שתף קטע נבחר

הפרה המשוגעת: המבורגרים לא שגרתיים

אם נמאס לכם לקבל על ההמבורגר שלכם רק עגבנייה, חסה ומלפפון חמוץ - הגעתם למקום הנכון: סיירנו בין תריסר מסעדות ברחבי הארץ שמגישות המבורגרים קצת שונים, החל מהמבורגר שרימפס, דרך המבורגר עם רוטב מייפל ועד למנות ענק של המבורגר עם כבד אווז, נקניקיות עגל ועוד שלל תוספות מפתיעות

קציצה להמונים: ההמבורגר, מאכל הפאסט פוד האולטימטיבי שעלה ארצה מאמריקה ואומץ בחום כאן אצלנו, הוא כבר מזמן לא סתם קציצה מבשר מעובד, אלא מנה מכובדת, שלעתים אף עשויה מנתחים מיושנים ומובחרים הנטחנים במטבח של המסעדה, ומעורבבת עם תבלינים ותוספות שונות. ההמבורגר יכול להגיע גם בגרסה צמחונית וגם אפילו טבעונית, אבל בכל מקרה מדובר על השילוב המושלם בין חלבונים לפחמימות.

 

מאז שבכל פינת רחוב נפתחו בארץ המבורגריות, עבר ההמבורגר מהפכה אמיתית והשתרש בתרבות הקולינרית שלנו. הקציצה האהובה קיבלה אופי ישראלי מובהק, דימוי יוקרתי, והיא מככבת בכל מקום אפשרי - ממזללות בשר מהירות, דרך דיינרים אמריקאים אופנתיים וברים תוססים ועד למסעדות שף מובילות.

לא שגרתי. ההמבורגר של דיקסי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
לא שגרתי. ההמבורגר של דיקסי(צילום: ירון ברנר)
 

לפניכם רשימה מלאה של כל הקציצות שפורצות את גבולות הדמיון ואת יכולת הזלילה מכביש 90 שבצפון ועד אילת שבדרום.

  

כביש 90

במזללת ההמבורגרים שבצומת מחניים, מדי שבוע בימי שלישי מציעים "קרייזי בורגר" אחר. בין היתר תמצאו שם בורגר עם גבינה צ'רקסית מעושנת וממרח עשבי תבלין שמגיע בשני גדלים - 160 גר' (62 שקלים כולל תוספת ובירה) או 220 גר' (69 שקלים כולל תוספת ובירה); המבורגר עם אננס טרי על הפלנצ'ה וכוסברה מעל או המבורגר עם כרובית, שום קונפי ועשבי תיבול שמוגש לצד מיונז נענע ולימון. שווה לעקוב אחרי עמוד הפייסבוק של המקום כדי לדעת איזה "קרייזי" יגישו באותו שבוע.

 

צומת מחניים, 04-6160190, לא כשר

 

בשרל'ה

הרשת, שמגדלת את הבקר בחוות גידול פרטית, מונה שלושה סניפים ואטליז בוטיק. תמצאו שם טקסס בורגר (62 שקלים) עם טבעות בצל, גבינת גאודה וחמאת ברביקיו; שיקאגו בורגר (72 שקלים) עם פורטובלו, צ'דר, חזה אווז, בוטנים ובצל סגול וגולת הכותרת הוא ניו אורלינס - בורגר עם כבד אווז, ריבת בצל ועירית קצוצה שמוגש בתוך קרואסון (79 שקלים).

 

פלימן 8, קניון קסטרא, חיפה, 04-8503535, לא כשר

אח"י אילת 61, קריית חיים, 04-8400757, לא כשר

מתחם אושילנד, כפר סבא, *5436, לא כשר

מתחם חוצות, כרמיאל, 04-6656669, לא כשר

 

יומנגוס

כשהאחים טל וגל בכר התחילו להכין המבורגרים בחצר בית הוריהם שבבורגתה, הם לא תיארו לעצמם שתוך שש שנים יהפכו לבעלים של אחת ההמבורגריות המדוברות בארץ.

יומנגוס (צילום: יח"צ) (צילום: יח
יומנגוס(צילום: יח"צ)

התפריט במקום כולל כמה סוגי המבורגרים, ביניהם האיטלקי מבשר טחון עם חמאה, בזיליקום וגבינת פיקורינו (56 שקלים ל-220 גרם, 84 שקלים ל-400 גרם ו-111 שקלים ל-600 גרם); הצרפתי עם צ'אנקים של כבד אווז, שמן כמהין, חרדל דיז'ון וריבת בצל (63, 98, 132 שקלים) אבל המיוחדים ביותר הם ההמבורגר הפיני עם חזה מולרד שמוגש עם שני מזרקים מלאים במייפל (69, 110, 150 שקלים) והמבורגר פילדלפיה עם חזה אווז מעושן, שמאלץ, אגוזי מלך, גבינת שמנת עם בצל ירוק וזעפרן וטופינג של ריבת בייקון (74, 120, 165 שקלים).

 

גבעת ברנר, מתחם צ'מפיון, לא כשר

צומת רופין, בתחנת דלק פז, 09-8943656, לא כשר

עתיר ידע 1, כפר סבא, לא כשר

 

רדבורגר בר

במזללת ההמבורגרים הנתניתית תמצאו המבורגרים ענקיים במשקל 660 גרם (99 שקלים) וגם המבורגרים מיוחדים כמו הביאריץ - בורגר אנטריקוט, פטה כבד וריבת בצל (250 גרם ב-79 שקלים או 500 גרם ב- 119 שקלים); דאבל אנטריקוט; boom boom המשלב בתוך ההמבורגר גם קבבונים והמבורגר ג'ון טרבולטה, שמוגש על מצע פירה עם רוטב אלפרדו (79-109 שקלים).

 

גד מכנס 2, נתניה, 09-8669677, כשר

 

אויאמה

במסעדה האסייתית מגישים המבורגר המשלב בין האמריקאי לאסיאתי - "בורגר ביג אין ג'פאן", המורכב משתי יחידות של המבורגר בקר בלחמנייה עם רוטב מיונז יפני וצ'ילי שום, ארוגולה ופטריות שיטאקי כבושות. היצירה כולה מוגשת עם פלחי תפוחי אדמה מתובלים וניתן לקבלה גם בלחמניית באן רכה (65 שקלים).

 

Y center, פתח תקווה, 03-9235368, לא כשר

 

לה קרנה

במזללת הבשרים הפתח תקוואית מדי שלישי מגישים ספיישל המבורגר משתנה. בין היתר תמצאו שם את ה-הTriple Nut, המבורגר מנתח אונטריב ארגנטינאי, עטוף ברצועות חזה אווז מעושן, מנוקד בחמאת קשיו, חמאת פיסטוק, שבבי שקדים ואיולי חרדל ודבש (55 שקלים).

לה קרנה  (צילום: לה קרנה) (צילום: לה קרנה)
לה קרנה (צילום: לה קרנה)

חיים עוזר 1, פתח תקוה, 03-5499174, כשר

 

NG

במסעדת NG מגישים תפריט המבורגרים FARM TO TABLE, שהבשר שלהם מגיע מהפרות המובחרות שניזונו מהמזון הטוב ביותר. כל ההמבורגרים בסדרה הזו עשויים ממיקס של אנטריקוט ושייטל ומנתחים שעברו ישון בטכניקת 28 DAYS DRY AGED, והם מוגשים בלחמנייה בתוספת עגבנייה, חסה אייסברג, בצל סגול, חרדל ביתי וקראנץ' בטטה או תפוחי אדמה פריכים מזן באטר.

NG (צילום: רונן מלחן) (צילום: רונן מלחן)
NG(צילום: רונן מלחן)

התפריט כולל בין השאר את בורגר & אננס בייקון וגורייר (95 שקלים); המבורגר & שרימפס שום וצ'דר (95 שקלים) ובורגר & כבד אווז ולרונה (125 שקלים) שמכיל כבד אווז ושבבי קקאו ולרונה. אם זה לא נראה לכם מספיק מיוחד, ניתן להוסיף לכל אחת מהמנות הללו גם ביצת שליו ביצת שליו (12 שקלים).

 

אחד העם 6, נווה צדק תל אביב, 03-5167888, לא כשר

 

דיקסי

במסעדתו של חיים כהן מציעים את ההמבורגר הגבינתי ביותר. מדובר במנת ביפבורגר שמורכבת מקציצה במשקל 200 או 250 גרם המוגשת עם רוטב ארבע גבינות כשלצידה צ'יפס, שבבי בייקון ורוטב גבינה. מחיר המנה 74 או 79 שקלים בהתאם למשקל הקציצה.

דיקסי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
דיקסי(צילום: ירון ברנר)

יגאל אלון 120, תל אביב, 03-6966123, לא כשר

 

המזללה

במסעדתו של מאיר אדוני חונכים בימים אלו תפריט חדש של אוכל רחוב, בו ניתן למצוא המבורגר שחיתות שעשוי מבשר אנטריקוט עם קוניאק. הקציצה הזו מוגשת בלחמניית בריוש שנאפית בעבודת יד כשמעליה ביצה ולצידה צ'יפס בטטה וגבינת צ'אדר. מחיר המנה 93 שקלים.

 

נחלת בנימין 57, תל אביב, 03-5665505, לא כשר

 

פרוזדור

בממלכת ההמבורגרים המיוחדים תוכלו לטעום כמה לא שגרתיים, ביניהם חריף גיהנום, אלוף בצלחת וכחול ומעושן (52-58 שקלים), המבורגרים כפולים כמו אל תשוויץ (76 שקלים) וג'וסי לוסי (72 שקלים).

 

לצד הטעמים הללו, מציעים במקום גם ספיישלים כמו המבורגר "אוקטוברפסט" עם נקניקיית עגל, מיונז, כרוב חמוץ, עגבנייה וחרדל-בירה; המבורגר "החיים הקשים" עם בייקון, צ'אדר וגואקמולה; "ג׳יימי מתלבש" עם רוטב כתום מעורבב עם חסה קצוצה, בייקון, צ'אדר, בצל מקורמל בבלסמי ועגבנייה; "משה אתה השתגעת לגמרי" - שתי קציצות עם בצל מקורמל, פטריות צלויות, טבעות בצל, ביצת עין ורוטב ברבקיו; "כמו אחרי הגשם" - פטריות שמפיניון, פורטובלו ויער מוקפצות במחבת עם שמן זית, טימין ורוזמרין ואז נערמות על קציצה עסיסית שנצלתה על הפלנצ'ה ו"אוקטוברפסט קארי" - המבורגר עם נקניקיית עגל, קטשופ קארי, בצל מקורמל, חסה ומלפפון חמוץ.

 

מנדלי מוכר ספרים 6, תל אביב, 03-5233223, לא כשר

 

ויטרינה

ההמבורגריה הלוהטת של תל אביב שמעבר להמבורגרים המשובחים, מציעה גם את אחת ממנות הצ'יפס הטעימות והמיוחדות בעיר.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בסניף החדש של הויטרינה ברחוב לילינבלום מציעים שלושה סוגי המבורגרים, כולם יוצאי דופן מבחינת ההרכב ושיטת העשייה - The butler הוא הצ'יסבורגר הקלאסי והמיוחד של המקום (55-40 שקלים); best coast הוא המבורגר שמטוגן על הפלנצ'ה יחד עם חרדל דיז'ון, כשתוך כדי הטיגון משפריצים על הקציצה שומן של בייקון וממיסים חתיכת צ'אדר (45-60 שקלים). היצירה השלישית היא ההמבורגר הצמחוני שנקרא golden state או במילים אחרות - פטריית פורטבלו ענקית ממולאת בגאודה וצ'אדר.

 (צילום: דריה רטינר) (צילום: דריה רטינר)
(צילום: דריה רטינר)

אבן גבירול 54, תל אביב, 03-6960304, לא כשר

לילינבלום 40, תל אביב, 03-6164118, לא כשר

 

גורמה 26

בהמבורגרייה השיקית מגישים כמה המבורגרים לא שגרתיים, שהמיוחד שבהם הוא "la truff" שהקציצה שלו שוקלת 200 גרם ועשוייה מבשר בקר אליה מתווספים איולי כמהין, חזה אווז מעושן, טויל פרמזן וגפרורי בטטה (63 שקלים). הברקה נוספת הוא המבורגר "פואה גרה" (66 שקלים) עם נתחי כבד אווז, ריבת תאנים ביתית, עירית, מלח ים אטלנטי ורוקט. חשוב לציין שההמבורגרים הללו מוגשים בלחמניית בריוש מתקתקה, שונה מכל לחמניית המבורגרים שהכרתם.

גורמה 26 (צילום: גורמה 26)
גורמה 26(צילום: גורמה 26)

מקווה ישראל 26, תל אביב, 03-6005109, לא כשר

 

פורט 19 MEAT SHACK

דוכן הסטריט פוד הקרניבורי שמאחוריו עומדת משפחת ליפשיץ, בעליהם של מפעל בוטיק לבשר ורשת הקצביות "סוד הבשר", מציע המבורגר קצבים שוויצרי עטוף בגבינת אמנטל ושבבי בצל מטוגן (38 שקלים למנה או 49 שקלים לעסקית); המבורגר קצבים הוואי עם גבינה כחולה ופרוסת אננס מתוק (38 שקלים למנה או 49 שקלים לעסקית); המבורגר קצבים ירושלמי מבשר כבש עדין עם טחינה אדומה ולימון כבוש תוצרת בית (38 שקלים למנה או 49 שקלים לעסקית) ויש גם את "ענק הקצבים XXL" - המבורגר במשקל 500 גרם (63 שקלים למנה או 81 שקלים בעסקית).

פורט 19 MEAT SHACK  (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
פורט 19 MEAT SHACK (צילום: לין לוי)

לצד אלו, גולת הכותרת של המקום הוא ההמבורגר ואגיו שעשוי מבשר קובה ביף משויש מיובא מדרום אמריקה (נמכר כעת במחיר היכרות של 65 שקלים). הקציצה הזו מוגשת בתוך לחמניית באן מאודה ללא רטבים או תוספת, מעבר לכמה חתיכות של כרוב סגול טרי.

 

שלמה המלך 2, תל אביב, 03-6707929, לא כשר

 

טראק דה לוקס

בטראק של מעשנת הבשרים היפואית מציעים לא מעט המבורגרים מיוחדים, ביניהם 50/50 - בורגר - 50 אחוז בייקון 50 אחוז בקר מוגש עם ריבת בייקון, גבינת ברי וחזרת (74 שקלים); בנדיקט בורגר - תבשיל מח עצם, עגבניות קונפי, ביצה עלומה, הולנדייז אורוגולה וציר בקר (69 שקלים) ומק & צ'יז בורגר צ'דר - המבורגר בקר, קציצת מק אנד צ'יז במעטפת פרורי לחם פריכה, תרד וחלפיניו (71 שקלים).

טראק דה לוקס (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
טראק דה לוקס(צילום: אנטולי מיכאלו)

אבל הכוכב הגדול הוא ה- BuffBurger, ההמבורגר הראשון בארץ מבשר בופאלו (88 שקלים). מדובר על קציצה במשקל 250 גרם בעלת טעם חזק, שעשויה בדרגת מדיום ומוגשת בלחמניית בריוש עם בצל מקורמל, דמי גלאס, רוטב ברביקיו, חלפיניו וביצת עין.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
  

בן עמי 13, תל אביב, ‏03-6296363, לא כשר

 

מיט קיטצ'ן

במסעדת הבשרים הכשרה שהחליפה את שארפ אנד שיין תמצאו תפריט המבורגרים עם המבורגר תאומים 500 גרם (79 ש״ח); המבורגר כבד אווז צרפתי בתוך לחם בריוש עם רוטב ציר בקר, דובדבני אמרנה וסלט אנדיב (89 שקלים) והמבורגר מדורה שהוא למעשה תפוחי אדמה מדורה, פורטובלו קונפי, ביצה עלומה, רוטב ציר בקר וחרדל, מלח מעושן וסלט ארוגולה ועגבנייה שרופה (79 שקלים).

מיט קיטצ'ן  (צילום: שירלי סויסה) (צילום: שירלי סויסה)
מיט קיטצ'ן (צילום: שירלי סויסה)

יגאל אלון 65, תל אביב, 03-5364755, כשר

 

ברד סטורי

במטבח של ברד סטורי (מבית היוצר של קבוצת "בנדיקט") מציעים המבורגרים שדווקא הלחמניות שלהם יוצאות דופן, מכיוון שהבצק ממנו הן עשויות מכיל תוספות כמו גאודה, קטשופ, חרדל או כמהין. ללחמנייה כזו תתווסף כמובן קציצת המבורגר וגם עגבנייה, אורוגולה ואיולי צ'יפוטלה ואם תרצו - גם ביצת עין ופטריות. מחיר ההמבורגר 64 שקלים (כולל התוספת כמובן).

ברד סטורי (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
ברד סטורי(צילום: בן יוסטר)

דיזנגוף 88, תל אביב, 03-5283888, לא כשר

 

דייגו סאן

במסעדה שמשלבת בין המטבח הקוריאני למקסיקני, מגישים שרימפסבורגר המורכב משתי קציצות שרימפס מצופות בפאנקו המוגשות בתוך לחמנייה שחורה מאודה עם רוטב טרטר ורליש מלפפונים (58 שקלים) וגם צ'יסבורגר שמגיע עם שתי קציצות שעשויות מנתח צ'ך. הקציצות מוגשות בתוך לחמנייה מאודה עם צ'דר, מיונז מיסו, שיטאקי מוחמץ וחלפיניו (56 שקלים).

דייגו סאן (צילום: יח"צ) (צילום: יח
דייגו סאן(צילום: יח"צ)

המשביר 2, תל אביב, 03-5531557, לא כשר

 

Benz

בדיינר הארגנטינאי מגישים ספיישלים מיוחדים (מי אמר המבורגר בתוך סופגנייה ולא קיבל?) כמו ההמבורגסה דאבל במשקל 400 גרם (65 שקלים), עליה ניתן להוסיף גבינה וביצת עין ושלל תוספות נוספות. הצ'יפס במקום מיוחד לא פחות מההמבורגסה, וניתן להגיש אותו ללא תוספות מיוחדות, פרובינסאל (עם שום ופטרוזיליה) או קייג'ין (תיבול גריל אמריקאי). כל מנות הצ'יפס עולות 12 שקלים.

Benz  (צילום: benz)
Benz (צילום: benz)

הרב יצחק ידידיה פרנקל 4, תל אביב, 03-6123452, לא כשר

 

America burgers

בדיינר ההמבורגרים מבית היוצר של היכל הבשר הוותיק ברחובות "מו ומו" מציעים תפריט המבורגרים קבוע ומאופק, אבל כשמחליטים להגיש שם ספיישל הוא שובר את כל המוסכמות. בין הספיישלים שהוגשו עד כה ניתן למצוא Mac & cheeseburger; סופגניית המבורגר; Skirt Stake Burger עם טבעות בצל, גוואקמולי, מיונז צ'יפוטלה, חסה ועגבנייה וגם Englishman in Ny עם מיונז, חסה ועגבנייה, שעועית לבנה פיקנטית, נקניקיות וגבינת צ'אדר.

America burgers  (צילום: עמוד הפייסבוק)
America burgers (צילום: עמוד הפייסבוק)

מומלץ לעקוב אחרי עמוד הפייסבוק (ולא לשכוח שמדובר בהמבורגר שעשוי מאנטרקוט מיושן על העצם קצוץ דק).

 

אלנבי 112, תל אביב, 03-5280281, לא כשר

 

Meat bar

בממלכת הבשר המיתולוגית בעלת שני הסניפים מגישים Wine burger - המבורגר ברוטב פטריות וציר בקר, המוגש בצלחת עם מח עצם ללא לחמנייה (America burgers).

 

שדרות חן 52, תל אביב, 03-6956276, לא כשר

הסדנאות 4, הרצליה פיתוח, 09-9546000, לא כשר

 

קופי בר

בתפריט הקלאסי של המוסד המיתולוגי תמצאו את מנת הדגל של המקום - המבורגר ביין אדום שמוגש על הצלחת עם בצל בתנור פחמים ושלולית של רוטב יין מצומצם (78 שקלים).

 

יד חרוצים 13, 03-6889696, לא כשר

 

פופינה

כאן מציעים המבורגר מתבשיל צלעות בקר בבישול ארוך עם יין אדום וירקות שורש, המוגש בלחמנייה קטנה מאודה בתוספת חרדל ובצל סגול מוחמץ (72 שקלים) והמבורגר שרימפ מתובל בלימון, עירית וצ'ילי אדום מוגש בקציצה שעוברת אידוי ולאחר מכן נצרבת על הפלאנצ'ה, ומוגשת עם איולי יוזו וצ'יפס בטטה (74 שקלים).

פופינה (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
פופינה(צילום: חיים יוסף)

אחד העם 3, תל־אביב, 03-5757477, לא כשר

 

ביסטרו גרינברג

בביסטרו בוהק ואלגנטי מגישים תפריט המבורגרים בסגנון ניו יורקי DELI כשהמיוחדת ביותר מבין כל הקציצות היא ללא ספק ה- TRIPLE BURGER– המבורגר בקר משולש עם גבינת צ'דר, איולי בצל מקורמל, חמאת צ'דר, חסה, עגבנייה, בצל סגול ותפוצ'יפס (98 שקלים).

ביסטרו גרינברג (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
ביסטרו גרינברג(צילום: אנטולי מיכאלו)

אורי צבי גרינברג 25, תל אביב, 03-6136132

 

דה דיינר

בדיינר של גוצ'ה תוכלו לטעום שרימפבורגר עם שרימפס קריספי וצ'יפוטלה (65 שקלים) או המבורגר בנדיקט עם ביצה עלומה, נקניק ג'מבו ורוטב הולנדז (70 שקלים).

 

אבן גבירול 14, תל אביב, 03-6911603, לא כשר

 

גורדוס

בורגר בר תוסס שמציע המבורגרים מיוחדים ומנות מושחתות סטייל אמריקה, ביניהן מילקשייקים אלכוהוליים וקינוחי ענק.

גורדוס (צילום: ליאור גולסאד) (צילום: ליאור גולסאד)
גורדוס(צילום: ליאור גולסאד)

ההמבורגרים עצמם מציגים שילובים נדירים ותוספות אקזוטיות ומקוריות כמו המבורגר סן רמו שהוא לא פחות מאשר ספגטיבורגר עם איולי פסטו, עלי אייסברג פריכים, בצל בבלסמיקו, מוצרלה, פרמזן, פרוסות מלפפון חמוץ, פרוסת עגבנייה וקריספי ספגטי מעל (69 שקלים); אלן דלון - בורגר שרמנטי עם פטריות מוקפצות וחזה אווז, מיונז, חרדל גרגירים אייסברג, עגבנייה, ריבת בצל ורוטב רוקפור (69 שקלים) ואריסה - קציצת סלמון בלחמנייה שחורה עם מיונז לימון כבוש ואריסה, עלי אייסברג פריכים, בצל בגריל, פרוסות מלפפון חמוץ ופרוסת עגבנייה (69 שקלים).

 

פארק פרס חולון, 03-7733366, לא כשר

 

וולפנייטס

בהמבורגריית וולפנייטס מגישים Wolfnights Special - המבורגר בקר וטלה עם רוטב מיונז ושום קונפי, גבינת אמנטל ובייקון וגם את ההמבורגר הכפול במשקל 400 גרם (בתוספת 18 שקלים למחיר ההמבורגר הרגיל).

וולפנייטס (  ) (  )
וולפנייטס
 

אבן גבירול 67, תל אביב, 072-2204010, לא כשר

יהודה מכבי 53 תל אביב, 072-2204010, לא כשר

המדע 8 (פארק המדע) רחובות, 0722-204010, לא כשר

 

בנדיקט

בממלכת ארוחות הבוקר מציעים בראנצ'בורגר שעשוי מבשר בקר ובייקון שנטחנים יחד ומגיעים בתור קציצה בתוך לחמניית תפוחי אדמה עם רוטב אלף הקורנישונים, גבינת צ'דר מומסת, עגבנייה צלוייה, גוואקמולי, ביצה עלומה ומעט הולנדייז, כל זה לצד צ'יפס או סלט ירוק (74 שקלים).

בנדיקט (צילום: שרית גופן)
בנדיקט(צילום: שרית גופן)

ת"א: שרונה מרקט, בן יהודה 171, רוטשילד 29

הרצליה: האצ"ל 1 פינת רמת ים

כפר סבא: מתחם G

ראשון לציון: משה בקר 14, אזור תעשייה ישן

בילו: בוסי סנט ג'ורג' 9, קריית עקרון

   

הגראז'

במזללת ההמבורגרים הראשלצית מגישים המבורגרים מושחתים במיוחד בעלי שמות של מאפיונרים מוכרים מכל הזמנים (ומתומחרים במחיר אחיד של 49 שקלים), ביניהם: באגסי - 230 גרם של תערובת בקר ושומן כבש המוגשים בלחמנייה עם תוספת; אסקובר - תערובת חריפה ואל קפונה - תערובת עם גבינה.

הגראז'  (  ) (  )
הגראז'

בנוסף, מציעים במקום גם המבורגר מושחת חדש המכונה "המפלצת של הגראז'", ולא בכדי - ההמבורגר במשקל של 460 גרם ומוגש עם גבינת אמנטל, צ'דר, חזה אווז בגריל, אננס וביצת עין. ואם קציצה של 460 גרם לא תספק אתכם, תוכלו גם להגדיל אותה ל-690 גרם (בתוספת של 36 שקלים).

 

הרצל 151, ראשון לציון, 03-6499600, לא כשר

 

מסעדת מיטבולס

בממלכת הבשר של ראשון לציון ההמבורגר הוא מנת הדגל והמסעדה מציעה תפריט "בריאותי" מיוחד עם אוצר מילים שלא היה מבייש את עולם הספורט.

מיטבולס (צילום: דן פרץ)
מיטבולס(צילום: דן פרץ)

בתפריט של מיטבולס תמצאו המבורגרים מופרזים באמת ביניהם Ippon מיטבול בקר 300 גרם, שמעליו מוגשים אסאדו מעושן, גבינת פרמזן וביצת עין (94 שקלים); Touch Down - דאבל בורגר, כבש וצ'יפוטלי 150 גרם כל אחד, כשעליהם מוגשים שום קונפי וביצת עין (94 שקלים) וגולת הכותרת מופיעה בדמות Knockout - טריפל בורגר מטורף שכולל כבש ובקר עם צ'יפוטלי, אסאדו מעושן, גאודה וביצת עין. כל אחד מהבורגרים במשקל של 150 גרם (113 שקלים).

 

דרך המכבים 8, ראשון לציון, 03-9646468, לא כשר

  

Sunset BLVD Kitchen Bar

במסעדת הבשר האשדודית מגישים המבורגר שחיתות עם קציצה במשקל 300 גרם שעשויה מבשר אנטריקוט. אליה מתווספים מיונז, פורטובלה, שאלוט, סילאן, סויה, כרוב קייל וכבד אווז (86 שקלים).

