שתף קטע נבחר

טעמים מהעמק: סיור קולינרי בעמק האלה

רבים מכנים את אזור עמק האלה "טוסקנה", אבל הנופים כאן לא צריכים שום כינוי: בדקנו את האפשרויות הקולינריות שתוכלו לשלב עם טעימות יין באזור מטה יהודה, ולפניכם הממצאים

עמק האלה הוא חבל ארץ שרבים מכנים אותו "טוסקנה". מבחינת ההשתייכות המוניציפאלית עמק האלה מהווה חלק ממטה יהודה, אבל כאשר תגיעו לאזור, אל תצפו לשלט שמכריז שכאן מתחילה הטוסקנה של מזרח התיכון. הנופים הציוריים הם אלה שידברו בעד עצמם וכל מה שישאר לכם לעשות הוא למצוא את המחלבות המשפחתיות, את המסעדות (המועטות מאוד יש לומר) ואת המאפיות הביתיות שפועלות כאן לצד עשרות יקבים שבחלק מהם גם מגישים מאכלים שמכינים במקום. לכבוד פסטיבל היין השנתי של מטה יהודה שמתחיל ביום חמישי (27/10) בדקנו את האפשרויות הקולינאריות שתוכלו לשלב יחד עם טעימות היין המוצעת ביקבים המשתתפים בפסטיבל.

מבט אל העמק (צילום: זיו ריינשטיין)
מבט אל העמק(צילום: זיו ריינשטיין)

קפה לי-און

מסעדה שממוקמת בצמוד למבשלת "שריגים" ומחולקת לשלושה חללים: החלל החיצוני שפונה לחנייה של המתחם, חלל הכניסה עם בר ותקרה שקושטה בעלים ירוקים, והחלל הפנימי שבו החלונות המשקיפים לנוף עוצר נשימה של לב עמק האלה.

 (צילום: דויד חיון) (צילום: דויד חיון)
(צילום: דויד חיון)

 (צילום: דויד חיון) (צילום: דויד חיון)
(צילום: דויד חיון)
המסעדה מציעה תפריט חלבי של השף אורי מינס עם מבחר ארוחות בוקר, מנות בראנץ׳ כמו תפוח אדמה מוקרם (56 שקלים), סנדוויצ׳ים (39-48 שקלים), מנות מהמטבח האיטלקי, סלטים (44-64 שקלים) ודגים. בבר ישמחו למזוג לכם בירה קרה של המבשלה הצמודה למסעדה.

 

ראשון-חמישי 10:00-23:00, שישי 09:00-13:00, שבת 19:00-24:00

מרכז מסחרי שריגים (לי-און), 02-6282288, כשר למהדרין

 

שביל העזים

מסעדה חלבית השוכנת במבנה עץ שמחלונותיו נשקף הנוף הפנורמי היפה ביותר במטה יהודה. לאחר שתבחרו בין ישיבה בפנים לבין ישיבה במרפסת עם הנוף, תוכלו ליהנות מתפריט שקשוקה (50-56 שקלים), ממבחר ארוחות בוקר, סלטים, פסטות ודגים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

בימי שישי מוצע במקום בופה בראנץ׳ (75 שקלים לסועד) עם מבחר עצום של גבינות, סלטים ודגים כבושים ומבושלים. מומלץ לא לוותר על מנת פלאפל גבינות (37 שקלים) עם ציפוי פירורי לחם זהובים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

ראשון-חמישי 09:00-23:00, שישי 09:00-15:00, מוצ"ש-24:00

מתחם מעצבים טל שחר, 08-9495964, כשר למהדרין

 

עיזה פזיזה

מחלבת בוטיק, מעדניית גבינות ומרכז מבקרים של משק צבן, משק המגדל 35 עזים. המקום מנוהל על ידי משפחה שבה לכולם חיוך ענקי וגישה ידידותית לבריות. מעבר לרכישת הגבינות במשקל שנקראות על שמם של בני המשפחה (22 שקלים ל-100 גר׳) מציעים במקום תפריט הכולל פלטת גבינות ומטבלים עם לחם טרי וצלחת ירקות עם שמן זית (100-120 שקלים לזוג).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בגזרת השתיה מציעים במקום אספרסו, יוגורטים במגוון טעמים (רבע ליטר 12 שקלים, חצי ליטר 17 שקלים), לימונדה אלכוהולית (18 שקלים) ויינות מהאזור שגם נמזגים לכוסות. בימי שישי מוכרים במקום גם חומוס מעולה במשקל.

 

ראשון-חמישי 8:30-16:30 (המעדניה פתוחה עד השעה 18:00)

מושב טל שחר משק 17, 08-6102876, 052-2589900, כשר למהדרין

 

נפלאות הגריל הארגנטינאי

בחצר ביתם הנושק ליער, יעל ואבי רוזנבוים (הבעלים לשעבר של אל גאוצ׳ו ירושלים) מציעים אירוח ארגנטינאי לחובבי הבשר. בכניסה לחצר מוצב שולחן בופה עשיר עליו אחראית יעל, ובו מקבץ סלטים יצירתיים עם רטבים מעניינים שלא תפגשו באף מסעדה.

 

בהמשך החצר, ניצב הגריל המלכותי שעליו צולה אבי נתחי אסאדו, אנטרקוט, נקניקיות צ׳וריסו וצלעות עגל חלב. הארוחות מוגשות כאן בפורמט בופה חופשי שכולל כנפיים, נקניקיות צ׳וריסו, ירקות מהגריל וסלטים, סטייק לבחירה במשקל 300 גר׳ ושתיה קלה חופשית, כל זה תמורת 140 שקלים לסועד.

 

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

עבור ילדים עד גיל 10 מציעים במקום ארוחה הכוללת את הבופה ומנת בשר במשקל 150 גר׳ ב- 70 שקלים. ניתן להוסיף לארוחה גם קינוחים תמורת 10-15 שקלים לסועד.  במהלך השנה החצר נפתחת לקבוצות בהזמנה מראש בלבד, ובתקופת פסטיבל היין המקום פתוח לקהל הרחב החל משעות הצהריים. כדאי להתקשר לפני ההגעה.

 

שריגים, 054-5987231 (כשר ללא תעודה)

 

ברדלי

מאפייה ביתית אותה מפעיל בחצר ביתו אורן שמואלי שביום יום עוסק בפסיכותרפיה, ובשעות הפנאי חובב מושבע של אפיית לחמים. במאפיה שלו הוא אופה לחמים מיוחדים מקמח אותו הוא מייבא מגרמניה, וגם חלות מיוחדות ופוקצ׳ות (13-18 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

כאן תוכלו לרכוש אחת מתוך ארבעת סוגי החלות - רגילה, טבעונית, יפנית (עם תה ירוק) וחלת דלעת וגם לחמים אסיתיים בעלי קראסט רך במיוחד, בריוש תה ירוק ומבחר לחמים שאורן אופה בעבודת יד על פי אחת השיטות המסורתיות שלמד. מבחר הלחמים כולל לחם קפה, לחם סלק ולחמים גרמניים דחוסים במיוחד שמיוצרים בטכניקה עתיקה. בימי חמישי בערב יש במקום גם פיצות (19-23 שקלים), אותן שמואלי מכין בגודל אחיד מקמחים מיוחדים כמו קמח כוסמין למשל.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
חמישי (ערב פיצות) 18:00-22:00, שישי (מכירת לחמים ומאפים) 8:30-15:30

שריגים, 050-5753548, לא כשר

 

מבשלת שריגים

מבשלת בוטיק עם מרכז מבקרים שמציעה מבחר בירות בשתי סדרות, - הסדרה הקלאסית "עמק האלה" והסדרה המיוחדת - "רונן". מרכז המבקרים של המקום פועל בימים ראשון עד חמישי בין השעות 11:00-17:00 ושם ניתן לערוך סיור מודרך שמיועד לקבוצות של 10 איש ומעלה.

 

בימי שישי ושבת, כאשר מרכז המבקרים סגור, אפשר לקבל הסברים על הבירות וטעימות ללא תשלום. כדי שלא תסתחררו תוכלו לנשנש (בתשלום) נקניקיות עגל/עוף בלחמניה המוגשות עם כרוב כבוש, פרעצעל, חומוס ביתי או נאצ'וס עם סלסה.

שריגים, 073-2725313‏, לא כשר

 

גם שותים וגם אוכלים - יקבים שמגישים בהם גם אוכל 

 

לה טרה פרומסה

יקב עם מסעדה, או אם תרצו מסעדה עם יקב, השייכים לבני הזוג סנדרו ואורית. סנדרו, יליד פארמה שבאיטליה, הוא בן למשפחת אצולה איטלקית, השומר על מגילת השושלת המשפחתית ששורשיה במאה ה-14.

 

אירית היא ממוצא קוצ׳יני ויחד הם מנהלים את היקב ואת המסעדה הפועלת בו, שבה תוכלו לסעוד ארוחה המורכבת ממנות מהמטבח האיטלקי בניצוחו של סנדרו, לצד מנות מהמטבח הקוצ'יני בניצוחה של אורית. בין המנות בתפריט תמצאו טריו סלטים קוצ'יניים (35 שקלים), ברזאולה (48 שקלים), לזניה ראגו (75 שקלים) ופילה עוף בג'ינג'ר (77 שקלים).

 

חמישי 19:00-22:00, שישי 12:00-16:00, 19:00-22:00, שבת 12:00-17:00

קיבוץ גת, 050-5684775, לא כשר

 (צילום: גילי סופר)
(צילום: גילי סופר)
  

משק יין הנס שטרנבך

משק יין הנס שטרנבך הוא מישלב חקלאי תיירותי, השייך לגדי שטרנבך ולשולה יפת. במרכז המשק כרם בר קיימא ויקב, ויש בו גם גינה אורגנית, מסעדה ומקום לאירועים קטנים. המקום נקרא "משק יין" מכיוון שהוא עוסק בכל שלבי ייצור היין, החל מנטיעת הכרם ועד למכירת הבקבוק.

 

בימי שישי ושבת מציעים במקום אירוח ביתי המבוסס על מטבח שבו משתמשים בחומרי גלם מקומיים, בצמחי בר ובתוצרת של הגינה האורגנית. התפריט כולל ארוחות בוקר ( 45-90 שקלים), מרקים וסלטים וגם מנות עיקריות כמו קדרת-בקר עדוּלמית (85 שקלים), תרנגול ביין אדום (72 שקלים), ירך טלה בתנור (98 שקלים), מרק גולש (55 שקלים) וסיניה (65 שקלים).

 

לצד האוכל שמבושל במקום בשיטת ה- Slow Food תוכלו גם לטעום את היינות שמייצרים במשק, שחלקם גם נמזגים בכוסות.

שישי ושבת 11:0-17:00 (כדאי להתקשר לפני ההגעה)

גבעת ישעיהו 83, 02-9990162, 052-3859926, לא כשר

 

יקב נבות

ביקב נבות מציעים בימי שישי בראנץ׳ מפנק, שכדאי מאוד להזמין מקום על מנת שיהיה לכם מקום פנוי בו. לצד היקב פועלת גם מבשלת פפו שהקימו בעלי היקב. זוהי מבשלת בוטיק (כשרה) המייצרת 8 סוגי בירה בשיטה מסורתית בתהליך בישול של דגנים. שמות הבירות מוקדשים לנשים שמאפיינות את אופי הבירה ובמסגרת הבראנץ׳ של יום שישי תוכלו לטעום מכל אחת מהן.

 

שישי 9:30-16:00

התאנה 49 מושב צלפון, 02-9992291, כשר

עמק האלה במיטבו (איל פישר)
עמק האלה במיטבו(איל פישר)

יקב רמ״א

במרכז המבקרים המשפחתי של יקב רמ”א מציעים אירוח קולינארי בסגנון בולגרי, שכל טעמיו נרקחים על ידי בני המשפחה בשיטות עבודה מסורתיות. הארוחה כוללת בין השאר מנות כמו בניצה גבינות, בואיקוס, מרק טרטור, פוקאצ’ות וסלטים, ולצד כל זה אפשר לטעום מיינות היקב.

ההגעה בתיאום מראש בלבד (רק באמצע השבוע).

 

מושב מטע, 050-5065880, כשר למהדרין

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דויד חיון
המלצות קולינריות לאזור עמק האלה
צילום: דויד חיון
מומלצים