שתף קטע נבחר

משאל העם בהונגריה: 95% נגד המהגרים

גיבוי לראש הממשלה אורבן, מהמתנגדים הגדולים לקליטת מהגרים ומוסלמים באירופה: רוב מוחץ (95%) של הבוחרים ההונגרים קבע במשאל עם שאין להסכים לתוכנית של האיחוד האירופי שתחייב את הונגריה לקלוט מהגרים. עם זאת למשאל לא יהיה תוקף משפטי, כי שיעור ההצבעה היה פחות מ-50%

אזרחי הונגריה הצביעו ברוב מוחץ - כ-95% - נגד כל תוכנית מכסות שיכפה עליה האיחוד האירופי, ושתחייב את ארצם – כמו את שאר מדינות האיחוד האירופי – לקלוט מספר מסוים של מהגרים שיקבע לה האיחוד. כך עולה ממדגמים שמתפרסמים אתמול בערב (יום א') בתקשורת ההונגרית, ושנועדו לחזות את תוצאות משאל העם שבו הצביעו היום ההונגרים. עם זאת, משאל העם צפוי להיפסל משום ששיעור ההצבעה עמד על כ-45%, פחות מ-50 האחוזים הנדרשים. על כל פנים, למשאל הייתה משמעות סמלית בעיקר, וגם כך צפויה ממשלת הונגריה להמשיך ולקדם מהלך פוליטי נגד תוכנית ההגירה של האיחוד האירופי.

 

ממשלת הונגריה בראשות ויקטור אורבן היא המתנגדת החריפה ביותר באירופה לקליטת מהגרים ביבשת, וראש הממשלה אורבן הדגיש שוב ושוב כי לא ייכנע לתכתיבי האיחוד האירופי ולא ירשה לו לכפות על בודפשט לקלוט מהגרים ומבקשי מקלט – ובמיוחד לא מוסלמים. הוא הזהיר כי בוא המהגרים מאיים על צוויונה הנוצרי של אירופה ועל המורשת שלה ומסכן אותה מבחינה ביטחונית.

מצביעות במשאל העם בהונגריה (צילום: רוטירס) (צילום: רוטירס)
מצביעות במשאל העם בהונגריה(צילום: רוטירס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

אורבן יזם את משאל העם מתוך ידיעה ברורה שהעם ההונגרי יצביע נגד תוכנית המכסות האירופית, וכדי להראות למוסדות האיחוד שהוא זוכה לגיבוי מלא של עמו.

 

במשאל שנערך אתמול הוצגה להונגרים שאלה אחת: "האם אתה רוצה שהאיחוד האירופי יוכל לכפות את יישובם של אזרחים לא-הונגרים בהונגריה אפילו ללא אישור הפרלמנט?". אורבן טען בקמפיין לקראת משאל העם כי אזרחים שיצביעו "לא" יחזקו בכך את הריבונות והעצמאות של הונגריה. אורבן אמר כי אם מחנה ה"כן" ינצח הוא יתפטר מתפקידו, אבל הבטחתו זו נועדה כנראה לגרום לאזרחים לצאת להצביע במשאל העם.


כן או לא? מצביעים על עתיד המהגרים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
כן או לא? מצביעים על עתיד המהגרים(צילום: EPA)

ראש הממשלה אורבן. איים להתפטר (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ראש הממשלה אורבן. איים להתפטר(צילום: EPA)

"הדבר החשוב ביותר עבורי בשבוע הבא הוא לנסוע לבריסל, לקיים משא ומתן ולנסות בעזרת תוצאות משאל העם לגרום לכך שלא יחייבו אותנו לקלוט בהונגריה אנשים מסוג שאנחנו לא רוצים", אמר אורבן אחרי שהצביע בקלפי. הוא אמר כי הוא מקווה שמשאלי עם דומים ייערכו במדינות נוספות באיחוד: "אנחנו גאים להיות הראשונים. למרבה הצער אנחנו היחידים באיחוד האירופי שהשכילו לקיים משאל עם בנושא המהגרים".

גדר תיל בגבול ההונגרי עם סרביה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
גדר תיל בגבול ההונגרי עם סרביה(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

קרוב ל-400 אלף מהגרים עברו דרך הונגריה בשנה שעברה בדרכם למערב אירופה. בשיא משבר הפליטים הקימה הונגריה גדר תיל בגבולות שלה עם סרביה וקרואטיה ונקטה מדיניות גירוש חדשה, ובעקבות

זאת פחת מאוד מספר המהגרים המגיעים אליה השנה. בשנה שעברה דחתה הונגריה יותר מ-80% מבקשות המקלט שהוגשו בשטחה – וזהו שיעור דחייה מהגבוהים ביותר באיחוד האירופי. המדינה העניקה מקלט מדיני ל-508 פליטים ודחתה 2,917 בקשות מקלט. קרוב ל-37 אלף בקשות מקלט עדיין נמצאות בתהליך של בחינה.


פורסם לראשונה 02/10/2016 20:33

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רוטירס
קלפי בהונגריה, היום
צילום: רוטירס
מומלצים