שתף קטע נבחר

חשבון נפש: רבנים מבקשים סליחה מהקהילה הגאה

בתום שנה שבה השמיעו עמיתיהם ביטויים קשים כלפי הקהילה הגאה ובמיוחד נוכח "נאום הסוטים", תועדו דמויות בולטות בציונות הדתית מכות על חטא: "הכלל הכי גדול בתורה הוא 'ואהבת לרעך כמוך'. זאת כל התורה כולה"

 

רבנים, מחנכים ומנהיגי קהילות בציבור הדתי פרסמו הערב (שבת) סרטון ובו הם מתנצלים לקראת יום הכיפורים על יחסם לקהילה הגאה ועל ביטויים קשים שנשמעו בשנה האחרונה מפי עמיתיהם.

 

שבעה דוברים, גברים ונשים, השתתפו בפרוייקט שיזמו ארגוני הלהט"בים הדתיים. "חברותא - הומואים דתיים", "בת-קול ללסביות דתיות", "טרנסימוםות דתייםות" ו"שב"ל (שהכל ברא לכבודו)". אף שכל המשתתפים מזוהים כדתיים-ליברליים הדוגלים בהכלת בעלי הזהויות המיניות השונות בקהילותיהם, מדובר בצעד יוצא דופן מצדם, כאשר רבנים מכים על חטא בעניין ומבקשים סליחה.

הרב ד"ר בני לאו. חשבון נפש (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הרב ד"ר בני לאו. חשבון נפש(צילום: ירון ברנר)

הרב ד"ר בני לאו, ראש קהילת רמב"ן בירושלים ואחת הדמויות הבולטות באותרתודוכסיה המודרנית, תקף בשעתו את דברי ראש המכינה הקדם צבאית "בני דוד", שכינה את ההומואים "סוטים", אך באווירת ימי התשובה הוא מקבל כעת אחריות על היחס כלפיהם. "אני מצווה לעשות את חשבון נפשי ולא את חשבון נפשו של הזולת", הבהיר.

 

לאו, שהוא גם בן דודו של הרב הראשי דוד לאו, אמר: "כמה אנשים מסתובבים סביבנו - אנשים בודדים, אנשים שמחפשים מגע, אנשים שונים, אנשים עם רצונות, אנשים עם זהויות, אנשים להט"בים?.

 

"אתה בודק את עצמך, שואל את עצמך: ראית? ראית כל מי שנמצא מסביבך? ראית את האנשים שהם לא אתה? אני מתפלל שבשנה הקרובה אנחנו נרצה לרצות, אנחנו נראה, אנחנו נהיה אנשים מכילים. נפתח את השורות שלנו".

 

ד"ר חנה קהת, מחלוצות ומובילות התנועה הפמיניסטית בציבור הדתי, הוסיפה: "בשנה שעברה לצערי כמה מרבנינו סטו מדרך הישר, מדרך התורה. פגעו והעליבו אנשים באשר הם, ובמיוחד בקהילה הלהט"בית. אני מקווה מאוד, אני מייחלת, שבשנה הבאה נזכור כולנו שהכלל הכי גדול בתורה והכי חשוב זה 'ואהבת לרעך כמוך'. זאת כל התורה כולה, והיתר - פרשנות".

 

הרבנית ד"ר חנה פרידמן, ממייסדות "יחד", המוכרת כקהילה האורתודוכסית הליברלית ביותר בתל אביב, אמרה: "הקב"ה יכול לפטור אותנו מן העבירות שלנו כלפיו, אבל עם כל גדולתו ויכולותיו אין לו סמכות להעלים את הכאבים והפגיעות והחטאים שחטאנו כלפי אנשים אחרים. זה לא יעזור גם אם הפגיעות והחטאים האלו נעשו בשם ה'".

 

הרב מאיר נהוראי, יו"ר ארגון רבני "בית הלל" שבשנה שעברה פרסם נייר עמדה ראשון מסוגו בישראל על היחס לבני הקהילה הגאה, אמר: "זה הזמן הראוי לבקש סליחה מכל הלב, על מנת שניכנס ליום הכיפורים בטהרה מושלמת".

 

הרבנית מלכה פיוטרקובסקי הוסיפה: "הבסיס צריך להיות חוסר שפיטה - גם אנשים בעלי נטייה חד מינית, להט"בים, הומואים, לסביות. קשב למיוחדות של אדם, לא משנה איזו, יכול להחכים אותנו, להעשיר אותנו, ובעיקר ליצור עוד נקודת מבט על הנפש האנושית".

 

רב קבוצת יבנה, עילעאי עופרן, סיכם: "המשימה, משימת חיינו, היא לבנות קהילה שיש בה מקום. שיש בה מקום לדומה ולשונה. אם יש קבוצות שלמות שלא מוצאות את מקומן - אז לא רק שאנחנו חוטאים בין אדם לחברו, אנחנו חוטאים גם בין אדם למקום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
(אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים