שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    בואו לאכול: מסעדות חדשות ברחבי בארץ
    בצל סגירות המסעדות של מאיר אדוני בתל אביב, מצאנו גם שלל מסעדות חדשות ושוות ברחבי הארץ: מסעדת בשר ודגים בסגנון לבנוני בשפרעם, מטבח סיציליאני בתל אביב, מסעדה איטלקית חדשה בראשל"צ, סושייה במחירים עממיים ועוד

    מיתוס סטריט פוד

    מסעדת קז'ואל חדשה מבית היוצר של מסעדת "מיתוס" הכשרה והוותיקה בתל אביב. על אף השם המעט מבלבל, מדובר במסעדה לכל דבר, רק שמוגש בה אוכל רחוב באווירה נעימה ולא מחייבת, מעין פאסט פוד למתקדמים – במקום מלצריות ומארחות אתם עושים הזמנה בקופה, מקבלים ביפר, וברגע שההזמנה שלכם מוכנה הביפר רוטט ואתם יודעים שהגיע הזמן שלכם לגשת לדלפק לקחת את מה שהזמנתם.

    ויש גם שוק אוכל בשישי בצהריים, "מיתוס סטריט פוד" (צילום: ירון ברנר)
    ויש גם שוק אוכל בשישי בצהריים, "מיתוס סטריט פוד"(צילום: ירון ברנר)
     

    בין המנות בתפריט מצאנו מנה של "אונטריב לילה בטאבון" – נתח של בשר פרימיום שמתבשל בסגנון קדירה, במשך לילה שלם בתוך טאבון אבן. את הבשר קוצצים ומכניסים לתוך לחם איטלקי אפוי על אבנים, עם ממרח טחינה אלארז, ירקות על הסכין וחמוצים (42 ש"ח); נתחי פרגית על פלטה לוהטת עם פטריות פורטבלו ובצל מקורמל, מוגשים על לחם או בתוך פיתה בעבודת יד, ויש גם פיתה מחיטה מלאה (36 ש"ח); מנה של הקבב המפורסם של מיתוס, שנקראת כאן "קבב קבב" – מוגשת בתוך פיתה עם טחינה קארי, סלט עגבניות ועלי ראשד (36 ש"ח); ויש גם נתחי אנטרקוט או סינטה (בשר מרמת הגולן) בלחם או בפיתה (42/50 ש"ח). כל הלחמים נאפים במקום, כל המנות מגיעות בתוספת מכובדת של צ'יפס בלגי, ובמסגרת עסקית הצהריים תקבלו גם שתייה.
     
    כך נראה סרוויס צהריים ב"מיתוס סטריט פוד":

    צילום : ירון ברנר

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    והשוס במקום מתקיים דווקא בימי שישי - שוק אוכל של מבחר העדות והמטבחים בעולם – ממטבח אמריקאי דרך מטבח איטלקי וצרפתי ועד למטבח עיראקי. האוכל מוגש מתוך סירים, ובמקביל גם מוכרים אוכל הביתה במשקל.

     

    יש שם היצע של למעלה מ-30 סוגים של ממולאים, קובות, בשר ברוטב, אוכל טבעוני וצמחוני, מאפים, חלות לשבת וסלטים – הכל מיוצר במקום. בזכות מפעל הבשר של בעל המקום ("מיתוס מיט מרקט") הוכנסו למסעדה מקררי תצוגה של בשר, שסוגרים את הפינה של האוכל הביתה, ובהם מקבץ שיפודים, בשר לצלייה למטבח הביתי, בשר במרינדה ועוד.

     

    הברזל 32 רמת החייל, 1700-708-709, כשר 

     

    Stellar

    בר אינטימי בסגנון אמריקאי, שמצטרף בימים אלו לחיי הלילה של מתחם שוק הפשפשים ביפו. הבר הוא חלק מקבוצת מסעדות הכוללת את מוסד הבשרים היפואי פונדק דה לוקס ואת מזללת אוכל הרחוב טראק דה לוקס שבכיכר דיזינגוף בתל אביב.  

     
    Stellar ממוקם בחלל אינטימי הצמוד לפונדק דה לוקס, ומציע תפריט שתייה שכולל קוקטיילים קלאסיים, מבחר יינות, וויסקי וברבנים מיושנים. בגזרת האוכל ניתן למצוא כאן תפריט מצומצם הכולל גבינות, בשרים, דגים, מומלחים וכבושים ומחמצים המיוצרים בבית המלאכה לבשרים Hook (השייך גם הוא לקבוצת דה לוקס) או נבחרו מיצרני בוטיק קטנים.

    שילוב בין ישן לחדש. Stellar (צילום: בן יוסטר)
    שילוב בין ישן לחדש. Stellar
     

    בין היתר ניתן למצוא שם פיצוחים הנקלים ומעושנים במקום בתערובת תבלינים (16 שקלים), סלט סלמון כבוש במקום עם סלק מוחמץ, בצל סגול, אורוגלה ושמנת חזרת (39 שקלים), סלט תפוחי אדמה עם דג בשמנת חמוצה (37 שקלים) כריך עם גבינת ברי, בייקון טלה ותאנים (56 שקלים) ועוד.

     

    עולי ציון 7, יפו, לא כשר

     

    Amama

    מסעדה ראשונה לרשת בהתהוות, מבית היוצרת של מסעדת TYO בתל אביב. מדובר במסעדה יפנית בקונספט קליל ופחות מפונפן ממסעדת האם. הסניף הראשון (והיחיד בינתיים) נפתח ברמת החייל, בסמוך למסעדת "שגב אקספרס". במקום רחבה חיצונית גדולה, חלל פנימי מעוצב ומושקע (בעיצוב סטודיו OMY), ואווירה שנתמכת בעמדת די.ג'יי, מה שמרים את הוייב וגורם לסועד להרגיש שהוא כמעט בבילוי, גם אם הגיע חמוש בילדים.

    התפריט של השף היפני יאמה סאן, והוא כולל שלל מנות ראשונות, סושי, נודלס, מנות על אורז ועוד. המחירים נעים בין 25-125 ש"ח למנה.

     

    הברזל 34 רמת החייל תל אביב, 03-7781101, לא כשר

     

    בקרוב: America

    המסעדן צביקי עשת, מי שאחראי למתחם המסעדות המצליח בשכונת אזורי ח"ן בתל אביב, יפתח בתחילת השנה מתחם אוכל חדש בסגנון אמריקאי בבית ציוני אמריקה. המתחם ישתרע על שטח של דונם, ויכלול מסעדה אמריקאית, קיוסק טאקוס, בר ובית קפה. השף שיהיה אחראי על הקולינריה במתחם הוא אליאב גולדברג (ביסטרו גרינברג, גרקו) והאדריכל דן טרוים יהיה אחראי על העיצוב.

     

    אבן גבירול 26 תל אביב, ינואר 2017

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    לוקה ולינו

    היורשת הצעירה של מסעדת טופולינו הירושלמית, שפעלה בעיר הבירה למעלה מעשור תחת ניהולם של צמד המסעדנים יונה ששון ומוריס גיני. המסעדה ממוקמת בחלל היסטורי לשימור בעל תקרות גבוהות וקורות עץ עתיקות אותו עיצב גיני עצמו, שבעברו למד תואר ראשון באדריכלות ברומא.

    מטעמים מהמטבח הסיציליאני. לוקה ולינו (צילום: אתיאל ציון)
    מטעמים מהמטבח הסיציליאני. לוקה ולינו(צילום: אתיאל ציון)
     

    התפריט מציע את הפנים הפחות מוכרות של המטבח הדרום איטלקי בדגש על מנות שמאפיינות את חבל סיציליה והוא מחולק לראשונות קרות, ראשונות חמות, פסטות, דגים, בשר וקינוחים. כך למשל תמצאו כאן קוסקוס בעבודת יד משודך למרק פירות ים ולוקוס (78 שקלים), מאפה בריק ממולא בגבינת ריקוטה ביתית עם עלי תרד וחלמון ביצה (37 שקלים), פרוסות דקות של לשון עגל מעושן מוגשות עם עשבי תיבול, צלפים, פיסטוקים וחזרת טרייה (38 שקלים) והפנקוטה הקלאסית משודרגת עם ניחוח יסמין ווניל (35 שקלים).

     

    לילנבלום 20 א' תל-אביב, 03-902777, לא כשר

       

    טוני מקרוני

    טרטוריה איטלקית חדשה שמציעה פסטה טרייה, פיצה קריספית, אהבה לאוכל ואווירה משפחתית. על בניית התפריט והליווי הקולינרי אמון השף מנה שטרום, והתפריט שיצר כולל מנות קלאסיות מארץ המגף ביניהן המינסטרונה של טוני (25 שקלים) ומלנזנה פרמזנה (34 שקלים).

     

    את הפסטה מזמינים בחלקים, בהתחלה בוחרים את הפסטה ואחרי זה את הרוטב, כאשר מבחר הפסטות כולל ספגטי, פטוצ'יני ביצים, ג'אמלי, בלרינה, ניוקי, פנה ללא גלוטן, רביולי 4 גבינות ורביולי בטטה ומבחר הרטבים כולל רטבים על בסיס שמן זית, על בסיס עגבניות או על בסיס שמנת.

    לחובבי הפסטה. טוני מקרוני (צילום: אנטולי מיכאלו)
    לחובבי הפסטה. טוני מקרוני(צילום: אנטולי מיכאלו)
     

    יש כמובן גם פיצות שמכינים מבצק דק פריך וקריספי בקצוות (39-38 שקלים), ולקינוח מציעים כאן פנקוטה (26 שקלים), טירמיסו (26 שקלים) וקלצ’ונה נוטלה מסקרפונה (36 שקלים). בנוסף לכך, יש במקום גם תפריט ילדים (35 שקלים) ועסקיות משתלמות במיוחד שמוגשות מראשון עד חמישי בין השעות 12:00-18:00, ובימי שישי בין השעות 12:00-16:00 ומחירן 49 שקלים בלבד.

     

    זד"ל 1 במתחם גן העיר ראשון לציון, 03-9677996, לא כשר

     

    Black & White

    סושייה כשרה חדשה שמציעה סושי פרימיום במחירים עממיים. בעלי הסושיה, אבי סופר ויותם בן אלט, ניהלו בשנים האחרונות דוכן סושי נייד וכשר לאירועים וב-Black & White הם מציעים מבחר סוגים של סושי עם דגים חיים או אפויים, רולים מטוגנים, קונוסים וקומבינציות שמציגות שילובים מיוחדים כמו סלט סלמון טרי ברוטב מיוחד על רול או שילוב פירורי טמפורה עם סלמון צרוב. בנוסף לכך יש במקום גם מנות סושי טבעוניות.

    סושי במחירים עממיים. Black & White  (צילום: שי אשכנזי)
    סושי במחירים עממיים. Black & White (צילום: שי אשכנזי)
     

    רוטשילד 111 ראשון לציון, 03-9619999, כשר

     

    קפה גן סיפור

    מקום הבילוי המשפחתי האולטימטיבי מגיע גם לראשון-לציון כשהוא מצטרף לגן סיפור הרצליה ולגן סיפור חולון, הפועלים משנת 2012. גן-סיפור ראשון-לציון מציע מגוון אפשרויות בילוי לכל המשפחה, כשכל המתקנים בגן שמים דגש על לימוד אותיות והשפה העברית, וישנה במקום גם מזרקה המופעלת כל השנה עם מופעי מוזיקה ותאורה מלהיבים.

     

    המקום צפוי לשלב אירועים מעשירים לקהילה ומגוון שירותים מיוחדים, ביניהם ספרייה המספקת ספרי ילדים ומבוגרים לקריאה במקום, ואירועי תרבות והעשרה לקהילה כמו הרצאות לנשים לאחר לידה ושעת סיפור מוזיקלית המתקיימת אחת לשבוע.

    מונגש לילדים. קפה גן סיפור (צילום: לינה מיארה וערן שמר)
    מונגש לילדים. קפה גן סיפור(צילום: לינה מיארה וערן שמר)

    כאמור, המקום שם לעצמו מטרה להיות מקום ידידותי לילדים, וניתן למצוא שם כיור נמוך, תפריט ילדים מנוקד ותפריט מיוחד לילדים עד גיל 8. התפריט של "הגדולים" הוא חלבי וניתן למצוא בו ארוחות בוקר, פסטות טריות, מאפים ועוד.

     

    במהלך תקופת ההרצה המקום יהיה פתוח בין השעות 8:00-16:00, והחל מחודש דצמבר יתחיל לעבוד במתכונת מלאה בכל ימות השבוע בין השעות 8:00-24:00.

     

    גן בעברית חנה ומיכאל לוין, מזרח ראשון לציון (צמוד לבסיס צריפין), 03-9661172

     

    כינור בכיכר

    מסעדת גריל בשרים שממוקמת בקומפלקס "כיכר המוזיקה" בירושלים, ומציעה נתחי בשרים מובחרים הצלויים בתנור ג'וספר, דגים טריים, לחמים הנאפים במקום, סלטים, קוקטיילים ועוד.

     

    המסעדה משתרעת על שטח של כ-200 מ"ר עם כ-200 מקומות ישיבה, ומחולקת לשני חללים - בחלל המרכזי שבקומת הכניסה הוצבו ספות יוקרתיות, בר וטאבון אבן שיובא במיוחד מארץ המגף. בחלל החיצוני, מקומות ישיבה הפונים לרחבה המרכזית של "כיכר המוזיקה" ולבמת ההופעות.

    באווירה מלכותית. כינור בכיכר (צילום: דניאל לילה)
    באווירה מלכותית. כינור בכיכר(צילום: דניאל לילה)
     

    על המטבח אמון השף קובי קטני שכיהן במשך עשור כשף הראשי במסעדות, Chez Olivier ו-Middle Brighton Bath במלבורן שבאוסטרליה ותפריט המסעדה מורכב ממנות ראשונות כמו פיצה רוסטביף עם אנטרקוט עגל (45 שקלים), חומוס שעועית לבנה עם ראגו עגל ופטריות שימג'י (38 שקלים), אמפנדות בשר טלה (45 שקלים) ועוד.

     

    בעיקריות מציעים כאן מנות כמו סלמון קומפלט עם ביצת עין, מטבוחה וצ'יפס (98 שקלים), צלעות טלה על הג׳וספר (146 שקלים), סטייק אנטרקוט עגל 300 גר' (152 שקלים) וגם פפרדלה טרייה עם ארטישוק ירוק (68 שקלים) ואסדו שש שעות (98 שקלים).

     

    מעבר בית הכנסת 12 נחלת שבעה ירושלים, 02-9944902, כשר למהדרין

     

    סיידא

    מסעדתו של היזם והמסעדן הוותיק מוחמד נימר, שבנוייה בסגנון המאפיין את מסעדות הדגים בלבנון. על בניית המסעדה עמל מוחמד למעלה משנה, והתוצאה היא מבנה שבנוי מחללים החצובים במבנה אבן. בכניסה למסעדה מוצבים דוכנים המציעים פיתה מהטאבון, מעדניית בשר, מיצים סחוטים וופל בלגי לילדים.

    בסגנון לבנוני. אנטריקוט במסעדת סיידא (צילום: אסף רונן)
    בסגנון לבנוני. אנטריקוט במסעדת סיידא(צילום: אסף רונן)
     

    תפריט המסעדה מבוסס על המטבח הערבי, והוא כולל מספר מסלולים כמו מסלול הדגים שמחירו 100 שקלים לסועד או מסלולים בשריים ב-80, 100 ו-140 שקלים. כל המסלולים כוללים  מבחר סלטים לפתיחה ביניהם סלט טאבולה, ג'רגיר, חומוס, טחינה, מגוון סלטי חצילים, ירק עונתי ועוד. מלבד הדגים והבשרים, ניתן ליהנות בסיידא גם ממנות של פירות ים וממנות בשר מיוחדות כמו סטייק טי בון, אנטריקוט סיידא עם עצם, קדרת כבש ושיפודי כבד אווז בגריל.

     

    שפרעם-כניסה דרומית ( כניסה מאעבלין) –קניון אחים סמארה, 04-8330395, לא כשר

     

    אישפיש

    מסעדתו של השף אבירם שטיינמץ שהחליפה את voila, המסעדה הצרפתית-שוויצרית שהייתה גם כן בבעלותו. "אישפיש" היא מסעדת דגים ופירות ים באווירה קלילה, שבתפריט שלה תמצאו מנות ראשונות כמו סביצ'ה דג ים טרי (49 שקלים) ופלטת מאזטים שמוגשת ללא עלות בהזמנת מנה עיקרית.

     

    לעיקריות מוצעים במקום דגים טריים שלמים או מפולטים במגוון רטבים; דג שלם מהגריל בקארי בוטנים (99 שקלים), פילה בס פסים מהטאבון ברוטב וורמוט וטימין (99 שקלים), פילטים של ברבוניות מטוגנים בבצק בירה ושומשום שחור המוגשות לצד רוטב טרטר קר (79 שקלים) ופילה מוסר בקרם פרג (99 שקלים).

    באווירה קלילה. אישפיש (צילום: גלעד הר שלג)
    באווירה קלילה. אישפיש(צילום: גלעד הר שלג)

    בנוסף, ניתן להזמין שם גם מנות של פירות ים (99 שקלים) פריכים או עם רטבים כמו חמאת תפוחים מפולפלת וערמונים, רוטב עגבניות עם זיתי קלמטה, פטרוזיליה ואוזו, גבינה כחולה, אגוזים ושמנת ועוד. התפריט אינו מסתכם בכך, ומציע גם בורקס סרטנים ותרד ברוטב עגבניות (89 שקלים), ריזוטו פירות ים (99 שקלים) וקינוחים כמו תמרים לחים בטופי וויסקי (25 שקלים), גלידת מרציפן ביתית ברוטב פירות יער וקצפת (20 שקלים) וקומפוט בבושקה (15 שקלים).

     

    שד' הנשיא 119 מרכז הכרמל חיפה, 04-8370737, לא כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "בואו לאכול: מסעדות חדשות ברחבי בארץ"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שי אשכנזי
    סושי במחירים נוחים במיוחד. Black & White
    צילום: שי אשכנזי
    מומלצים