    את מקורות המידע שלי אני הכי אוהב לשאוב מאנשי מקצוע שעובדים שנים בתחום האוכל. הקצב שלי נתן לי מתכון לקבב מושלם שיש בו שלושה מרכיבים, הדייג שלי ביפו תמיד מספר לי איך פעם אבא שלו היה מוציא סרדינים וכובש אותם במלח על הסירה וכולם היו אוכלים, ובאחת מהפעמים הוא נתן לי מתכון מנצח לדג, ואמר לי: "הכי חשוב שיהיה לך אש, עגבניות ודג טרי". אז אני הוספתי לזה קצת חמאה, ויצא מושלם. מאותו דג הכנתי גם סביצ'ה פשוט שיצא מדהים בטעם שלו.

     

    אסיים במשפט שהדייג שלי תמיד אומר "אין כמו אוכל של דייגים, לא תמצא בשום מסעדה אוכל כזה" - אומר וצודק.
     

    דניס בחמאת עגבניות

    דניס הוא דג מאוד זמין, הוא לא כל כך יקר, ותמיד עושה את העבודה. הרוטב הזה מושלם לכל סוגי הדגים, כדאי לכם לנסות.

     (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

     (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     

    המצרכים (ל-2 מנות):

    2 פילה דניס

    2 עגבניות, חתוכות לרבעים

    3 שיני שום, פרוסות

    2 פרוסות לימון

    מיץ מחצי לימון

    2 כפות שמן זית

    30 גר' חמאה

    ענף טימין

    מלח

     

    אופן ההכנה:

    1. במחבת כבדה יוצקים שמן זית וצורבים את הדג כדקה מכל צד.
    2. מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים את העגבניות והשום. מטגנים עוד כדקה. מוסיפים לימון ואת פרוסות הלימון, ומתבלים במלח.
    3. מנמיכים את הלהבה ומערבבים עם החמאה. מורידים מהכיריים, וממשיכים לערבב (יש להיזהר שהחמאה לא תתפרק), ומגישים.

     

    סביצ'ה דניס 

    מנות דג בדרך כלל קל מאוד להכין, והמתכון הזה הוא דוגמה מעולה לכך.

     (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     

    המצרכים:

    1 פילה דניס, חתוך לפרוסות דקות ללא העור

    1 עגבניה חתוכה (רק החלק הפנימי של השחלות)

    1 פלפל חריף, פרוס

    1/2 בצל סגול, פרוס דק

    מלח גס

    שמן זית

    1/2 לימון

     

    אופן ההכנה:

    1. מסדרים את פרוסות הדג בצלחת.
    2. מסדרים מעל את העגבניות, הפלפל החריף והבצל.
    3. יוצקים מעל הכל מעט שמן זית, ומפזרים מלח.
    4. סוחטים מעל מעט לימון, ומגישים עם חלה או לחם.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "דניס דניס - מתכוני דגים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אפיק גבאי
    מתכון של דייג: דניס ברוטב עגבניות וחמאה
    צילום: אפיק גבאי
    מומלצים