שתף קטע נבחר

פרס לצלם הטבע רועי גליץ בתחרות באיטליה

לאחר מעקב של חמישה ימים בתנאי שטח קשים בשלג בשפיצברגן, הצליח צלם הטבע, רועי גליץ, לתעד דובת קוטב צדה כלב ים אותו משכה מחור בקרח בפיורד הקפוא. הצילום העניק לגליץ ציון לשבח בתחרות צילום בינ"ל באיטליה. "אני מקווה שדובי הקוטב יצליחו לשרוד עוד שנים רבות", הוא אומר

 

 

 

למעלה מ-50 אלף צילומים נשלחו מ-127 מדינות לתחרות הצילום הבינלאומית "Siena International Photo Awards" שננעלה במוצאי שבת בעיר סיינה באיטליה. אלפי צלמים מכל העולם התחרו בקטגוריות צילום שונות ביניהן גם צילום טבע ובעלי חיים.

 

צלם טבע רועי גליץ, זכה בשנה שעברה בציון לשבח בתחרות בזכות צילום של ברדלס (צ'יטה) במרדף אחרי צבי בטנזניה וזו הפעם השנייה ברציפות שהוא זוכה בציון לשבח. הפעם תודות לתיעוד מרהיב של דובת קוטב צדה כלב ים.

 

 (צילום: רועי גליץ) (צילום: רועי גליץ)
(צילום: רועי גליץ)

 

גליץ השוהה באיטליה, סיפר במהלך ראיון ל-ynet הבוקר (א') מבית המלון על הדרך לצילום המנצח, כשלפתע פקדה את איטליה רעידת אדמה קשה. "התחלתי להרגיש את המיטה מתנועעת מצד לצד. לקח כמה שניות להבין מה קורה וכשהבנתי שמדובר ברעידת אדמה - מיד קפצתי והייתי מוכן לצאת מהמבנה. כעבור שנייה נוספת הרגשתי שהרעידה לא מספיק חזקה בשביל לצאת בלי בגדים לרחוב. האמת היא שלשמחתי שום דבר לא קרס מסביב ובמבט מהחלון, גם עוברי האורח לא נראה שהתרגשו או הרגישו יותר מדי את מהלך רעידת האדמה".

 

 (צילום: רועי גליץ) (צילום: רועי גליץ)
(צילום: רועי גליץ)

 

הכנות של שנה למסע בעקבות דובי הקוטב

"מדובר באחד הצילומים הכי משמעותיים שצילמתי בחיי עד כה. הצילום הזה הוא התוצאה של הכנות שנמשכו כמעט שנה, לרבות השגת אישורים מיוחדים מממשלת נורבגיה על מנת להגיע לאיזורים הסגורים לבני-אדם", הוא אומר. כשהגעתי לשטח בשפיצברגן, הכרתי את המומחים המקומיים שלקחו אותי, יחד עם שלושה חברים צלמים, רכובים עם אופנועי שלג לאיזורים הפתוחים של האי המרכזי. לקחנו איתנו הכל, כי ידענו שאנחנו חייבים להיות עצמאיים לחלוטין בשטח. אחרי שארזנו דלק לשבוע, מזון, רובים (למקרי חירום), אמצעי תקשורת לוויינית וכמובן עזרה ראשונה - התחלנו את המסע".

 

התנאים בשטח היו קשים בדרך לאיתור הדובים הלבנים. "הטמפרטורות היו הרבה מתחת לאפס והרוחות המקפיאות של שפיצברגן בהחלט השאירו את חותמן. לאתר דובי קוטב לבנים על רקע שלג לבן, זו משימה לא פשוטה. גם הדובים הראשונים שפגשנו, לא שמחו לשתף פעולה והתחמקו מאיתנו כשאנחנו כמובן לא רודפים אחריהם", הוא מגלה.  

 

 

שבע שניות של ציד

"כשמצאנו את דובת הקוטב שהרגישה מספיק בנוח על מנת להישאר בקרבתנו, החלה ההרפתקה האמיתית כשצילמתי אותה עוד ועוד. במשך חמישה ימים עקבנו אחרי דובת הקוטב בנסיון לצלם את הרגעים המיוחדים והאינטימיים ביותר של המשפחה המקסימה הזו. המטרה הכי גבוהה שסימנו לעצמנו היתה לצלם ציד של כלב ים על ידי דובת הקוטב, אך הובהר לנו שהסיכוי הוא אפסי מאחר וזה מעולם לא צולם".

 

"לאחר מארב שכלל עשרות שעות של ישיבה ללא תנועה בשלג - קרה הדבר שהכי פחות סביר שיקרה - דובת הקוטב הצליחה לשלוף כלב ים מחור הנשימה שלו בפיורד הקפוא. הרגע היה מלא אדרנלין והאתגר של הצילום היה בשיאו. תוך שבע שניות הכל הסתיים ורק בסוף האקשן התפניתי להתבונן במסך המצלמה. את האושר שהרגשתי כאשר ראיתי את התמונה המנצחת - קשה להסביר במילים", הוא מפרט.  

 

"הצילום שלי נועד להגביר את המודעות לבעלי החיים הנדירים אשר עומדים בסכנת הכחדה. התהודה שהצילום קיבל, כאשר פורסם בעשרות ערוצי מדיה בעולם, היא מעבר למה שקיוויתי. אני מקווה שדובי הקוטב יצליחו לשרוד עוד שנים רבות ואני כמובן אמשיך כל שנה להגיע לאיזור הקוטב ולצלם אותם, כפי שאני עושה בשנים האחרונות".

 

 

גליץ (35), תושב גבעתיים, מצלם טבע מזה כ-13 שנה, ייסד את מגזין הצילום "קומפוזיציה" ובעל חברת טיולי צילום ובית ספר "גליץ" לצילום בר"ג. הוא מתעד מזה מספר שנים בעלי חיים רבים בכל העולם, ביניהם דובי קוטב וגורילות הרים נדירות. בתחילת החודש הוא זכה בפרס נוסף בקטגוריית צילום טבע בתחרות צילום בינלאומית שהתקיימה בארה"ב, בזכות סדרת צילומים מרהיבה של דובת קוטב עם שני גוריה בקוטב הצפוני.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי גליץ
ציד מוצלח
צילום: רועי גליץ
מומלצים