 

מרטין בובר 1 , אשדוד, 08-9450500, לא כשר

 

"זה"

בפאב ההופעות החברתי מציעים המבורגרים במשקל 220 גרם מבשר כבש או מבשר בקר עם תוספות מעניינות כמו גבינת צ'אדר כתומה, גבינת גאודה ופסטו, חמאת בוטנים, ריבת בצל ועוד. מחיר ההמבורגר בסניף האשדודי הוא 43 שקלים (לא כולל תוספות), ובסניף השדרותי - 47 שקלים.

ההמבורגר של "זה" באשדוד ()
ההמבורגר של "זה" באשדוד

חוף הקשתות, אשדוד, 054-8082738, לא כשר

ההסתדרות פינת הרצל‏, ‏שדרות, 054-8082738, לא כשר

 

ברביס

בדיינר האמריקאי של עיר הנופש הלאומית שלנו נמצא שרימפסבורגר (72 שקלים) שעשוי מ-100 אחוז שרימפס קצוץ וצלוי על גריל בחמאת שום.

 

פארק אופירה, תרשיש 19, אילת, 08-6342404, לא כשר

  

מורדנבר בר

במזללת ההמבורגרים של מודיעין מציעים מעבר להמבורגרים הרגילים (54 שקלים ל-200 גרם ו- 69 שקלים ל-400 גרם) גם סדרת המבורגרים מהפכניים שכוללת בין היתר את נפוליאון בנפרטה (84-69 שקלים), ג׳וזפה גריבלדי (81-61 שקלים), ז׳אן פול מארה (84-69 שקלים) פרידה קאלו (84-69 שקלים) וצ'י גווארה (84-69 שקלים), כאשר כל אחד מהם תואם בטעמיו את ארץ המוצא של המהפכן שעל שמו נקראה המנה.

מורדנבר בר (צילום: מורדן בר) (צילום: מורדן בר)
מורדנבר בר(צילום: מורדן בר)

למי שחוגג במקום את יום ההולדת שלו, מציעים את המבורגר ה"יומולדת"- שהוא למעשה אחד ההמבורגרים הרגילים שהוגדלו למשקל של קילו (בתוספת 30 שקלים בלבד).

 

השדרה המרכזית 15, מודיעין, 052-3944000

 

Iwo`s - איוו

בהמבורגריה הירושלמית ששייכת לאטליז המפורסם שנושא את אותו השם, תוכלו לטעום המבורגר עגל חלב (51 שקלים למנה או 67 שקלים לעסקית).

 

רחוב הלל 24, ירושלים, 02-6222513, לא כשר

 

רשתות

 

אגאדיר

ברשת ההמבורגרים הוותיקה השיקו לאחרונה המבורגר מבשר וואגיו (או בשמו היותר מוכר - קובה ביף) שמיוצר מבשר בקר מזן שגדל בכפר תבור בגידול מיוחד ובלעדי עבור רשת אגאדיר. זן הוואגיו מגודל בהתאם למסורת בת מאות שנים ומתאפיין בשיוש, רכות מרשימה וטעם עשיר במיוחד.

אגאדיר  (צילום: תמוז רחמן) (צילום: תמוז רחמן)
אגאדיר (צילום: תמוז רחמן)

המבורגר הוואגיו של רשת אגאדיר מגיע במשקל 250 גרם, כשהקציצה מתובלת במלח ופלפל בלבד על מנת שלא לפגום בטעמו העשיר של הבשר. הלחמנייה היא לחמניית בריוש אוורירית (לא חלבית, אך מכילה ביצים) והתוספת הן חסה, עגבנייה, בצל סגול ורוטב טרטר המוגש בצד יחד עם צ'יפס.

 

בלאק

לאחר שהשיקה לפני חצי שנה את תפריט המוגזמים - המבורגרים עם תוספות בלתי נתפסות, מציעים כעת ברשת את האתגר האמיתי לאמיצים בלבד: סדרת המבורגרים "ממש ממש מוגזמים" ביניהם פיזה - שתי קציצות במשקל 220 גרם עם מוצרלה, פטריות שמפניון ופורטבלו, פלפלים, עגבניות בפלאנצ'ה זיתים, בצל, ארטישוק ועשבי תיבול והמון צ'יפס וצ'יפס בטטה (129 שקלים); פגודה שהיא ה T-REX של 450 גרם ועוד קציצה של 160 גרם מלמעלה עם ערימה של אננס, חלפיניו, חזה אווז קצוץ, בצל ירוק, רוטב פלפלים והמון צ'יפס וצ'יפס בטטה (139 שקלים); אמריקה - מגדל של שלושה בלאק בורגרים (220 גרם כל אחד) עם שלוש מנות גאודה נמסה, בצל מקורמל, חמאת בוטנים, קורנביף חם, חסה והמון המון צ'יפס וצ'יפס בטטה (139 שקלים) ולורד בלאק - שני המבורגרים של 330 גרם עם ירקות במעטה פריך: טבעות בצל ובצל ירוק, ארטישוק, בטטה, גבינת עיזים מטוגנת והמון המון צ'יפס וצ'יפס בטטה (139 שקלים).

