שתף קטע נבחר

הזמר משה פרץ נידון לעבודות שירות

בית המשפט גזר ארבעה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות על הזמר שהורשע בהסדר טיעון בהעלמת מס בהיקף של מיליון שקל. בנוסף, הטיל בית המשפט מאסר על תנאי וקנס של 60 אלף שקלים על פרץ ודחה את בקשתו לבטל את ההרשעה. אחרי ההחלטה אמר הזמר: "הפקתי את הלקחים"

 

הזמר משה פרץ, שהורשע בעבירות מס, נידון הבוקר (יום ג') בבית משפט השלום ברמלה לארבעה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות. בנוסף, הטיל בית המשפט שמונה חודשי מאסר על תנאי וקנס של 60 אלף שקלים על פרץ ודחה את בקשתו לבטל את ההרשעה. ההחלטה מתקבלת חמישה חודשים לאחר שזמר אחר, קובי פרץ, נידון לשנתיים מאסר בגין העלמת מס בהיקף של 5.8 מיליון שקלים.

 

פרץ אמר לאחר ההחלטה: "אני שמח שהפרק הזה הסתיים בעבודות שירות. השופט החליט החלטה ראויה והפקתי את הלקחים. הייתי ילד והובילו אותי לכך. אני מאחל לאנשים לעשות טעויות בהמשך. אני רוצה לחזור הביתה ולהמשיך וליצור ולתרום לחברה". את עבודות השירות ירצה פרץ בבית אבות.

ארבעה חודשי עבודות שירות. משה פרץ (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ארבעה חודשי עבודות שירות. משה פרץ(צילום: מוטי קמחי)

עורך הדין אלי כהן, שייצג את פרץ, אמר לאחר ההחלטה: "בית המשפט הגיע לתוצאה שהולמת את מתחם העונש. לא היה בסיס פה לעתירה למאסר בפועל נוכח היקפי הסכומים, חלוף הזמן וקבלת אחריות של משה. עצם התוצאה תואמת את רמת הענישה. מצד שני, היה בתיק הזה תסקיר של שירות המבחן שהמליץ לבטל את ההרשעה. אנחנו מאוכזבים במידה מסוימת שבית משפט לא אימץ את החלטה זו". עורך הדין אפריים דמרי, שמייצג עם כהן ועו"ד איריס טוביאנה את פרץ, הוסיף: "מה שהתחיל בקול תרועה גדולה הסתיים בקול ענות חלושה. אם היה מדובר באזרח רגיל מהשורה לא היינו מגיעים למה שהיינו מגיעים".

 

רשות המסים ביקשה לגזור עליו עונש מאסר בפועל של עד שנתיים. מנגד, הסנגורים קיוו לביטול ההרשעה, או לחלופין הטלת עונש שאינו מאסר בפועל.

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

פרץ הורשע במרס האחרון במסגרת עסקת טיעון בהעלמת מס של מיליון שקל מהופעותיו ועוד 140 אלף שקל תשלומי מע"מ. בשירות המבחן המליצו להמיר את ההרשעה ב-500 שעות עבודות לתועלת הציבור, אבל המדינה טענה מנגד כי לא מתקיימות נסיבות חריגות שמצדיקות את סיום המשפט ללא הרשעה.

עורכי הדין אלי כהן ואפרים דמרי (צילום: מוטי קמחי, שרון סרור) (צילום: מוטי קמחי, שרון סרור)
עורכי הדין אלי כהן ואפרים דמרי(צילום: מוטי קמחי, שרון סרור)

 

בשלב הטיעונים לעונש ביקש פרץ התחשבות מהשופט הישאם אבו שחדאה: "אני מבקש לעשות את השעות הללו ללא הרשעה. לתרום לחברה, להמשיך בחיים ולעזור לילדים. אני לא רוצה שיחשבו שעכשיו אני עבריין. הייתי ילד רעב. פגשתי את אמנון (זינדני, אמרגנו שהורשע גם הוא בפרשה ונידון לעבודות שירות, ג"מ), ועזבתי את כל חיי כדי לחיות איתו ולגדול איתו. הוא אמר שתמיד הכול בסדר והבלבול הזה של השנתיים האלה עלו לי ביוקר. אני מתחרט על כל התקופה הזאת".

 

נציגת רשות המסים טענה בדיון קודם: "דיווחיו היו כוזבים ומהם עלה מחזור עסקאות נמוך ממחזור העסקאות בפועל. אלו עבירות שהעונש הקבוע בחוק הוא חמש שנות מאסר בגין כל עבירה במע"מ ושבע שנים על עבירות מס הכנסה.

 

"ההשמטה שביצע הנאשם הייתה מכוונת, שיטתית וממוסדת - מערכת שפעלה במודע ובמתכוון. הוא בחר לשלוח יד לקופת המדינה מתוך תאוות בצע לשמה וחמדת ממון, שעה שהרוויח הון רב ונהנה ממעמד חברתי".

 

במסגרת ההסדר הודה פרץ שהעלים הכנסות מהופעותיו בהיקף של כמיליון שקל בשנים 2009-2007 ותשלומי מע"מ בסכום של 140 אלף שקל. זינדני הודה והורשע אף הוא במסגרת הסדר טיעון עם רשות המסים בעבירות אלו ונוספות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים