שתף קטע נבחר

"אמא, את לא שמנה"

רומי סגל התחילה לסבול מהמראה שלה בגיל 10. בהמשך היא עשתה עם אמה דיאטת אורז ובכיתה ח' כבר סבלה מהפרעות אכילה. בימים אלו היא מקדמת פרויקט על דימוי עצמי, ואומרת: "אני מקווה שהורים יבינו כמה זה חשוב להיות מודעים למסרים שהם מעבירים לילידיהם ויקבלו את עצמם קצת יותר"

"אמא, את כל כך יפה. קשה לי לשמוע אותך אומרת על עצמך שאת שמנה או שאני מסתכלת עלייך לפני יציאה מודדת עוד שמלה ועוד חולצה ושואלת 'זה משמין אותי? טוב, זה במילא אירוע רק של המשפחה'. אמא, את כל כך יפה. עוד לא הבנתי למה דיאטת האורז הייתה כל כך נחוצה ולמה החלטת שגם ניתוח את צריכה. אמא, את כל כך יפה והיית צריכה לדעת כדי שגם אני אדע שאני יפה. כמו שלקחתי ממך את הנתינה, האמפטיה, הביקורתיות והחוכמה לקחתי ממך גם את המבט מול המראה".

 
כך מתחיל הסרטון שיצרה רומי סגל, בת 17, שמקדמת בימים אלה פרויקט ייחודי במסגרת השתתפותה בפעילות של ארגון Lead לפיתוח מנהיגות לבני נוער. מטרת הפרויקט היא למנוע מכמה שיותר הורים לפגוע בלי להתכוון בדימוי הגוף של ילדיהם, מתוך ניסיון אישי והבנה כי להורים יש תפקיד מכריע ומשמעותי כמעצבי דימוי הגוף של ילדיהם.

 

 

- למה החלטת דווקא להתעסק עם דימוי גוף?

"אני חושבת שהסיפור שלי עם דימוי הגוף התחיל בגיל 10. כבר בגיל כל כך צעיר שמתי דגש על המראה שלי. המשקל שלי הפריע לי, הפצעונים שהתחילו לי על הפנים שגעו אותי ותמיד דאגתי להשוות את עצמי לחברות. בכיתה ו' המצב החמיר כשכמה בנים מכיתתי החליטו לכנות אותי 'חצ'קונה' ו'שמנה'. הרגשתי כל כך מושפלת אבל דאגתי להסתיר את זה מכולם.

 

"חשבתי שאולי זה מגיע לי - הרי באמת יש לי חצ'קונים ואני באמת לא מספיק רזה - אז אולי זה בעצם מגיע לי? כשעליתי לחטיבת הביניים כבר לא היו את הבנים שנטפלו אלי והייתי אפילו מקובלת בשכבה אבל ההתעסקות שלי עם המראה החיצוני לא נפסקה. דיאטות על גבי דיאטות".

 

עוד בערוץ הורים:

- המצאת המאה: רחוב האמהות העייפות

- מוטרדים ממשקל הילד? זה יעלה לכם ביחסים איתו

- הפתרון המתבקש: הסכמים עם הילדים

 

- סיפרת להורים על כל מה שעברת?

"אני זוכרת את הפעם הראשונה שסיפרתי לאמא על הרגשות שלי על עצמי. באותו זמן, הייתי בכיתה ז'. נסענו באוטו כשלפתע פרצתי בבכי מר וסיפרתי לה שאני לא יפה בעיניי, שאני שמנה ומלאת חצ'קונים, שאף אחד לא יאהב אותי ככה בחיים. אמא הייתה כל כך מבולבלת וניסתה לעזור לי ישר. היא אמרה - 'אני אקח אותך לדיאטנית ולקוסמטיקאית ונרשום אותך לחוג ספורט'. זאת היתה תגובתה של אמא. תגובה של אמא דואגת שרק ניסתה לעזור אבל אצלי זה נחרט בלב כאישור על כל מה שאמרתי. רציתי לשמוע שאני יפה כמו שאני והתאכזבתי לקבל אישור על כך שאני צריכה להשתנות. באותה תקופה הייתי מקבלת הערות על מה שאני אוכלת 'זה משמין', 'אכלת מספיק'.

 

"פעם אחת אמא ואני החלטנו לעשות דיאטת אורז שאוכלים רק ירקות ואורז. בכיתה ח' המצב התחיל להתדרדר. היתה לי אז חברה מאוד טובה עם הפרעות אכילה, היא רזתה מאוד זמן ופתאום היה נדמה שהיא מקובלת, מלאת בטחון עצמי ושמחה. ראיתי מה היא אכלה וחשבתי לעצמי - למה שאני לא אעשה אותו דבר? לא הבנתי את חומרת המצב. לא הבנתי שמה שהיא עושה מרסק אותה מבפנים ולא בריא. החלטתי שאני אוכיח לעולם שאני גם יכולה להיות רזה ושווה. וזה מה שעשיתי. חייתי על ירקות, זרקתי את הסנדוויץ' בבית הספר כל יום. ירדתי בערך 12 קילו בחודשיים וקיבלתי גל של מחמאות ותמיכה. ההורים שלי מאוד החמיאו ותמכו ב'דיאטה'. אמרו לי שהלוואי שהיה להם כוח רצון כמוני. אמא הייתה גאה בי. הם לא הבינו שאני מזיקה לעצמי".