בלאק ()
בלאק
 

BBB 

רשת ההמבורגריות של ישראל מציעה לאוהבים להתפרע עם דאבל אמריקה בורגר – שני המבורגרים מבשר בקר, גבינת אמנטל, בצל פריך, קולסלואו, מלפפון בכבישה ביתית ורוטב ברביקיו. הקציצה מוגשת בתוך לחמנייה ולצד צ'יפס וסלט קולסלואו (75 שקלים).

bbb  (צילום: יורם אשהיים) (צילום: יורם אשהיים)
bbb (צילום: יורם אשהיים)
 

בורגרים

רשת ההמבורגריות הכשרה השיקה לאחרונה תפריט סתיו-חורף חדש עם קטגוריית "המלצת השף" שכוללת חמישה בורגרים מיוחדים, שעל פיתוחם אחראי שף הרשת אבי בראל. החמישייה כוללת את "יאנקי בורגר", שעשוי מנתח אנטריקוט ומעליו סלט קולסלואו; בורגר ים תיכוני עם סלסת עגבניות, פלפלים חריפים וטחינה; בורגר כפרי - בורגר טלה וריבת בצל; בורגזי - בורגר מרגז פיקנטי עם פלפלים קלויים, שום ועשבי תיבול ובורגר אסאדו צ'מיצ'ורי מנתח אסאדו מובחר ועליו רוטב צ'ימיצ'ורי פיקנטי.

בורגרים (צילום: חיים יוסף) (צילום: משה יוסף) (צילום: משה יוסף)
בורגרים (צילום: חיים יוסף)

מחיר ההמבורגרים המיוחדים: 2 ב-35 שקלים ו-3 ב-45 שקלים.

 

בורגר סאלון

רשת ההמבורגריות של מסעדת הבשר מהצפון "לימוזין" מציעה WILD בורגר כפול במשקל 320 גרם (54 שקלים) עם אסאדו מעושן וביצת עין. אם זה לא מספיק מושחת, יש גם את ה-WILD גבינה כפול (66 שקלים), שכולל 320 גרם של בשר וגבינה מותכת בפנים.

 

בורגר סאלון (צילום: דרור כץ) (צילום: דרור כץ)
בורגר סאלון(צילום: דרור כץ)

מוזס

ברשת ההמבורגרים מגישים המבורגר העונה על השם "ארוחת החתול והכלב" (62 שקלים) שמכילה המבורגר קלאסי במשקל 150 גרם, מעליו גבינה ובייקון, מעליהם המבורגר נוסף ומעליו עוד גבינה ובייקון.

מוזס  (  )
מוזס
 

Urban

ברשת המבורגריות החדשה מציעים מנה מושחתת במיוחד שנקראית בורגר tapu - המבורגר מבקר וחזה אווז מעושן שמוגש מעל לביבה שמכינים מתפוחי אדמה אפויים וצרובים עם טופינג של ביצת עין וסלט ליד.

 

הכרמל 20, גני תקווה, 03-6391234, כשר

 

Burger Factory Express

רשת המבורגריות חדשה נוספת שמציעה כמה הברקות מיוחדות כמו למשל המבורגר עם אננס צרוב וביצת עין, המבורגר סביח והמבורגר עם תוספת של ירקות מוקפצים ברוטב חריף בסגנון אסיאתי.

 

מלבד התוספות המעניינות, הרשת מציעה גם המבורגרים במסגרת דיל עסקי הכולל גם צ'יפס בלגי, חלת בצל וגזוז ענק. דיל עם המבורגר במשקל 220 גרם יעלה 62 שקלים, ועסקית המבורגר כפול (320 גרם) תעלה רק 69 שקלים.

 

Burger Factory Express, אבן גבירול 22 תל אביב, 9099129־03, כשר

ראו איך ירון קסטנבוים אוהב את ההמבורגר שלו:

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בן יוסטר
ההמבורגר של ברד סטורי
צילום: בן יוסטר
מומלצים