שתף קטע נבחר

30 רופאים בלבד נאבקים על חיי אלפים בחלב

רק אתמול נפצעו 400 בני אדם בהפצצות על העיר שמוחזקת בידי המורדים - בהם לפחות 60 ילדים. באזור נותרו רופאים בודדים, ועשרות פצועים מוגדרים במצב קריטי. שני רופאי ילדים אחראים ל-85 אלף ילדים באזור. "אין ציוד או תרופות, מקימים מתקנים מאולתרים בהרים ומתחת לאדמה", מסרו הרופאים

מפנים פצועים לבתי חולים מאולתרים בחלב (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפנים פצועים לבתי חולים מאולתרים בחלב(צילום: AFP)

מאות פצועים במצב קריטי, מאות אלפים נצורים ושני מיליון מנותקים ממים – אך רק עשרות רופאים בודדים. לא יותר מ-30 רופאים נותרו חלב שבמזרח סוריה, הנשלטת בידי כוחות המורדים המופגזים ומופצצים ללא הרף בידי כוחות משטרו של הנשיא בשאר אסד. הרופאים המעטים זקוקים נואשות לתגבור ולציוד רפואי וכירורגי כדי לנסות ולהציל את חייהם של מאות שפצועים במצב קשה מאוד מתוך 300 אלף תושבים שנצורים בעיר.

 

לפי הדיווחים באזור, לפחות 40 פצועים בשמונה בתי חולים שונים בחלב, חלקם פשוט מרכזים מאולתרים שנבנו מתחת לאדמה כדי להגן על הפצועים מפני התקפות המשטר, זקוקים לפינוי מיידי מהאזור כדי להציל את חייהם. עשרות תקיפות אוויריות היכו בעיר במהלך הלילה, בהמשך ללחימה העזה באזור זה כשבוע – מאז קרסה הפסקת האש שהושגה בין הצדדים בתיווך ארצות הברית ורוסיה.

 

 

 

 

"ישנם 30 רופאים שעדיין נמצאים בתוך העיר חלב", אמר במסיבת עיתונאים בשווייץ עבד א-רחמן עלומאר, רופא ילדים שעובד באזור. הוא הוסיף כי לרופאים חסר ציוד ותרופות חירום כדי להצליח לטפל במקרי הטראומה הרבים. כמו כן אמר הרופא כי יש מספיק דלק כדי להריץ גנרטורים של בתי החולים רק לעוד 20 ימים, וכי מיילד אחד ושני רופאי ילדים אחראים לטיפול באלפי נשים הרות ו-85 אלף ילדים.

 

מדיווחים מחלב עולה כי יותר מ-280 בני אדם נהרגו רק בשלושת הימים האחרונים. רק אתמול נפצעו כ-400 בני אדם נוספים, בהם 61 ילדים.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

"אנחנו בורחים להרים, אנחנו עובדים מתחת לאדמה, אבל גם שם ממשיכים להפגיז אותנו בלי סוף", אמר עלומאר. "אם זה ימשיך כך, נגיע למצב שבו לא יהיו מתקני טיפול מוגנים או צוות רפואי מוגן". ארגון המייצג רופאים בחלב מסר: "יש לנו צורך ענק בנוזלים. אין לנו כל דרך לתת עירוי".

 

על פי סוכנויות האו"ם ומומחי בריאות עולמיים, תקיפות נגד מתקנים רפואיים ורופאים החריבו לחלוטין את מערכת הבריאות בעיר. "התקיפה השיטתית והנרחבת נגד בתי חולים ורופאים, שמבוצעת בעיקר בידי כוחות המשטר הסורי, ניתקה את הגישה של מאות אלפים, אם לא מיליונים, לשירותי בריאות", מסרה אליס בייקר מהארגון "רופאים למען זכויות אדם".

 

עוד נמסר מהארגון כי מאז החלה המלחמה הקשה בסוריה ב-2011, נרשמו 382 תקיפות נגד 269 מתקני רפואה במדינה. הנתונים נכונים עד לחודש יוני האחרון. כ-90% מהתקיפות נעשו בידי המשטר הסורי, ובחודשים האחרונים גם על ידי בני בריתו הרוסים, כך על פי הארגון.

 

"התקיפה הישירה נגד תשתיות רפואה וצוות רפואי הפכה למעין סימן היכר מזעזע של המלחמה הנוראית הזו בסוריה", הוסיף דייניוס פוראס, נציג או"ם מיוחד הפועל למען זכויות רפואיות. הוא הוסיף כי התקיפות המכוונות הללו מהוות פשעי מלחמה ואולי אף פשעים נגד האנושות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
פינוי פצועים בהפגזות בחלב
צילום: AFP
מומלצים