שתף קטע נבחר

טענו כי סולקו מבריכת הקיבוץ בגלל "מראה מזרחי" - ויפוצו

שלושה חברים שילמו על כניסה לבריכה בקיבוץ כברי בצפון ולאחר שכבר נכנסו התבקשו לעזוב את המקום בטענה שהם "אינם שייכים". בית המשפט דחה את טענות מנהל הבריכה והורה לשלם להם פיצויים בסך 20 אלף שקלים. אחד התובעים: "מקווה שעכשיו הם מבינים מה לא היה בסדר בהתנהגותם"

 

קיבוץ כברי (ארכיון) (צילום: דורון גולן) (צילום: דורון גולן)
קיבוץ כברי (ארכיון)(צילום: דורון גולן)

בית המשפט לתביעות קטנות בחיפה קבע כי קיבוץ כברי ישלם 20 אלף שקלים לשני תושבי נהריה שהורחקו בבושת פנים מהבריכה בקיבוץ. התובעים טענו כי הרקע להוצאתם היה המראה המזרחי שלהם, והשופט ציין בהחלטתו כי תמוה כיצד מנהל הבריכה זיהה את השניים כמי "שאינם שייכים".

 

האירוע התרחש בחודש יולי 2015. שני התובעים וחבר נוסף הגיעו לבריכה בקיבוץ, רכשו כרטיסים בקופה ונכנסו לשטח הבריכה. מנהל הבריכה ניגש אליהם, שאל לזהותם ואחר כך טען כי לבריכה רשאים להיכנס רק בני משפחות. למקום אף הוזעק מאבטח והשלושה אולצו לעזוב את המקום.

אחד התובעים צחי משה ()
אחד התובעים צחי משה

בתביעה שעמדה על 50 אלף שקלים טענו השניים לאפליה אסורה ושאמירותיו הפוגעניות של מנהל הבריכה מול שאר הרוחצים היו בגדר לשון הרע. בנוסף, טענו התובעים כי משום שהורחקו לאחר שרכשו כרטיסים – מדובר בהפרת חוזה.

 

בכתב ההגנה טען הקיבוץ כי מדובר בבריכה פרטית המיועדת לשימוש חברי הקיבוץ, תושביו, עובדיו ואורחיהם בלבד. לדבריהם, הכרטיסים נמכרו לתובעים בשל טעות של הקופאי, ומנהל הבריכה ביקש מהם "בשקט ובנימוס" לעזוב את המקום, בקשה שנענתה בצעקות ואיומים – כך נטען בכתב ההגנה. הקיבוץ הכחיש את הטענה לאפליה ואף ציין כי במקום רוחצים לעתים בני כל העדות והדתות.

 

השופט שלמה בנג'ו הביע תמיהה על כך שהקיבוץ לא הביא כעד את הקופאי שמכר את הכרטיסים לתובעים או את המאבטח שנדרש לסייע בהרחקתם. הוא קבע כי על סמך תקדימים יש באי-זימונם לחזק את התביעה. הוא קבע כי גרסתו של מנהל הבריכה שלפיה הוא "זיהה" את השלושה כמי שאינם רשאים להיכנס למקום – לא הייתה אמינה.

 

"סילוקם של התובעים ממתחם הבריכה לא נבע, כטענתו, בשל טעות, אלא מטעמים אחרים. המנהל התפתל על דוכן העדים ולא מסר הסבר מניח את הדעת כיצד זיהה את התובעים, מבין עשרות השוהים במקום, כמי שאינם שייכים לקהל המורשים".

 

אחד התובעים, עו"ד צחי משה מנהריה, סיפר כי הגיע לבריכה עם בן דודו שבא מארצות הברית. בשיחה עם ynet הוא הסביר כי תבע בשל העלבון והעיקרון. "אני עורך דין ואני מטפל בהרבה מקרים, אבל במקרה הזה זה היה משהו אישי. התחושה של ההשפלה, כשאני מגיע לבריכה כדי ליהנות, משלם ואחר כך מוציאים אותך כי אתה לא נראה כמו אנשים אחרים במקום – זו אפליה".

 

משה סיכם כי "הגישה שלהם הייתה מתנשאת גם במהלך המשפט. הם לא הבינו מה לא בסדר בהתנהגות שלהם. אני מקווה שבעקבות החלטת השופט הם מבינים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים