שתף קטע נבחר

המשימה למאדים: מחכים לחידוש הקשר עם הגשושית

אחרי מסע של שבעה חודשים ו-500 מיליון קילומטרים נכנסה הגשושית של סוכנות החלל האירופית לאטמוספירה של מאדים, אך היא לא יצרה קשר. קשר נוצר עם החללית ExoMars, שנכנסה למסלול של מאדים

"סקיאפרלי", הגשושית של סוכנות החלל האירופית, נכנסה הערב (יום ד') לאטמוספירה של מאדים. לאחר שעתיים של שקט ועצבים בחדר הבקרה של סוכנות החלל האירופית - התקבלו אותות מכוכב הלכת השכן, אבל מהחללית שהביאה אותה לשם, שנכנסה למסלול סביב כוכב הלכת השכן. בסוכנות החלל האירופית עדיין מצפים לדעת מה עלה בגורלה של "סקיאפרלי". "הקשר אבד לפני הנחיתה", אמרו בסוכנות. "זה לא סימן טוב".

 

 
בשעה 17:42 (שעון ישראל) נכנסה הגשושית לאטמוספירה של מאדים במהירות גבוהה. מצנחים שחוברו לגשושית האטו את מהירותה. אנשי סוכנות החלל האירופית חיכו לאות מהגשושית, אך הוא לא הגיע.
 
כעבור כשעתיים התקבלו אותות מהחללית שהביאה את הגשושית למאדים ואנשי חדר הבקרה בגרמניה לא הסתירו את שמחתם. כמה מהם אף התחבקו במרכז החדר כשהתקבלו אותו. עם זאת, בסוכנות החלל האירופית אמרו כי הם מצפים לאותות מהגשושית לגבי מצבה. 
 
השמחה בסוכנות החלל האירופית, לאחר קבלת האותות (צילום: דף הטוויטר של סוכנות החלל האירופית)
השמחה בסוכנות החלל האירופית, לאחר קבלת האותות(צילום: דף הטוויטר של סוכנות החלל האירופית)
 

סקיאפרלי נקראת על שמו של האסטרונום האיטלקי הנודע, ג'ובאני סקיאפרלי, שבמאה ה-19 היה הראשון להפנות את עדשת הטלסקופ שלו אל מאדים ולמפות את פני השטח על כוכב הלכת. הגשושית סקיאפרלי עשתה מסע של שבעה חודשים ו-500 מיליון קילומטרים כשהיא מחוברת לחללית.

 

 (צילום הדמיה: סוכנות החלל האירופית) (צילום הדמיה: סוכנות החלל האירופית)
(צילום הדמיה: סוכנות החלל האירופית)

 

בסוכנות החלל האירופית אמרו כי הגשושית אמורה לנחות באזור מישור מרידיאני על כוכב הלכת - אזור שטוח בקרבת קו המשווה. אזור זה נבחר בשל מאפייניו השטוחים והחלקים יחסית, וזאת כדאי להבטיח את הנחיתה הקלה ביותר עבור סקיאפרלי .

 (צילום הדמיה: סוכנות החלל האירופית) (צילום הדמיה: סוכנות החלל האירופית)
(צילום הדמיה: סוכנות החלל האירופית)

 

מאדים הוא יעד פופולרי עבור סוכנות החלל האמריקנית (NASA), שמרבה בשליחת משימות רובוטיות לחקר הכוכב, אולם אם סקיאפרלי תצליח לנחות בהצלחה - היא תהיה הנציגה הראשונה של האירופאים על מאדים. בזמן שסקיאפרלי תאסוף מידע מפני השטח של כוכב הלכת, רכב החלל הרוסי ימשיך לחוג במסלול סביב מאדים ולאסוף נתונים מרחוק.

 

זהו לא הניסיון הראשון של האירופאים בהנחתת גשושית על מאדים: בשנת 2003, משימת "ביגל 2" נחלה כישלון כשהגשושית שאמורה היתה לנחות על הכוכב פשוט נעלמה ונותק עמה הקשר. במשימה ההיא, הגשושית תוכננה על-ידי הבריטים, וכישלון המשימה הוליד מבוכה גדולה בממלכה.


פורסם לראשונה 19/10/2016 18:35

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום הדמיה: סוכנות החלל האירופית
הדמיה
צילום הדמיה: סוכנות החלל האירופית
מומלצים