שתף קטע נבחר

הקרב על מוסול: "5 ק"מ מבירת דאעש"

הצבא העיראקי רושם הישגים נאים בכיבוש שטחים בחזרה מידי ארגון הטרור, אך במקביל מתמודד עם אבידות קשות ומציאות מחרידה בשטח. כ-80 חיילים נהרגו רק בעיר כירכוכ ביומיים האחרונים, ודאעש מרעיל את האוויר דרומית למוסול כדי להרחיק את הכוחות. בסוריה: התחדשו ההפגזות על חלב

 

לוחמים נגד דאעש בעיראק (צילום: AP) (צילום: AP)
לוחמים נגד דאעש בעיראק(צילום: AP)
הצבא העיראקי הצליח לפרוץ אתמול (שבת) את דרכו לעיירה מרכזית נוספת הסמוכה למוסול – בירת דאעש בעיראק – שעליה נלחמים במרץ בימים האחרונים צבא עיראק בשיתוף הקואליציה הבינלאומית נגד ארגון הטרור. החיילים העיראקים השתלטו על עשרות כפרים נוספים באזור, וכעת נמצאים במרחק 5 קילומטרים בלבד מהעיר האסטרטגית – שכיבושה יהווה מכת מחץ לארגון הטרור שזורע הרס במדינה בשנים האחרונות.

 

חרף ההצלחה האחרונה של הצבא העיראקי בקרב על העיר האסטרטגית בצפון המדינה, הקרובה הן לגבול עם סוריה והן לגבול עם טורקיה, החיילים עדיין מוצאים את עצמם מדממים בקרבות עזים מול ארגון הטרור, שהרג בין היתר 80 חיילים בעיר כירכוכ הצפונית רק ביומיים האחרונים.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מזכיר ההגנה האמריקני, אשטון קרטר, המבקר באזור, נועד היום עם ראש הממשלה העיראקי ועם בכירים בצבא בבגדד כדי להמשיך ולדון על המתקפה על מוסול, ועל החיפוי האווירי שמעניקה ארה"ב לכוחות העיראקיים הקרקעיים.

 

הצבא העיראקי מסר כי הדיוויזיה התשיעית הצליחה לחדור לעיירה חמדנייה והניפה את דגלה מעל בניין הממשלה המרכזי, אך הכוחות עדיין ממשיכים להילחם בלוחמי דאעש מסביב לעיירה. חמדנייה נמצאת כ-20 קילומטרים מוסול, וכמעט אינה מיושבת.

 

 

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

מוקדם יותר אתמול דווח כאלף בני אדם באזור העיר מוסול שבעיראק נפגעו משאיפת גזים רעילים, בעקבות הצתת מפעל גופרית דרומית לעיר במהלך הקרבות הקשים בין הצבא העיראקי ללוחמי (דאעש. גורמים אמריקנים מסרו לסוכנויות הידיעות שהכוחות האמריקנים באזור החלו לחבוש מסכות מגן. מפעל הגופרית שהוצת, באל-קיארה, נמצא בסמוך לאזור שבו מתרכזים הכוחות האמריקניים התומכים בפעולות הצבא העיראקי בניסיון לכבוש מחדש את העיר. על פי משרד הפנים העיראקי, כ-30 עיירות וכפרים באזור נכבשו מחדש על ידי הצבא מידי ארגון הטרור.

 

מיד עם תום הפסקת האש ההומניטרית: חלב בלהבות

בינתיים פרצו קרבות קשים גם בגזזרה הסורית, בין צבאו של נשיא סוריה בשאר אסד לבין כוחות מורדים בחלב, זמן קצר לאחר שפג תוקפה של הפסקת האש ההומניטרית שעליה הכריזה רוסיה, הנלחמת לצד הצבא הסורי. מרכז המעקב הסורי אחר זכויות האדם במדינה דיווח כי בעיר החל הערב ירי ארטילרי כבד לצד עימותים מזוינים בכמה שכונות שונות בעיר.

 

העיר חצויה מאז 2012, כאשר צדה המזרחי, שנתון במצור, מוחזק בידי כוחות מורדים, ובהם דאעש, וצדה המערבי נשלט בידי משטר אסד. הפסקת האש ההומניטרית בחלב שעליה הכריזה רוסיה פגה כאמור בשעות הערב, אך רק קומץ אזרחים ומורדים עזב את השכונות תחת המצור. צוותי הסיוע של האו"ם אמרו שאין די אבטחה לפנות את הפצועים מהאזורים הללו שבהם נותרו 250 אלף אזרחים. רמיל עבד אל-רחמאן, מנהל הארגון הסורי למעקב אחר זכויות אדם, אמר כי עד כה - איש לא עבר ב"מסדרון ההומניטרי". רוסיה מאשימה את המורדים.

 

ביום שלישי האחרון הפסיק צבא אסד, המואשם על-ידי המערב בביצוע פשעי מלחמה, את התקיפות בחלב. בארבעה שבועות של הפצצות בלתי פוסקות על מזרח חלב נהרגו כ-500 בני אדם ונפצעו כ-2,000. מבנים רבים ובהם גם בתי חולים נפגעו. האו"ם תכנן לפנות פצועים אתמול בבוקר, אך התוכנית הזו נדחתה בשל חוסר יכולת להבטיח את שלומם של הצוותים. האו"ם קרא לרוסיה להרחיב את הפסקת האש עד יום שני כדי לפנות 200 פצועים וחולים הזקוקים לפינוי מיידי מהאזורים בשליטת המורדים.


פורסם לראשונה 22/10/2016 23:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים