שתף קטע נבחר

ניתוח מדדי המניות: סיכויים טובים לטראמפ; מודל אחר חוזה: קלינטון תנצח בגדול

מכון מחקר שמנתח את התנהגות מדד S&P 500 האמריקני מלמד כי בדרך כלל, כאשר הבורסה יורדת לפני מערכת הבחירות - המועמד מהמפלגה המכהנת מפסיד. שבוע לבחירות בארה"ב, התוצאות אינן חיוביות מבחינת קלינטון. מודל אחר של "מודי'ס" חוזה ניצחון גדול לקלינטון

 

 

שבוע לבחירות - ניתוחים שונים, מסקנות הפוכות: ניתוח התנהגות מדד S&P 500 ניבא במדויק את תוצאות הבחירות מאז 1984. כאשר המדד עולה בשלושת החודשים שקדמו לבחירות - סיכויי המפלגה המכהנת לנצח מגיעים ל-86 אחוזים. אם המדד יורד בשלושת החודשים שקדמו לבחירות - רוב הסיכויים שיתחולל מהפך. מניתוח שהתפרסם אמש (יום ג') באתר "בלומברג" עולה שבשלושת החודשים האחרונים ירד המדד המדובר ב-3.2% - תוצאה המנבאת מהפך.

 

אין מדובר בכלי מדויק לחלוטין, אבל הניתוח של Strategas Research Partners LLC שסיפק תחזיות מדויקות אינו מנבא טובות להילרי קלינטון. דניאל קליפטון, ראש מחקרי מדיניות במכון, אמר כי: "אנשים אולי אומרים 'אני חושב שקלינטון תנצח', אבל הם לא מהמרים בכספם על זה מחשש לאירוע דומה לברקזיט".  

 

מודל אחר של חברת "מודי'ס" המתפרסם ברשת CNN חוזה ניצחון גדול לקלינטון. לפי המודל הזה, שחזה בדיוק את התוצאה מאז 1980, קלינטון צפויה לקבל 332 אלקטורים לעומת 206 לטראמפ. המודל הזה כולל שלושה פקטורים כלכליים ושלושה פוליטיים, והוא מתבסס על כך שהבחירות מתקיימות בשעה שהכלכלה האמריקנית צומחת והאזרחים האמריקנים חוזים שמצבם ישתפר. לפי המודל הזה, קלינטון תנצח בכל מדינות המפתח - פלורידה, אוהיו, קולורדו ופנסילבניה.

 

הניתוחים הללו מתפרסמים שעות לאחר שסקר חדש של רשת ABC ו"וושינגטון פוסט" העניק לדונלד טראמפ את ההובלה במרוץ עם 46 אחוזים לעומת 45 אחוזים לקלינטון. מדובר ביתרון ראשון של טראמפ בסקרים של ABC מאז חודש מאי.

טראמפ וקלינטון. זה שמתחזק וזו שנחלשת (צילום: AFP, רויטרס) (צילום: AFP, רויטרס)
טראמפ וקלינטון. זה שמתחזק וזו שנחלשת(צילום: AFP, רויטרס)
 

"וואו, אנחנו מובילים", כתב טראמפ בטוויטר בתגובה לסקר. המועמד הרפובליקני התגאה בכך שמפלגתו סגרה פער של 12% תוך שבועיים, והדגיש שרוב הפער הזה נוצר לפני המפלה של הילרי "הרמאית" בפרשת המיילים. 

 

אמש הודיע טראמפ כי אם ייבחר, הוא יבטל מיידית את רפורמת הבריאות "אובמה-קר" של הנשיא הנוכחי ברק אובמה, שאותה הגדיר "קטסטרופה". הוא הסביר שיוכל לעשות זאת "כשננצח ב-8 בנובמבר ונבחר קונגרס רפובליקני. אני אבקש מהקונגרס לכנס ישיבה מיוחדת כדי לבטל את הרפורמה ולהחליף אותה. זה יהיה כבוד גדול עבורי ועבור כולם במדינה, כי חייבים להחליף את ה'אובמה-קר'. אנחנו נעשה את זה מהר מאוד".

טראמפ בפנסילבניה, אמש. "רפורמת אובמה-קר היא קטסטרופה" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טראמפ בפנסילבניה, אמש. "רפורמת אובמה-קר היא קטסטרופה"(צילום: AFP)

החוק שמסדיר את רפורמת הבריאות אושר כשנה לאחר תחילת כהונתו הראשונה של אובמה, ומטרתו לאפשר לכמה שיותר אמריקנים ביטוח בריאות במחירים סבירים. זאת על רקע העובדה שבארה"ב חיים מיליונים ללא ביטוח בריאות כלל. מאז חלוקות הדעות לגבי היעילות והתרומה - או הנזק - שגורמת הרפורמה לכלכלה האמריקנית.

 

עד כה נושא ביטוחי הבריאות של האמריקנים לא תפס חלק גדול מקמפיין הנשיאות בין טראמפ לקלינטון. אבל על רקע עליית הפרמיות הנדרשות לתשלום לקראת חידוש ההרשמה לרפורמה בשבוע שעבר, שב טראמפ ושם דגש על חסרונות הרפורמה, וחידש את הבטחתו לבטל אותה.

 

הוא הגדיר את אובמה-קר כ"3,000 עמודים שאיש לא מבין", והוסיף: "כאן בפנסילבניה הפרמיות עומדות לעלות ביותר מ-60%. וזה כלום לעומת מה שיקרה בעתיד. כמובן אם אני אבחר לנשיא לא תהיה 'אובמה-קר', לכן אין לכם סיבה לדאוג.

 

"אובמה-קר משמעותה מחירים גבוהים, פחות אפשרויות ואיכות נמוכה, ועדיין הילרי קלינטון רוצה להרחיב אותה ולהפוך אותה ליקרה יותר. היא רוצה שהממשלה תהיה אחראית לחלוטין על הבריאות באמריקה. אם לא נחליף את האובמה-קר, היא תהרוס את מערכת הבריאות של ארה"ב לעולם".

פורסם לראשונה 01/11/2016 19:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP, רויטרס
טראמפ עולה בסקרים. קלינטון מדשדשת
צילום: AFP, רויטרס
מומלצים