שתף קטע נבחר

תיעוד חדש מציג את אלי כהן תלוי על הגרדום: "תחושה קשה"

עמוד פייסבוק סורי פרסם סרטון שבו נראה, כביכול, המרגל הישראלי זמן קצר לאחר שהוצא להורג ב-1965. בסרטון נראית גופתו מוכנסת לארון קבורה שמועמס לרכב. נדיה כהן, אלמנתו של אלי, אמרה ל-ynet: "תחושה של כאב". מומחה לסוריה: "הסרטון נראה אותנטי לחלוטין"

 

51 שנים לאחר שהמרגל הישראלי אלי כהן הוצא להורג בדמשק, פרסם עמוד פייסבוק בשם "אוצרות האמנות של סוריה" תיעוד חדש שמראה את הרגעים שאחרי ההוצאה להורג, שאירעה ב-18 במאי 1965. בתיעוד, שאורכו קצת פחות משתי דקות, ניתן, בין היתר, לראות את ההמון המתאסף ולאחר מכן את גופתו של כהן מוכנסת לארון קבורה שמועלה לרכב שנוסע מהמקום.

 

נדיה כהן, אלמנתו של המרגל הישראלי, אמרה בשיחה עם ynet: "ראיתי את התמונות בעבר, אבל את הסרטון הזה ראיתי רק עכשיו. התחושה קשה, כואבת ומחזירה אותי ואת המשפחה לאותה התקופה כאילו שאלי עכשיו סיים את החיים שלו. לראות את הארון ואת הגופה, את ההמונים שמריעים ואת המנגינה שחיברו למבצע הזה, זו תחושה של כאב ושל בכי".

 

היא הוסיפה ואמרה כי "הימים הקרובים לא יהיו פשוטים עבורי, גם ככה הימים קשים. אני פונה בתחנונים לאנשים שנמצאים בסוריה ומבינים מהו הרג. הם עוברים כאב אחד גדול. הורגים להם את הנשים, הילדים, האחים - שמישהו יקום ויגלה לנו איפה הגופה וימסור מידע. אנחנו נהיה אסירי תודה לאדם הזה שיצוץ. כמה שהרג הוא כואב".

אלי כהן תלוי על הגרדום. צילום מתוך הסרטון ()
אלי כהן תלוי על הגרדום. צילום מתוך הסרטון

 

נדיה כהן (צילום: אסף מגל) (צילום: אסף מגל)
נדיה כהן(צילום: אסף מגל)

התיעוד החדש פורסם בעמוד הפייסבוק לפני יותר משבוע. מדובר בעמוד שמפרסם תיעודים היסטוריים מסוריה שמקורם לא ברור. ד"ר יהודה בלנגה, מומחה לסוריה מהמחלקה ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטת בר אילן, אמר ל-ynet כי הסרטון נראה אותנטי לחלוטין.

 

"אלי כהן היה גיבור שגם אני גדלתי על המיתוס שלו", אמר ל-ynet ד"ר בלנגה. "עד כה פורסמו אך ורק תמונות מהאירוע ולא סרטון. התמונות שפורסמו ב-1965 היו בעיתונות. לא ראינו אי פעם סרטון, היו ספרים ושם יכולת לראות את התמונות של המשפט ושל ההוצאה להורג, אבל אני לא זוכר שאי פעם ראיתי משהו שקשור להוצאה להורג ולרגעים שאחריה".

 

לדבריו, "די מדהים שהשלטונות הסוריים שמרו בארכיונים שלהם משהו מהסוג הזה. זה ממש נראה כמו כיכר השהידים, כיכר מרג'ה שבדמשק. זה אלי כהן בתמונות ולא מישהו אחר. אם תעשה פאוזה על התמונה של גופתו של אלי כהן, והכיתוב עליה, אתה רואה שהכיתוב אותנטי ואתה יכול להשוות אותו לתמונות שפורסמו בזמנו. התאריך הוא 18 במאי 1965 וזה יום ההוצאה להורג. כתוב שם מה היו פשעיו ומה הוא עשה".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים