שתף קטע נבחר

כשהפפאיה נפגשה עם המליטה בירושלים

סלט פפאיה כמו שלא הכרתם: אל המטבח של מסעדת ג'קו בירושלים נכנסו שני אחים בשלנים ירושלמים, שהכינו יחד עם השף מנה של דג מליטה מטוגן על סלט פפאיה. גם אתם יכולים לנסות את זה בבית

 

מליטות מטוגנות על סלט פפאיה

הבשלנים: שוקי יששכר ואיתן יששכר, השף: זכאי חוג'ה

 

המצרכים:

1 פילה של דג מליטה, חתוך לפרוסות בגודל בינוני

משרה לדג-

1 כפית צ'ילי יבש 

1 גבעול טרי של למון גראס

4 שיני שום טרי קצוצות

1/2 כפית כורכום טרי או יבש

מלח, פלפל

שמן זית

חופן זסטים של לימון אחד

1 זר כוסברה טרייה קצוצה 

זרעי כוסברה, קלויים וכתושים

רוטב לסלט-

2 שיני שום, פרוסות

2 בצלי שאלוט פרוסים

1 כפית צ'ילי יבש

בוטנים קצוצים -  לפי הטעם

מעט רוטב טריאקי

יוזו

ליים סחוט

לסלט-

1 פפאיה ירוקה, פרוסה לג'וליאנים

1 מנגו, פרוס לג'וליאנים

3-2 צנוניות, פרוסות לג'וליאנים

חופן כוסברה קצוצה

מעט צ'ילי טרי קצוץ

 (    ) (    )
 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את המשרה לדג - משרים את הדג במרינדה במשך 3 שעות. מוציאים מהמרינדה ועוטפים בקמח. מחממים שמן במחבת, ומטגנים עד הזהבה קלה. מוציאים לנייר סופג. 
  2. מכינים את הרוטב - מטגנים במחבת משומנת בשמן תירס את שיני השום, בצלי השאלוט, הצ'ילי והבוטנים ומניחים בצד לקירור. לאחר שהתקרר, מוסיפים לתערובת מעט רוטב טריאקי, יוזו וליים סחוט.  
  3. מכינים את הסלט - מערבבים טוב את כל המרכיבים, ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים טוב ומניחים בצד למשך 2 דקות בצד לפני ההגשה.
  4. הגשה - מסדרים את הסלט בצלחת, שמים מעל את הדגים, סוחטים מעט ליים ומגישים.

 

פסטיבל הבשלנים יתקיים בירושלים בין התאריכים 25/10-31/10, וישתתפו בו 30 מסעדות ברחבי העיר. לכל מסעדה הצטרף בשלן ירושלמי אחר, כזה שאוהב לבשל בבית, שיש לו מתכון מיוחד עם סיפור מעניין וכמובן מעוניין להציג את המנה שלו לכל העיר. כל זוג - שף ובשלן - בישלו יחד את המנה שהביא הבשלן החובב. למשך שבוע אחד בלבד יוכלו הסועדים להגיע לאחת מהמסעדות המשתתפות בפרויקט, ולטעום את המנות החדשות שהוכנסו לתפריט - כל מסעדה והמנה של הבשלן שלה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מליטות מטוגנות על סלט פפאיה
מומלצים