שתף קטע נבחר

חדר אוכל גורמה: מסעדות בקיבוצים

חשבתם שבקיבוץ אוכלים רק שניצל מעובד ועוף מכובס? אז תחשבו שוב: קבלו מקבץ מסעדות בקיבוצים בארץ שיספקו לכם חוויה מעט אחרת מחדר האוכל המוכר, החל ממסעדות שף, דרך מסעדות בשר ודגים ועד לבתי קפה עם אווירה פסטורלית ופיצריות כמו באיטליה

חדר אוכל אאוט, מסעדות גורמה אין: אם לפני ארבעה עשורים ערבי שירה בציבור, תהלוכות טרקטורים בשבועות, סיור ברפת וקפה ועוגה על הדשא בקיץ היו האטרקציות המלהיבות ביותר שאורחים מבחוץ קיבלו תמורת ביקור בקיבוץ - היום אפשר למצוא בהם לא מעט מסעדות, מאפיות בוטיק , פיצריות ובתי קפה ששוכנים במבנים היסטוריים ששימשו בעבר את מקימי הקיבוץ.

הרבה יותר מחדר אוכל, מסעדת "מרינדו" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הרבה יותר מחדר אוכל, מסעדת "מרינדו"(צילום: ירון ברנר)

לצד האוכל הטוב והאווירה הקסומה והפסטורלית ששוכנת בקיבוצים, אפשר למצוא גם לא מעט מוזיאונים ואטרקציות לכל המשפחה. רק שימו לב לשעות הפעילות שיכולות להיות לא שיגרתיות ולהוראות ההגעה (אין בקיבוצים רחובות והבתים אינם ממוספרים).

 

 

קוקייה

בית קפה וקונדיטוריה שפועלים משנת 2008, ומגישים בו קפה מעולה עם מבחר מאפים וארוחות בוקר דשנות ומושקעות אותן ניתן להזמין לאורך כל השבוע בין השעות 13:00-09:00 (52 שקלים ליחיד ו-98 שקלים לארוחה זוגית).

 

מלבד ארוחות בוקר המקום מגיש גם כריכים (45-22 שקלים), סלטים (50-34 שקלים), עיקריות חמות כמו פאי רועים (54 שקלים) וסינייה ירקות (49 שקלים). בנוסף יש גם פסטות, מרקים כמו מרק קובה סלק (34 שקלים) ודגים טריים שעוברים עישון במקום. צמוד לבית הקפה פועלת משאית פיצות שנאפות בתנור איטלקי על בערת אש אותן ניתן ללוות עם בירה קרה מהחבית.

 

שעות פעילות: ראשון-שבת 23:00-8:30

קיבוץ דפנה, 04-6945800, לא כשר

 

פיצה נחמיה

פיצרייה ובית קפה משפחתי שמציעה פיצות (45 שקלים למגש משפחתי ו-55 שקלים למגש ענק), סלט יווני או סלט ניסואז (28 שקלים), לחמניות שום (3 יחידות ב-15 שקלים) וקינוחים ביתיים שנעשים במקום וכוללים פאי שוקולד-אגוזים, מלבי קר, עוגות שמרים, רוגלעך או גביניות.  

 (צילום: פיצה נחמיה)
(צילום: פיצה נחמיה)

את הפיצה אופים במקום בתנור מיוחד, ודקה לפני שהיא מוכנה היא עוברת אפייה על גבי אבן, מה שמעניק לבצק קראנצ'יות כיפית.

 

שעות פעילות: ראשון-חמישי 22:30-16:00, שבת 19:30-23:00

שדה נחמיה, 04-6945113, כשר חלבי ללא תעודה

 

הבוקרים

מרום גולן הוא הקיבוץ הראשון שהוקם בגולן לאחר מלחמת ששת הימים, וכיום הוא בעל עדר הבקר הגדול בגולן ומונה כ-1500 ראשי בקר. סביב העדר הזה התפתחה במקום תרבות בשר, והוא גם מהווה אבן דרך להקמתה של מסעדת הבוקרים שבראשה עומד השף יפתח צפריר.

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

מוסד הבשרים הזה, שהחל את פעולתו ב-1989 בקרון רכבת ישן שהובא לשטח ושימש כחדר האוכל לבוקרים, עבר לאחרונה שיפוץ ועיצוב מחדש תוך שמירה על האווירה המקורית.

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

תפריט המסעדה מכיל מנות המכוונות לאוהבי הבשר, ואפשר למצוא בו קרפצ'יו סינטה, טלה וולינגטון, סביצ'ה בוקרים, אסאדו (94 שקלים) וקדרות בבישול איטי. בתפריט יש גם מנות צמחוניות כמו קציצות דלעת וקשיו בקרם קוקוס, ניוקי פרימוורה (49 שקלים), מנות דגים וכמובן גם מנות ילדים (49 שקלים). בשישי בערב מציעים במסעדה הכשרה בופה במתכונת שבת (תבשילי בשר וקדירות על הפלטה).

 

שעות פעילות: ראשון-חמישי 21:00-12:00, שישי 15:00-12:00

מרום גולן, 04-6960206, כשר

 

ביסטרו 899

מקום פסטורלי, חדש יחסית, שבו ניתן ליהנות מישיבה בחלל הפנימי המעוצב בפשטות או בשולחנות הפזורים בחוץ בין העצים. מוגשים שם ארוחות בוקר, כריכים (55-35 שקלים), סלטים (46-44 שקלים) "מנות קטנות ונעימות", תפריט ילדים ותפריט נוער.

 

מגישים כאן גם מנות לרעבים במיוחד כמו עראיס (51 שקלים), עוף מעושן (55 שקלים) ולזניה (56 שקלים).

 

שעות פעילות: רביעי-חמישי 17:00-24:00, שישי 9:00-24:00, שבת 12:00-23:00

קיבוץ אילון, 050-2227378, לא כשר

 

אדלינה

מסעדת שף מעוצבת בסגנון כפרי שיושבת על צלע הר ומשקיפה לנוף גלילי. התפריט במקום הוא ים תיכוני עם נגיעות ספרדיות, והכי כיף לשבת כאן בשקיעה תוך כדי לגימת קאווה, נשנוש של טאפסים קלילים (132 שקלים לארוחת טאפאסים) והתענגות על האוויר הגלילי.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

מי שבעניין של ארוחה דשנה יותר יהנה כאן ממנות כמו שרימפס עטוף בקדאיף (48 שקלים), צלע לבן (92 שקלים), סרסואלה פירות ים (110 שקלים) ולקינוח ממנות מתוקות כמו קרמה קטלנה (30 שקלים).

 

שעות פעילות: שני-חמישי 22:00-12:00, שישי 15:00-11:00, שבת - 22:00-12:00

קיבוץ כברי, 04-9523707, לא כשר

  

מרינדו

רועי תבור ואיתמר קנדליק מטפחים טלאים ועגלים בחווה שבמושב כנף בדרום רמת הגולן מאז שנת 2003. בנוסף, הם מנהלים אימפריית בשר הכוללת מלבד העדר גם רשת קצביות ומעדניות במרכז הארץ ובצפון, מסעדת בשרים בשם מרינדו הממוקמת מול הכניסה לקיבוץ עין גב וסניפים נוספים בתל אביב וברמת השרון.

 (צילום: סטודיו דרור כץ) (צילום: סטודיו דרור כץ)
(צילום: סטודיו דרור כץ)

המסעדה מתמחה, איך לא, בבשר של רמת הגולן שמגיע בצורת סטייקים רציניים ביותר, בלחמנייה או בנתחים על העצם. בתוך מתחם המסעדה פועלות גם קצבייה, חנות כלי מטבח וציוד לפיקניקים ומחלקת מעדנים.

 

שעות פעילות: ראשון-שבת 12:00-23:00

מול הכניסה לקיבוץ עין גב, 04-6658555, לא כשר

 

שותא

שותא הוא שם נפוץ לגבר גיאורגי, אך מאחורי המסעדה שנושאת את השם הזה עומדות דווקא שתי חברות טובות - לאה אוצ'רי ובלה חנן.

 

המסעדה, שמעוצבת כמו בית גיאורגי טיפוסי עם אוסף ריהוט עתיק ומשוחזר, מציעה תפריט ביתי ומנחם, מצוייד בתבלינים מקוריים מגיאורגיה. תמצאו שם מנות כמו שצ'אמדי – מרק חמציצים (32 שקלים), פארקי לוביו – תבשיל שעועית ירוקה טרייה (36 שקלים), צ'אנחי - קדירת שוק טלה בבישול איטי עם חצילים ממולאים בעשבי תיבול (92 שקלים) וכמובן גם את כל הקלאסיקות של המטבח הזה כמו חינקאלי גבינות - כיסוני בצק ממולאים בגבינה (45 שקלים) וחאצ’פורי - מאפה הבצק הלאומי שמגיע במבחר מילויים (46 שקלים).

 (צילום: ליהי אביטבול) (צילום: ליהי אביטבול)
(צילום: ליהי אביטבול)

בזמן שכל אלה מחממים את המנועים, יינות גיאורגיים ומוזיקה בלקנית יעשו לכם שמח בלב ובנשמה.

 

שעות פעילות: ראשון-שלישי 18:00-23:00, שבת 13:00-23:00

קיבוץ שמרת, 04-8219698, 04-8219208, לא כשר

 

אסדו בר

מסעדת גריל דרום אמריקאי המפארת את מסורת צליית הבשר הייחודית של היבשת. התפריט במקום כולל אסדו (110 שקלים), מבחר סטייקים וגולת הכותרת - שלוש וריאציות של "מנה מעורבת" (320-190 שקלים) המיועדת למספר סועדים שמעוניינים לטעום את כל הלהיטים של המסעדה. לצמחונים מגישים במקום דג שנעשה גם כן על האש. 

 

מומלץ שלא לפספס את המנות הראשונות, ביניהן צ'וריסו המיוצר במקום על פי מתכון ביתי (36 שקלים) ומוגש לצד מזטים, תפוח אדמה על האש ולימונדה. כמו גם, לא כדאי לפספס את  השקדים (49 שקלים) ואת הפרובלונה (38 שקלים) שהיא גבינה מומסת על האש.

 

בימי חמישי בין השעות 15:00-12:00 מגישים במקום ארוחה עסקיות הכוללות מנה ראשונה + מנה עיקרית + לחם + סלטי הבית וכוס לימונדה במחיר המנה העיקרית.

 

שעות פעילות: חמישי 24:00-12:00, שישי 22:00-12:00, שבת 12:00 ועד שנגמר הבשר

קיבוץ אלונים, 054-4200291, לא כשר

 

1910

מסעדה איטלקית עם מרפסת המשקיפה לחצר פסטורלית. האווירה במקום שלווה ונעימה מאוד הודות לעיצוב הכפרי, והתפריט מורכב ממנות עונתיות עם פסטות שנעשות בעבודת יד, פיצות ופוקאצ'ות הנאפות בטאבון.

בין המנות שמוגשות במקום תמצאו טרטר בקר ים תיכוני (52 שקלים), פיצה סרדיניה (59 שקלים), לינגוויני שחור (95 שקלים) וגם מבחר מנות דגים ובשרים.

 

שעות פעילות: ראשון-שישי 18:30-23:00, שבת 12:30-23:00

קיבוץ דגניה א', 04-6608565, לא כשר

 

פרסקה

פיצה פרסקה הייתה בראשית דרכה פיצרייה קטנה ואנונימית. לאחרונה היא התרחבה באופן משמעותי, ושדרגה את עצמה עם טאבון רציני מנאפולי. התוצאה היא פיצות טעימות מאוד בגודל אחיד של 30 ס"מ מבצק מחמצת שאור, שנאפות בטמפרטורה של 485 מעלות.

 

התפריט כולל מבחר פיצות החל מהפשוטות כמו מרגריטה (48 שקלים), דרך מלנזנה (55 שקלים) ועד פיצת תום ופפדיו עם מוצרלה טרייה, פלפל פפדיו, גבינת תום עזים, שום טרי ובזיליקום (58 שקלים).

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

מוגשים במקום גם קינוחים איטלקיים כמו טירמיסו לימון מסורנטו (35 שקלים), פנקוטה שוקולד (41 שקלים), אפוגטו (24 שקלים) וג'לאטו כמובן.

 

שעות פעילות: ראשון-חמישי ושבת 17:00-23:00 (או עד עד גמר הבצק)

קיבוץ מסדה, 04-6657266, לא כשר

 

צל תמר

מסעדה כפרית הבנויה כולה מעץ ויושבת על שטח חקלאי ששימש בעבר כמקשת אבטיחים. במתחם המסעדה יש גן טרופי, נחל שחוצה את כל המתחם, צמחייה ירוקה, בריכת דגים וגפנים. צמוד למסעדה יש מעדנייה ובה בשר, גבינות וחנות יין. 

 

במסעדה מגישים בשרים ביישון עצמי וגם דגים, פירות ים, פסטות וסלטים. ניתן למצוא שם מנות כמו לביבות בטטה בשמנת ועירית (28 שקלים), קציצות טלה על פירה ובצל מושחם (65 שקלים), קדירת פירות ים ברוטב שמנת סרטנים ועגבניות שרי (72 שקלים) ועוד.

 

שעות פעילות: ראשון-חמישי 22:00-11:30, שישי 23:00-09:00, שבת 22:00-09:00

אשדות יעקב איחוד, 04-6756688, לא כשר

 

רוטנברג

התפריט במסעדה נותן כבוד לחלקה החקלאית הפרטית ששוכנת בצמוד למתחם וכוללת גינת תבלינים, בוסתן עצי פרי וגינת ירק. בין המנות תוכלו למצוא סלט ים עם פירות ים חלוטים (38 שקלים), פאטייה במילוי עוף (38 שקלים), קרוסטיני קונפי אווז (60 שקלים), תבשיל כתף בקר (69 שקלים) ועוד.

 

שעות פעילות: ראשון-שבת 22:00-12:00

גשר הישנה, 04-6752237, לא כשר

 

דג דגן

מסעדת דגים כפרית שהייתה בעבר בבעלות הקיבוץ אך כיום מופעלת על ידי מי שהיו עובדי המסעדה, הזוג קרן וגלי ולנר, וממוקמת במבנה עתיק שנבנה בשנת 1925 ושימש בעבר כרפת הראשונה של העמק.

 

התפריט כולל מבחר מנות ראשונות כמו סלטי הבית (35-12 שקלים), קבבוני מוסר (45 שקלים) ונתחי סלמון בבצק בירה (45 שקלים) ולעיקריות - דגים על הגריל שגדלים בבריכות של הקיבוץ ומוגשים לצד רטבים שונים (108-99 שקלים). כמו גם, ניתן למצוא במקום דגים מעושנים (95-104 שקלים) ובשרים מהגריל.

 

שעות פעילות: שני-חמישי 15:30-12:00, 22:30-19:00, שישי-שבת 22:30-12:00

קיבוץ חפציבה, 04-6534359, לא כשר

 

גרציא קפה ותוצרת

בלב ליבו של עמק חפר, בגינה הירוקה של קיבוץ העוגן, שוכן "גרציא" - בית קפה עם אווירה כפרית ומפנקת ולצידו מעדנייה לחומרי גלם ומוצרים בעבודת יד.

 

המקום הוקם על ידי מיכל גרציאני, תושבת הקיבוץ, מסעדנית ותיקה ובשלנית בלב ובנשמה שהגשימה את חלומה לפתוח מקום חברתי וטעים לתושבי האזור שיכלול ארוחות בוקר וצהריים קלילות, מאפים וקפה.

 (צילום: יעל האן) (צילום: יעל האן)
(צילום: יעל האן)

בין המנות בתפריט תמצאו בריוש עין בייקון (49 שקלים), ריזוטו אורבוריו איטלקי (59 שקלים), חמישיית טאפאסים משתנים ולינגוויני סלמון (61 שקלים).

 

שעות פעילות: ראשון-חמישי 08:00-23:00, שישי 08:00 -15:00

קיבוץ העוגן, 09-8943942, לא כשר

 

א-פיה

קפה-קונדיטוריה שהוא גם ממלכה קסומה של עוגות, עוגיות ופיות. החצר הפנימית מאפשרת ישיבה בסביבה פסטורלית והאוכל שמוגש במקום, תחת השגחתן של הפיות שמפוזרות בכל פינה, ביתי וכשר.

 

התפריט מורכב מארוחת בוקר של פיות (98-57 שקלים), ארוחת בוקר טבעונית (60 שקלים), פינוקים בלחם כמו הכריך של נילי (32 שקלים), טוסטים (47 שקלים) וסלטים. יש גם ארוחות צהריים שכוללות תבשיל יומי משתנה (49 שקלים), מנת "טירוף טבעוני" (42 שקלים) ומבחר קינוחים ועוגות שאפשר לקנות הביתה.

 

שעות פעילות: ראשון 16:00-08:00, שני-חמישי 19:30-08:00, שישי 15:30-08:00

קיבוץ עינת, 03-9007575, כשר

 

רונה קפה בקיבוץ

בקפה רונה מגישים תפריט המבוסס על סלטים (52-44 שקלים), פיצות (64-56 שקלים) ופסטות, אבל הדגים הם העיקר כאן. מצאנו אותם כאן כבושים, נאים וגם בחלק ניכר של המנות העיקריות כמו חריימה בורי (78 שקלים), שווארמה בורי (82 שקלים) ולברק שלם.

 

שעות פעילות: ראשון-חמישי 23:00-08:00, שישי 14:00-08:00

קיבוץ קבוצת שילר, 08-9372694, כשר

 

מומה

מסעדה השוכנת במבנה הרפת ההיסטורית של הקיבוץ שנבנה ב-1921. את שמה קיבלה המסעדה מהכינוי המשפחתי של סבתא לאה אבושדיד, שהייתה בין היתר גם אהובתו של איתמר בן אב"י, בנו של מחייה השפה העברית, אליעזר בן יהודה.

לצד ההיסטוריה המרשימה, אי אפשר שלא להזכיר גם את התפריט המשובח שמוצע במקום וכולל בין היתר מנות בר וקובנה (44 שקלים), מנות ראשונות כמו סטייק דקה (49 שקלים), מבחר עיקריות וגם קוט דה בף במשקל 1-1.5 קילוגרם ומבחר מנות מהגריל שמתומחרות לפי משקל.

 

שעות פעילות: ראשון-חמישי 16:30-12:00, 24:00-18:00, שישי ושבת 24:00-12:00

קיבוץ קרית ענבים, 02-6459727, לא כשר

 

כדיתא

מסעדת שף כשרה בניצוחו של השף סהר רפאל, שממוקמת בכניסה למושב שיתופי תימורים. מסביב למסעדה מדשאות מטופחות וגן ירוק עם רהיטים בצבע לבן, ובתפריט כל הלהיטים, אבל עם טוויסט האופייני למטבח שף. בשעות הצהריים מציעים במקום ארוחות עסקיות (89-79 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

שעות פעילות: ראשון-חמישי 23:00-09:00, שישי 16:00-09:00, שבת 23:00-19:00

מושב תימורים, 08-8582037, כשר

 

הביסטרו של מייק ושרון

ביסטרו דרום אפריקאי שמציע טעימה לא שגרתית של מנות בשר האופייניות לאזור זה, וארוחות בוקר שמוגשות בין השעות 12:00-10:00.

 

בנוסף, תוכלו לטעום כאן נקניקיות אסקורט מבשר עגל (40 שקלים), בורבוס - מנת שף שמורכבת מנקניקיות בקר דרום אפריקאיות ברוטב צ'אטני (70 שקלים), פריקדלה - קבב דרום אפריקאי מבשר בקר ברוטב צ'אטני (70 שקלים) ואת מרק השום המפורסם.

 

שעות פעילות: ראשון-שבת 22:00-10:00

קיבוץ גלאון, 050-9465117, 054-6672798, לא כשר

 

לה טרה פרומסה

יקב משפחתי ששייך לסנדרו פלגריני, בן למשפחת אצולה איטלקית ואשתו אירית, שמקורותיה בקוצ'ין שבהודו. משפחתו של פלגריני החלה לייצר יין באיטליה כבר ב-1425, והוא מצידו מיישם ביקב המשפחתי שפתח יחד עם אשתו את שיטות הייצור המשפחתיות.

 

במסגרת היקב פועלת גם מסעדה המגישה אוכל איטלקי לצד מנות מהמטבח הקוצ'יני, כמו טריו סלטים קוצ'יניים (35 שקלים), ברזאולה על מלון (48 שקלים), לזניה ראגו (75 שקלים), פילה עוף בג'ינג'ר (77 שקלים) ועוד.

 

שעות פעילות: חמישי 22:00-19:00, שישי 16:00-12:00, 22:00-19:00, שבת 17:00-12:00

קיבוץ גת, 050-5684775, לא כשר

 

מידס

במסעדה הברזילאית ששייכת לבני הזוג נתן ופרלה גלקוביץ, יש אווירה שקטה ואינטימית המתוחזקת על ידי שירי בוסה נובה. בחלק הישראלי של התפריט תמצאו סלטים, פסטות ומנות עיקריות. לצד אלה, תמצאו שם גם מנות מעט יותר ייחודיות כמו פטריות ממולאות בגבינות (45 שקלים) ופטוצ'יני בחלב קוקוס ושמנת (58 שקלים).

 

בחלק הברזילאי של התפריט תמצאו תבשילים ובשרים עם שמות שמתנגנים על הלשון כמו מוקקה (67 שקלים), דואט דג ואננס ברזילאי בקרם קוקוס פיקנטי המוגש על אורז ועוד.

 

שעות פעילות: שלישי, רביעי, חמישי ושישי 18:00-22:30, שבת 12:00-22:00

קיבוץ ברור חיל, 08-6803441, לא כשר

  

פטגוניה

מסעדה שהוקמה ב-2005 מתוך תשוקה לבשר, ומוקפת דשא. לצד הבשרים שמיובאים מארגנטינה, מוגשים כאן גם מבחר סלטים, תוספות חמות ומנות צמחוניות ביניהן אמפנדס (22 שקלים), צ'וריסו (24 שקלים) ואנסלדה פטגוניה (47 שקלים).

 

שעות הפעילות: שישי 22:00-19:00 שבת 16:00-12:00

קיבוץ אור הנר, 050-2400500, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דרור כץ
אוכל גיאורגי בשותא
צילום: דרור כץ
מומלצים