 

"הכל הלך מצוין בהתחלה, עד שהשערות שלי התחילו לנשור בכל מקום, נהייתי חלשה ועייפה כל הזמן, היה לי קר בכל טמפרטורה והמצב רוח שלי היה ירוד. אמא לקחה אותי לרופאה שאבחנה אצלי הפרעות אכילה ומשם לדיאטנית ופסיכולוגית, ורק אז ירד לכולם האסימון".

 

רומי סגל: החלטתי להוכיח לעולם שגם אני יכולה להיות רזה" (צילום: אלבום פרטי) (צילום: אלבום פרטי)
רומי סגל: החלטתי להוכיח לעולם שגם אני יכולה להיות רזה"(צילום: אלבום פרטי)

סגל לומדת בבית הספר רעות לאומנויות במגמת התיאטרון, ובכיתה י"א הצטרפה לארגון Lead. כחלק מהפעילות בארגון היא יזמה את פרויקט "שלמות" ובימים אלו מגייסת כסף בהד סטארט, במטרה ליצור סרטונים נוספים ולהעלות את המודעות לנושא. Lead, המסלול לפיתוח מנהיגות, הוקם במטרה לפתח את דור המנהיגים הבא של ישראל. מדי שנה כ-5000 בני נוער מגישים מועמדות למסלול, מתוכם נבחרים 120 בני נוער שזוהו כבעלי פוטנציאל למנהיגות. הם מצטרפים לתכנית המאפשרת להם לפתח את היכולות שלהם. ההשתתפות בתכנית לא כרוכה בעלות והארגון ממשיך ללוות את בוגריו עד הגיעם לגיל 35 (ההרשמה למסלול נפתחה בימים אלה. בני נוער בכיתה י מוזמנים להגיש מועמדות דרך אתר הארגון).

 

- איך אמא שלך, המוזכרת בסרטון לא מעט, הגיבה?

"בתחילה לאמא שלי היה קשה מאוד לקבל את הפרויקט. היא הרגישה שאני מאשימה אותה ולא הבינה את חשיבות הפרויקט עד הסוף. לאט לאט, היא הבינה שאינני מאשימה אותה, אלא מבינה אותה ורוצה לעזור להורים שנתקלים עם הסוגיה הזאת ביומיום בלי המון מודעות והבנה בנושא. היא הבינה שהיא לפעמים עשתה טעויות מחוסר מודעות ותומכת בפרויקט עכשיו. אמא שלי היא אמא מדהימה. היא נותנת את כל כולה כדי שנהיה מאושרים"

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

- האם לדעתך לכל בני הנוער יש קושי מסוים עם המראה שלהן ולמה זה קורה?

"אני חושבת שלכל בן אדם יש קושי מסוים עם המראה שלו. לא רק לבנות ולא רק לבני נוער. כולנו חיים בחברה מאוד נוקשה ולא מקבלת שמעודדת מראה מאוד מסוים. יש תעשיית דיאטות, ניתוחים פלסטיים הפכו לדבר שבשגרה, נערים צעירים לוקחים סטרואידים שיכולים להזיק בכדי לפתח שרירים. כולנו איפשהו בתוך המרדף הזה אחרי מראה מסוים. יש אנשים שהדימוי העצמי שלהם יותר חזק ופחות מתעסקים במראה. זה נובע מכך שהם מספיק בטוחים באישיות שלהם ובכישרונות שלהם אז הדגש על המראה פוחת".

.

- מה הפרויקט כולל מלבד הסרטון הראשון?

"הפרויקט יורכב מסרטוני הסברה של אנשי מקצוע שיתייחסו לסוגיות שנוגעות לנושא. הוא נועד לתת להורים את הכלים שיעזרו לילדיהם לגדול באופן הכי בריא ושלם. המטרה היא להעלות לרשת כעשרה סרטוני הסברה, אך מספר הסרטונים צפוי לעלות. הכל תלוי במידת התעניינות ההורים ובתקציב שנצליח לגייס. תהיה גישה להורים לשאול את אנשי המקצוע שאלות, לקבל ייעוץ ולהיות מופנים למידע הרלוונטי להם. 

 

"אני מקווה שהסרטונים יבהירו להורים כמה זה חשוב להיות מודעים למסרים שהם מעבירים לילידיהם. אני מקווה שבזכות הפרויקט הם ידעו לנהוג נכון ואולי אפילו יקבלו את עצמם קצת יותר, למענם ולמען ילדיהם".

 






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבום פרטי
"כולנו בתוך המרדף אחרי מראה מסוים"
צילום: אלבום פרטי
מומלצים