שתף קטע נבחר

אשת הנשיא: לא אתמוך בו; הוא: היא שייכת למטבח

קרע בארמון הנשיאות: הגברת הראשונה של ניגריה הודיעה כי אם העניינים ימשיכו להתנהל כפי שהם כעת ובעלה ירוץ לכהונה נוספת כנשיא - היא לא תתמוך בו. הוא השיב לה מגרמניה בהערה עם ניחוח שוביניסטי כשמרקל ניצבת לצדו. איך הגיבה הקנצלרית?

הגברת הראשונה של ניגריה פקפקה אתמול (ו') בפומבי בטיב עבודתו של בעלה, והודתה כי ייתכן שלא תתמוך בו אם ירוץ לכהונה נוספת בתפקיד. הנשיא עצמו, מוחמדו בוחארי, צחק על דבריה ואמר: "אני לא יודע לאיזו מפלגה משתייכת אשתי, אבל היא שייכת למטבח שלי ולסלון שלי".

 

דבריו של בוחארי, שנאמרו לכתבים בגרמניה, שם הוא מבקר, גרמו לקנצלרית אנגלה מרקל שעמדה לצידו לנעוץ בו מבט נוקב קצר ואז לפרוץ בצחוק.

מבט נוקב. אנגלה מרקל עם נשיא ניגריה, היום בצהריים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מבט נוקב. אנגלה מרקל עם נשיא ניגריה, היום בצהריים(צילום: EPA)

בריאיון ל-BBC היום אמרה רעייתו של הנשיא, עאישה בוחארי, כי בעלה אינו מכיר בכירים רבים בממשלה, והאשימה אותם כי הם אינם חולקים את החזון של מפלגתו. היא לא נקבה בשמות האנשים שאליהם התכוונה.

 

בוחארי, שבשנות ה-80 עלה לשלטון לזמן קצר ושלט בניגריה כדיקטטור, נבחר לנשיא ב-2015, בהתמודדותו הרביעית על התפקיד. הוא מכהן בראש קואליציה הכוללת שלל פלגים שנטשו את מפלגת השלטון הקודמת, זו של הנשיא לשעבר גודלאק ג'ונתן. בוחארי לא הודיע עדיין אם בכוונתו להתמודד על כהונה נוספת בבחירות שייערכו ב-2019.

לא דופקת חשבון. עאישה בוחארי (צילום: AP) (צילום: AP)
לא דופקת חשבון. עאישה בוחארי(צילום: AP)

"הוא עדיין לא אמר לי, אבל אני כאשתו החלטתי שאם הדברים ימשיכו כפי שהם מתנהלים כרגע עד 2019, לא אצא לקמפיין שוב כדי לבקש מכל הנשים להצביע לו כפי שעשיתי בעבר. לעולם לא אעשה זאת שוב", אמרה אעישה בוחארי.

 

בתשובתו על הצהרותיה, בשיחה עם כתבים בגרמניה, אמר הנשיא בוחארי גם כי הוא מקווה שאשתו תזכור שהוא רץ לנשיאות שלוש פעמים לפני שהצליח להיבחר בניסיונו הרביעי: "כך שאני מאמין שאני יודע טוב ממנה ומשאר האופוזיציה, מפני שבסופו של דבר הצלחתי. לא קל לרצות את כל מפלגות האופוזיציה הניגרית או להיות חלק מהממשלה".

מוחמדו בוחארי. "אני יודע טוב ממנה" (צילום: AP) (צילום: AP)
מוחמדו בוחארי. "אני יודע טוב ממנה"(צילום: AP)

בוחארי נבחר לתפקיד בתום קמפיין שבו הבטיח למגר את השחיתות ואת ארגון הטרור האיסלאמיסטי בוקו חראם. רק אתמול הודיעה ממשלת ניגריה כי הארגון שחרר 21 מבין 220 הנערות שחטף מבית הספר בצ'יבוק בשנת 2014. עם זאת, קרוב ל-200 נערות עדיין מוחזקות בשבי הארגון, וצפון-מזרח ניגריה עומד בפני רעב העלול להרוג עשרות אלפי ילדים בשל פעולות בוקו חראם.

 

ניגריה סובלת גם ממיתון על רקע הירידה במחירי הנפט, ואיבדה את מעמדה כיצרנית הנפט מספר אחת באפריקה על רקע הפיגועים של ארגונים חמושים נגד צינורות נפט בדרום המדינה.


פורסם לראשונה 14/10/2016 23:39

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
אשת הנשיא עאישה בוחארי
צילום: AP
מומלצים