שתף קטע נבחר

החגיגה נמשכת: השכר בהיי-טק עלה ב-2.6%

מנתוני חברת ההשמה להיי-טק see.V עולה: השכר הממוצע לעובד במקצועות התוכנה עמד ברבעון החולף על 24,564 שקל, למעלה מפי שניים מהממוצע במשק. בחברה צופים: "בתקופה שבין תחילת השנה העברית החדשה ועד סיום השנה האזרחית הנוכחית יהיה גל גיוסים טכנולוגיים"

ממשיכים לעלות: השכר הממוצע לעובד במקצועות התוכנה עמד ברבעון השלישי של 2016 על 24,564 שקל לחודש, עלייה של 2.6% ביחס לממוצע שנרשם ברבעון השני ועמד על 23,931 שקל. כך עולה מניתוח נתונים שערכה חברת ההשמה להיי-טק see.V. על פי הנתונים, השכר הממוצע בענף ממשיך להיות גבוה באופן חסר תקדים, למעלה מפי שניים מהשכר הממוצע במשק.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

כמה תרוויחו במקצועות העתיד של ההיי טק?

למ"ס: השכר עלה, ענף החינוך מתחת לממוצע

האוצר: שוויון שכר מגדרי יזניק את הצמיחה

 

על פי ניתוח שערכה החברה, המשרה אליה גויסו הכי הרבה עובדים ברבעון החולף הינה משרת פיתוח של צד הלקוח, כלומר תכנות לטובת משתמשי הקצה, והשכר בהתאם: העובדים בתחום זכו לעלייה של 7% בשכר, מ-22,719 שקלים ברבעון השני ל-24,290 שקל ברבעון החולף.

 

בעוד בתחום תכנות שפת ++C, אחת השפות הוותיקות והבסיסיות בהיי טק, נרשמה עלייה של 70% במספר המשרות, יחד עם עלייה של 6% בשכר ל-27,420 שקל, דווקא שפת הפיתוח מהשנים האחרונות - Ruby חוותה מגמה הפוכה: המתכנתים בה חוו ירידה של 9% בשכר, מ-26,000 שקל ל-24,200 שקל בתוך רבעון אחד בלבד.

    (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

"הביקוש לעובדי ההיי-טק מנוסים, ובפרט אלה שכבר עבדו בסטארט-אפ אחד או שניים, הוא אדיר", אומרת מנכ"לית see.V, מרב לייפר. "הצפי שלנו לתקופה שבין תחילת השנה העברית החדשה ועד סיום השנה האזרחית הנוכחית הוא לגל גיוסים טכנולוגיים. כל החברות ישקיעו את כל עודפי התקציב שלהן לשנה במאמצי משאבי אנוש כדי לסיים חזק. יהיה רבעון מעולה למי שעוסקים בתוכנה, כולל אפשרות להליכים מואצים של שבועיים, בין שליחת קורות חיים ועד לחתימת הסכם עבודה".

 

תל אביב תמיד בראש

בפריסה גאוגרפית של המשרות ברבעון החולף, התמונה אינה מאוזנת, ובדומה לרבעונים קודמים, מגמת ההתבססות בגוש דן וערי השרון נמשכת. תל אביב שולטת ביד רמה בתור בירת התעשייה. מספר המשרות שנפתחו בעיר היווה 45% מכלל המשרות שנפתחו בישראל בענף ההיי טק, עלייה של 5% ביחס למצב בתל אביב ברבעון השני.

 

הרחק מאחוריה צמודות במקום השני והשלישי רמת גן והרצליה, עם קצת יותר מ-10% מכלל המשרות בענף, בכל אחת מהערים.

 

בנוסף, הביקוש למתכנתים כחול לבן אינו מסתיים בגבולות מדינת ישראל וב-see.V מעידים על עניין גובר להשמת מתכנתים במשרות רילוקיישן בחו"ל, לתקופה של שנתיים או שלוש. לייפר מסבירה את הנימוקים למעבר: "יוקר המחיה הגבוה בישראל והקסם שתמיד יש בתרבויות אחרות משחקים תפקיד".

מרב לייפר (צילום: רונן קרוק) (צילום: רונן קרוק)
מרב לייפר(צילום: רונן קרוק)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים