שתף קטע נבחר

השואו של המרוץ: אמריקה מתכוננת לעימות ראשון

100 מיליון צופים, שני מועמדים. קלינטון וטראמפ מצחצחים חרבות לקראת המפגש, והדקות הראשונות של העימות יהיו הקריטיות ביותר – מי שיתחיל חלש עשוי לסיים בחוץ. קלינטון תנסה בין היתר להפגין חיוניות שופעת אחרי הבעיות הבריאותיות, וטראמפ ינסה להוכיח שהוא לא רק בריון. האם 90 דקות הלילה ישנו את פני ההיסטוריה? שידור חי ב-ynet החל מ-4:00

 

 

 

היא צריכה להוכיח שהיא בריאה, הוא צריך להוכיח שהוא לא בריון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
היא צריכה להוכיח שהיא בריאה, הוא צריך להוכיח שהוא לא בריון(צילום: AFP)
 

אירוע כזה כבר מזמן לא היה בפוליטיקה האמריקנית, ואולי אפילו בזירה העולמית: שני מתמודדים דומיננטיים צמודים בסקרים, ייפגשו הלילה על במת העימות, ובמשך 90 דקות כל אחד מהם ינסה לשכנע כי היא או הוא מתאימים לתפקיד. גם בעבר עימותים טלוויזיוניים של מועמדים לנשיאות בארצות הברית היוו אטרקציה, אלא שהיום אומה שלמה תהיה מרותקת למסכים.

 

ynet יעביר את העימות הלילה בשידור חי החל מהשעה 4:00

 

מספר שיא של 100 מיליון אמריקנים לא ייצמד למסך רק מכיוון שהמרוץ צמוד ומותח, אלא, ובעיקר, משום ששני המועמדים מצליחים כל אחד בעצמו לעורר עוצמה של רגשות, חיוביים ושליליים. העימות הזה, אולי יותר מכל אירוע בעבר במרוץ הזה, עשוי להיות בין הגורמים שיכריעו: האם קלינטון תצליח לשכנע שטראמפ הוא לא מתאים לתפקיד? האם היא תצליח לשבור את קיר הניכור בינה לבין הבוחרים ותציג פן אנושי יותר, ממיס קרח ותצליח לגעת בלב הצופים לא רק במוחם? ויותר מכול: האם היא תצליח, כפי שתכננה, לגרום לטראמפ לאבד את עשתונותיו בשידור חי ולהראות לאומה שכפי שטענה מהתחלה הוא לא מתאים לתפקיד?

ההכנות בעיצומן באוניברסיטת הופסטרה (צילום: AP) (צילום: AP)
ההכנות בעיצומן באוניברסיטת הופסטרה(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

המשימה המוטלת על טראמפ גם כן אינה פשוטה: הוא הצליח לנצח בכל העימותים הרפובליקניים בפריימריז, ועשה זאת בעיקר בעזרת כך שהעליב את יריביו וכינה אותם בשמות (למשל, מרקו הקטן וטד השקרן). הלילה מדובר בעימות מליגה אחרת. טראמפ צריך לשדר ממלכתיות, ומה שהאמריקנים אוהבים עוד יותר – מראה נשיאותי.

 

בהתחשב בעובדה שקשה למועמד הרפובליקני להתרכז במשך זמן רב, בעיקר כשאין בידו מכשיר נייד שדרכו הוא יכול לצייץ, יהיה מאתגר עבורו לעמוד במשימה. עם זאת, איל הנדל"ן צפוי להגיע במצב רוח טוב מאוד. כפי שהעיד על עצמו, הוא מכור לסקרים והבוקר הם חייכו אליו: הוא סוגר את הפער, באחדים מהסקרים כבר מוביל, והגורו של הסוקרים, נייט סילבר, העלה משמעותית את הסיכויים של טראמפ לנצח. הילרי קלינטון ידענית ממנו ומנוסה ממנו, אולם עימות טלוויזיוני הוא בעיקר שואו שנועד לגעת בבוחרים, לדבר אליהם, לגרום להם להחליט. טראמפ מנוסה ממנה בהופעות טלוויזיוניות מתסיסות, כפי שעשה כמגיש הסדרה הפופולרית "המתמחה".

