שתף קטע נבחר

שקשוק נעים: 4 מתכוני שייקים משודרגים

בלנדר או מעבד מזון, חלב או יוגורט בננה או מלון: אלו כל המצרכים להם אתם זקוקים כדי להכין שייק פירות מתקתק ועסיסי, שיצנן אתכם במזג האוויר הנעים שבחוץ. בתפריט: שייק פטל ובזיליקום, שייק בננה וגם שייק ירוק מלא בריאות

לנו נראה שאת השייקים, סמות'יס (SMOOTHIES) בלעז, המציאו במיוחד כדי להציל לנו את החך בקיץ הארוך שלנו. חברינו, שעסוקים בעיון מתמיד בטבלאות ערכים תזונתיים, בטוחים שהשייקים המעודכנים נועדו להציג דרך נוחה ונעימה להערות לקרבם מגוון מרשים של ויטמינים ומינרלים שמקורם בירקות ובפירות. ואלה שמבלים את זמנם בספירת קלוריות ודיאטות להפחתה במשקל, סבורים שאפשר לגייס אותם לטובתם. וכולם צודקים.

הבאתי לך פרח - וגם כוס שייק (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הבאתי לך פרח - וגם כוס שייק(צילום: ירון ברנר)

האמת היא, שהשייקים נולדו אי שם בתחילת המאה ה-20, ביחד עם הופעתם של המכשירים שהצליחו לעבד בזמן קצר את מרכיביהם לנוזל סמיך עתיר טעם, כלומר בלנדרים רבי עוצמה.

 

בתחילה הם נמכרו בדוכנים בדרום אמריקה. אחר כך, בשנות ה-60, הם נפוצו בחנויות גלידה כתערובות קפואות (ולא ממש בריאות) של גלידה, חלב ותוספות. עד סוף המאה הקודמת, כשכמעט כל מטבח ביתי כלל בין הציוד הבסיסי שלו גם בלנדר או מעבד מזון, הם הפכו לחלק מהרפרטואר של המשקאות הקרים הקיציים.

בננה, לא רק בפנקייק (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
בננה, לא רק בפנקייק(צילום: ירון ברנר)

בעשורים האחרונים הם נישאים על גלי הטרנדים הבריאותיים, ונמכרים בדוכנים מתמחים. כי אין דרך נעימה יותר להסוות טעמים לא כל כך אטרקטיביים של מזונות עתירי ערכים תזונתיים (ראו נבט חיטה ועשבים אחרים), מאשר לערבב אותם עם מרכיבים טעימים ומתוקים.

שייק קריר למזג אוויר סתוי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שייק קריר למזג אוויר סתוי(צילום: ירון ברנר)
 

מי שעדיין מחפש סיבות טובות לשתות אותם, לבד מההזדמנות להעסיק את הבלנדר הביתי שהשתכנעתם להשקיע בו לא מעט כסף, הנה כמה טעמים: השייקים הם מזון קל לעיכול, והחובה לשתות אותם מיד לאחר ההכנה מבטיחה שתצרכו מקסימום מהוויטמינים והמינרלים העצורים בהם.

 

לטעמי, ממש לא צריך להתעקש על מתכונים לשייקים. כל תערובת של פרי וירק האהובים עליכם תניב תוצאה נהדרת. אבל למי שמעוניין - הנה כמה רעיונות ששיקשקנו לאחרונה.

 

שייק פטל ובזיליקום

הפטל הקפוא תורם לצינון המשקה ומייתר את השימוש בקרח, והבזיליקום תורם טוויסט מפתיע.

  

המרכיבים (ל-3-2 כוסות):

300 גר' פטל קפוא

1 כוס חלב (אפשר גם חלב סויה, שקדים או קוקוס)

1/3 כוס סילאן

4-34 עלי בזיליקום

1 כף מיץ לימון

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

 

לקישוט:

עלי בזיליקום, פרוסת לימון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בבלנדר את הפטל, החלב, הסילאן, עלי הבזיליקום ומיץ הלימון ומעבדים לתערובת חלקה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  2. יוצקים לכוסות, מגררים למעלה את קליפת הלימון ומקשטים בפרוסת לימון ובעלה בזיליקום.

 

שייק בננה, יוגורט וסוכר חום

הטעם מזכיר בנופי – קינוח הודי המבוסס על בננה וטופי, והמרקם נימוח בזכות הבננה.

 

המרכיבים (ל-2 כוסות):

2 בננות

2 גביעי יוגורט

1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה

1 כוס קרח

 

לקישוט:

עלי נענע

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בבלנדר את כל החומרים ומעבדים למשקה חלק.
  2. יוצקים לכוסות ומקשטים בעלי נענע.

  

שייק מנגו, קוקוס וטחינה

הטחינה מוסיפה לא רק טעם אלא גם סמיכות מענגת ומרקם קטיפתי.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

המרכיבים (ל-2 מנות):

1 מנגו גדול, קלוף וחתוך לחתיכות

1 קופסה מי קוקוס

3-2 כפות סילאן או דבש

1 כף טחינה גולמית

1 כוס קוביות קרח

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את כל החומרים בבלנדר ומעבדים למשקה חלק.
  2. אם רוצים מרקם קצת פחות סמיך, מוסיפים מים. יוצקים לכוסות ומגישים מיד.

  

שייק ירוק

מתוך חוברת המתכונים המצורפת לבלנדר Nutri-Ninja שהושק לאחרונה. הפירות מעניקים מתיקות לתרד ולקייל, שמביאים איתם תועלת בריאותית.

 

המרכיבים (ל-3-2 כוסות):

75 גר' אננס קלוף, חתוך לחתיכות

75 גר' מנגו קלוף, חתוך חתיכות

1/2 בננה בשלה

1 כוס לא דחוסה של עלי תרד בייבי

1 כוס לא דחוסה של עלי קייל קצוצים גס, ללא הגבעולים

1/2 כוס מים

1 כוס קרח

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל החומרים לבלנדר ומעבדים למשקה חלק.
  2. מוזגים לכוסות ומעדכנים את הסמיכות על ידי תוספת מים קרים, אם רוצים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
שקשקו אותה. שייק מנגו, קוקוס וטחינה
צילום: ירון ברנר
מומלצים