שתף קטע נבחר

נדיר: "בוקו חראם" שחרר 21 מהנערות החטופות

ארגון הטרור האיסלאמיסטי חטף ב-2014 יותר מ-200 תלמידות בית ספר בצפון-מזרח ניגריה. רשת BBC הבריטית דיווחה ש-21 מהן שוחררו, ודובר הארמון אישר את הדיווח: "השחרור - בעקבות מו"מ עם 'בוקו חראם'"

 

גורם בכיר בממשלת ניגריה סיפר היום (יום ה') לרשת החדשות הבריטית BBC כי שוחררו 21 מהנערות שנחטפו על ידי ארגון הטרור "בוקו חראם" בשנת 2014. שני דוברים של נשיא ניגריה, מוחמדו בוחארי, אמרו בתחילה לסוכנות הידיעות רויטרס שהם אינם יודעים דבר על שחרור הנערות החטופות. עם זאת, לאחר מכן אישרה לשכתו של הנשיא כי הדיווח נכון.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

דובר הנשיא הניגרי מסר כי שחרור 21 הנערות התאפשר בעקבות משא ומתן שהתנהל בין ממשלת ניגריה לבין "בוקו חראם" בתיווך ארגון "הצלב האדום" וממשלת שווייץ.

 

 (צילום: youtube) (צילום: youtube)
(צילום: youtube)

 (צילום: youtube) (צילום: youtube)
(צילום: youtube)

מנהיג "בוקו חראם" אבו בכר שקאו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מנהיג "בוקו חראם" אבו בכר שקאו(צילום: AFP)

ארגון "בוקו חראם" חטף 276 תלמידות בית ספר מהכפר צ'יבוק שנמצא בצפון-מזרח ניגריה באפריל 2014, ומאז הצליחו כמה מהן לברוח, אך גורלן של רובן לא היה ידוע וכן מיקומן המדויק. סוכנות הידיעות הצרפתית ציטטה גורמי ממשל מקומיים שמסרו כי ארגון הטרור הוא ששחרר את החטופות. זו הפעם הראשונה שבה "בוקו חראם" האיסלאמיסטי משחרר נערות חטופות בעקבות משא ומתן שניהל עם הממשלה הניגרית.

 

מנהיג "בוקו חראם" אבו בכר שקאו אמר בעבר כי כל הנערות התאסלמו ונישאו ללוחמיו. החטיפה ההמונית העלתה לכותרות את הקיצוניוּת האיסלאמיסטית, והארגון זכה לתשומת לב בינלאומית חסרת תקדים. אירוע החטיפה הוביל לקמפיין ויראלי באינטרנט שדרש את שחרורן, ובו לקחו חלק גם אישים חשובים ומפורסמים, בהם הגברת הראשונה של ארצות הברית מישל אובמה.

  כתב BBC מרטין פיישנס מסר שהגורם הממשלתי שסיפר לו על שחרור הנערות החטופות לא פירט כיצד הן שוחררו. אחת ההערכות היא שהן נמצאות כעת בידי כוחות הביטחון הניגריים בעיר מיידוגורי שבצפון-מזרח המדינה האפריקנית.

 

האו"ם וארגוני זכויות באפריקה קראו בשנתיים האחרונות לארגוני טרור להפסיק לפגוע בנערים ובנערות במסגרת הסכסוך בניגריה, שגבה את חייהם של כ-20 אלף בני אדם ועקר מבתיהם 1.5 מיליון אנשים, בהם 800 אלף ילדים. הרשויות בניגריה לא יודעות כמה ילדות, ילדים ונערות נחטפו על ידי "בוקו חראם" בשבע שנות הלחימה של הארגון. במרוצת החודשים מאז החטיפה ההמונית של תלמידות בית הספר בצ'יבוק, הפכה בירת ניגריה, אבוג'ה, למוקד המחאה להשבת הנערות. מאז שהן נחטפו, התאספו בעיר מדי יום הורים למשמרת מחאה שדרשה את שחרורן המיידי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: youtube
הנערות החטופות (ארכיון)
צילום: youtube
מומלצים