 

כבר בשעות הבוקר הפכו כוחות הביטחון את קמפוס אוניברסיטת הופסטרה בניו יורק ליעד מבוצר: הכבישים המובילים נחסמו, רק בעלי אישורים הורשו לעבור את המחסומים והבדיקות הביטחוניות היו קפדניות במיוחד. מסוקים של המשטרה חגו מעל הרחבה ומעל האולם שבו מתקיים האירוע: ברדיוס גדול סביבו התפרשו אנשי ביטחון והאזור הוכרז שטח סטרילי. עם זאת נשמרה אווירה של קרנבל מחוץ לאולם: נציגי המועמדים הניפו בלונים וכרזות, וסטודנטים שהתנדבו לסייע לארגן את האירוע עזרו לעיתונאים למצוא את דרכם בסימטאות הקמפוס.

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 (צילום: אורלי אוזלאי) (צילום: אורלי אוזלאי)
(צילום: אורלי אוזלאי)
 (צילום: אורלי אוזלאי) (צילום: אורלי אוזלאי)
(צילום: אורלי אוזלאי)
 

לצד האולם שבו יתקיים העימות הוקם מרכז תקשורת עצום ממדים שאמור לקלוט אלפי עיתונאים שהגיעו מרחבי העולם לסקר את האירוע, ולצדו עמדות שידור של הרשתות המובילות בארצות הברית. גם המפגינים הגיעו למקום; קבוצה של סטודנטים שחורים התייצבה בשורה ארוכה ועוצמתית לרגע של התייחדות עם זכר הקורבנות השחורים שנורו על ידי שוטרים. "תופסק המלחמה נגד השחורים", נכתב בכרזות שהניפו.

 

המועמדים עצמם אמורים להגיע לאולם העימות כמה שעות לפני תחילתו כדי לבחון את המקום ולהתרגל אליו. כך גם מנחה העימות, לסטר הולט, מגיש החדשות ברשת NBC שגם אליו יכוונו מלוא הזרקורים הלילה, ובשני המטות יבחנו בקפדנות את הגינותו, וישימו לב אם בטעות הוא מפרגן, ולא במעט, לצד אחד יותר מאשר לאחר.

 

העימות יימשך 90 דקות, אולם שלושים הדקות הראשונות יהיו הקריטיות ביותר: אז יינתן הטון, תהיה ברורה האסטרטגיה של שני המועמדים, ואם הם לא יצליחו להיות משכנעים בתחילת העימות קשה יהיה להם עוד יותר לעשות זאת במהלכו. בעימות הקודם, ב-2012, כאשר אובמה התעמת מול מיט רומני, בשלושים הדקות הראשונות היה ברור שרומני מנצח: הוא היה מלא אנרגיה, נמרץ, תקיף, חייך, התחנף והראה בקיאות. אובמה נראה באותו ערב עייף, ונדמה היה כי איננו מבין בכלל מה הוא עושה שם. רומני אמנם הוכתר כמנצח בעימות, אך בסופו של דבר הפסיד בבחירות.

 

לא רק המילים שיוציאו מפיהם המועמדים יהיו חשובות; גם המראה קובע, הנינוחות, הנמרצות, וכל מה שקשור לשפת הגוף. הילרי תצטרך לשכנע שהיא מעוררת אמון, להפגין חיוניות שופעת אחרי האירועים הרפואיים שלה, להשתדל לא להשתעל, ולתת לצופים תחושה שהיא בריאה ומוכנה למשימה. טראמפ יצטרך לשכנע שהוא יודע להיות אחראי ושקול ולא רק פרא אדם המתנהל בבריונות במגרש הפוליטי ויורה לכל הכיוונים. אלו שתי משימות נכבדות, וספק אם 90 דקות ישנו את פני ההיסטוריה. אולם כשהמרוץ צמוד כל כך, יש משקל יתר לכל מילה, ולכל אגל של זיעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הכיסאות כבר מסודרים. אוניברסיטת הופסטרה
צילום: AP
מומלצים