שתף קטע נבחר

השף ההודי מאניש מהרוטרה הגיע לישראל

במבטא הודי: מאניש מהרוטרה, שף מסעדת "Indian Accent", שהוכתרה כמסעדה הטובה בהודו ואחת מ-87 המסעדות הטובות בעולם, הגיע לישראל למפגש פסגה קולינרי עם השף יובל בן נריה מ"טאיזו"

הרומן של הישראלים עם מסעדת "Indian Accent" התחיל לפני מספר שנים, כאשר מבקר המסעדות שגיא כהן, הגיע למסעדה ללא הודעה מוקדמת ולא הזדהה בשמו, אכל להנאתו, ושב הביתה כדי לדווח לקוראיו שהמטבח ההודי הגיע לבשלות והוא שונה לחלוטין ממה שמוגש במסעדות ״הודיות״ בישראל.

מימין לשמאל: שף דור פרחי, שף יובל בן נרייה ושף מאניש מהרוטרה (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מימין לשמאל: שף דור פרחי, שף יובל בן נרייה ושף מאניש מהרוטרה(צילום: יח"צ)

השף המוערך של מסעדת "Indian Accent", מאניש מהרוטרה, כלל לא ידע שהפך לכוכב כאן אצלנו, עד שמבול תיירים ישראלים החל לנחות על המסעדה שלו, כשהם יודעים בדיוק מה להזמין וכיצד לאכול את המנות המוגשות.

 

לפני כמעט ארבע שנים, כשהמטבח ההודי עוד לא היה הדבר הכי חם בישראל, השף הצעיר (אז בן 27 בלבד), יובל בן נריה, יצא למסע של ארבעה חודשים בהודו, סין, תאילנד וויטנאם. בן נרייה למד את טעמי המטבח האסייתי, שאותם ביקש לשלב בתפריט של המסעדה שתיכנן לפתוח. השף, שעבד במטבחים של מסעדות כמו "Arzac" (בסן סבסטיאן, ספרד) ו-"Le Bernadin" (בניו יורק), ידע הכל על מסעדות מישלן, אבל מה שהנחה אותו היה הרעיון לפתח מטבח ״אסייתי-תיכוני״ - אוכל אסייתי עם השפעות ים תיכוניות. החלום שלו הפך למציאות במסעדת "טאיזו", שנפתחה במאי 2013.

מימין לשמאל: שף דור פרחי, שף יובל בן נרייה ושף מאניש מהרוטרה בכניסה למסעדת "Indian Accent" (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מימין לשמאל: שף דור פרחי, שף יובל בן נרייה ושף מאניש מהרוטרה בכניסה למסעדת "Indian Accent"(צילום: יח"צ)
תוך זמן קצר הפך בן נריה לשם דבר בקולינריה הישראלית. המנות הכי נמכרות במסעדה הן עוף בחמאה ובקר בקארי (Vindaloo), המוגשות בסגנון אסייתי-תיכוני. בימי ראשון, "טאיזו" מגישה תפריט שכל כולו מבוסס על המטבח ההודי (פסקול תואם מלווה את הארוחה ברקע וכולל להיטי בוליווד). 

 

״המטבח ההודי זוכה כיום להתעניינות רבה בישראל", סיפר בן נריה בראיון לעיתונאית ההודית סוריש בהאטאצ'רייה במגזין האינטרנטי "דיילי מייל" במהלך הביקור האחרון שלו בהודו. לדבריו, "הרבה מסעדות הודיות חדשות נפתחו בישראל, והקהל הישראלי לא שבע ממנו".

"המטבח ההודי זוכה להתעניינות רבה בישראל", מהרוטרה ובן נרייה (צילום: יח"צ) (צילום: יח
"המטבח ההודי זוכה להתעניינות רבה בישראל", מהרוטרה ובן נרייה(צילום: יח"צ)

בן נריה הגיע להודו במסגרת פרויקט "ראונד טייבלס ביי אמריקן אקספרס", של היזמים יאיר בקייר (מסעדן לשעבר, ממקימי מסעדת "הרברט סמואל" ו"קלארו"), מאיה קרבט ונירית וייס (ממשרד "קארבט-וייס"), כדי לעבוד על מה שהוא מגדיר כפרויקט חלומות: הזדמנות לחקור את המטבח ההודי העכשווי יחד עם מהרוטרה. ״לא יכולתי להחמיץ הזדמנות לעבוד עם שף בכזה סדר גודל״, הוא הודה באותו ראיון. במסגרת הפרויקט הקולינרי, מהרוטרה יחבור לבן נריה ב"טאיזו" בין התאריכים 8 -12 בנובמבר, יעבוד עימו במטבח ויגיש לסועדים ישראלים מנות שמייצגות את הפרשנות שלו למטבח ההודי.

  

מהרוטרה הוא אחד מ-13 שפים מובילים מכל רחבי העולם, שיגיעו לישראל בנובמבר לרגל החגיגה הקולינרית השנתית ״ראונד טייבלז ביי אמריקן אקספרס״. זה הביקור הראשון של השף בישראל, אבל כל ארוחות הערב שהוא מציע, כבר נמכרו. ״התרגשתי מאוד כאשר שמעתי לראשונה שאני צפוי להגיע לישראל״, אמר מהרוטרה לבהאטאצ'רייה. מהרוטרה הוא כוכב מקומי, מהמייסדים של המטבח ההודי העכשווי, ומומחה בתחום בהודו ומחוצה לה. הוא הפך לסלב בהודו כששימש כשף אורח "מאסטר שף" ההודי, וזכה בריאליטי בישול הודי Foodistan במקום הראשון.

מתרשמים, שף דור פרחי ושף יובל בן נרייה, במטבחו של השף מהרוטרה (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מתרשמים, שף דור פרחי ושף יובל בן נרייה, במטבחו של השף מהרוטרה(צילום: יח"צ)

"Indian Accent" שנפתחה ב-2009, זכתה, בפעם השנייה ברציפות (2015-16), בתואר "המסעדה הטובה ביותר בהודו", והיא מדורגת במקום ה-9 ברשימת worlds 50 best restaurant – Asia. באותו דירוג עולמי, היא מדורגת במקום 87 במסעדות הטובות בעולם, ונכתב עליה שהיא "מגישה את האוכל היצירתי ביותר בתת היבשת ההודית". בתחילת 2016, נפתח סניף שני למסעדה המצליחה בניו יורק, שזכה מיד גם הוא לשבחי המבקרים. לכבודו הוציא לאור השף את ספר הבישול "Indian Accent Restaurant CookBook".

מביא איתו את התבלינים מהבית, שף מהרוטרה ובן נרייה (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מביא איתו את התבלינים מהבית, שף מהרוטרה ובן נרייה(צילום: יח"צ)
  

השף ההודי הגיע לביקור בישראל כשבאמתחתו שפע של חומרי גלם, כולל סוכר דקלים חום, אמצ׳ור (תבלין שעשוי ממנגו ירוק מיובש), סוגים שונים של פפאדום ושמן חרדל - אחד המרכיבים ששפים הודיים מתגעגעים אליהם כאשר הם מחוץ להודו, המעניקים לאוכל ההודי את טעמו העשיר.

 

מהרוטרה משתמש בשמן חרדל כדי להכין את המנות האהובות עליו, כמו האק קשמירי עם לובסטר (מי שמעדיפים מנה כשרה יוכלו לקבל לפת במקום לובסטר), ותחת ידיו האמונות של השף המומחה, המטבח ההודי מקבל את מגוון ועומק הדרושים לו, מבלי לאבד את האותנטיות שבו.

 

הכנסו לאווירה עם זמר הודי ששר באמצע טיסה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
השף מאניש מהרוטרה מתארח במטבח של יובל בן נרייה, טאיזו
צילום: יח"צ
מומלצים