שתף קטע נבחר

אחרי שנתיים: שוד הרכב הוכר כפיגוע

בדצמבר 2014 נמצא אברהם בן ציון מוטל בצד הכביש בצומת אלון בשומרון. במשטרה ובשב"כ קבעו כי מדובר בשוד רכב. כעת החליט משרד הביטחון להכיר במשפחתו של בן ציון כנפגעת פעולות איבה. אלמנתו: "הצדק יצא לאור"

הרשות המאשרת במשרד הביטחון הכירה היום (ה') באברהם בן ציון ז"ל כנפגע פעולות איבה. ההחלטה מתקבלת שנתיים לאחר שמשטרת מחוז ש"י ושב"כ קבעו כי בן ציון נרצח במהלך שוד רכב. ניבה בן ציון, אלמנתו של אברהם, שמעה מהתקשורת על דבר ההחלטה. "אני מברכת על ההחלטה, זו תחושה של צדק שיוצא לאור", אמרה.

 

בן ציון, בן 63, נמצא מוטל לצד הכביש בצומת אלון בשומרון. במהלך החקירה נעצרו שלושה פלסטינים מהכפר קבלאן. מהחקירה עלה כי הוא נדרס למוות במהלך שוד רכב. שלושת החשודים שנעצרו תכננו את השוד ובעת המעשה ריססו את בן ציון בגז מדמיע ודרסו אותו עם הרכב הפלסטיני שאיתו באו בעת שעשו פניית פרסה.


אברהם בן ציון ז"ל ()
אברהם בן ציון ז"ל

עם זאת, בני משפחתו של בן ציון, שיוצגו על-ידי עידו אורלנסקי וטוני ימין ממשרד "אורלנסקי-איזנברג-מוזסון" ועו"ד חור ניזרי, טענו כי הרקע לדריסה לאומני ושמדובר בפיגוע. כעת החליט, כאמור, משרד הביטחון להכיר בבן ציון ז"ל כנפגע פעולות איבה והמשפחה תהיה זכאית למלוא הזכויות מהמוסד לביטוח לאומי תחת חוק נפגעי פעולות איבה.

 

"עדיין לא קיבלתי אישור רשמי ממשרד הביטחון ולכן אני מאוד מבולבלת, אבל אם כך הדברים יש התחלה של הקלה", אמרה האלמנה ניבה. "הדיווחים על הודעת משרד הביטחון תפסו אותי ביציאה מבית העלמין, בתום ימי השבעה על אבי שנפטר, לכן אני נסערת. נאבקנו על זה מהרגע שאברהם נרצח".

 

זירת הפיגוע לפני שנתיים (צילום: חטיבת דובר המשטרה) (צילום: חטיבת דובר המשטרה)
זירת הפיגוע לפני שנתיים(צילום: חטיבת דובר המשטרה)

"זו לא כל כך סגירת מעגל, אלא מעיין תחושה של שקט - עכשיו נשאר רק להתאבל. כשעסוקים במלחמה אז הכל מגויס, ועכשיו שהמלחמה נגמרה נשאר לנו להיות אבלים על האובדן הגדול", הוסיפה. 

 

 

בן ציון היה חקלאי מנתיב הגדוד שבבקעת הירדן. בתו רויטל סיפרה כי הוא הותקף באכזריות וספג פגיעות קשות בראשו ושברים בגולגולת. "הוא היה בדרכו לאשדוד במסגרת עבודתו. ב-14:01 הוא דיבר עם העובד שלו וב-14:06 הוא כבר לא ענה לטלפון. גילינו את זה כשהתקשרו מ'איתוראן' ואמרו שמשהו לא בסדר עם האוטו, שכנראה שידר מכפר ערבי אבל אחר כך עקבותיו נעלמו", שחזרה הבת. "אימא ניסתה להתקשר אליו עוד פעם והוא לא ענה. היא ראתה ידיעה על אירוע בצומת אלון ועשינו אחד ועוד אחד. נסענו לבית החולים ובשש נכנסנו לזהות אותו והיינו המומים".

 

הבת דחתה כבר אז את האפשרות כי מדובר באירוע פלילי, והוסיפה כי "כשראינו אותו לא הצלחנו לזהות אותו. מציגים את זה על גבול הפלילי אבל ברור לנו שזה על רקע לאומני. קשה לי להאמין שאדם בודד עשה לו דבר כזה. ברור לנו שזה פיגוע. לא ייתכן שזה ניסיון גניבת רכב. מי שרוצה לגנוב רכב, גונב והולך ולא פוצע אף אחד".

 

עורכי הדין עידו אורלנסקי וטוני ימין המייצגים את המשפחה מסרו: "זו החלטה חשובה שעושה צדק עם המשפחה ומוציאה את האמת לאור. אנו מברכים על ההחלטה. מדובר במשפחה חלוצה שהתיישבה בבקעת הירדן והכרת הרשויות במנוח כנפגע פעולת איבה אומנם לא תשיב את המנוח לחייו, אך תהווה למשפחתו הכרה מצידה של המדינה, שבשמה ובשליחותה התיישבו בבקעה. לא לשווא היה מותו. על כל מקרה, ראוי הוא להנצחה ולתהילה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים