שתף קטע נבחר

הדוגמנית הפרובוקטיבית והבחירות בלבנון

הדוגמנית הלבנונית מרים קלינק הצטלמה בעבר בעירום בבית קברות ופרסמה קליפ פרובוקטיבי. השבוע נרשם שמה על אחד מפתקי ההצבעה לנשיאות לבנון. הקול נפסל, אבל קלינק זוכה מאז לחשיפה תקשורתית נרחבת

 

 

האיש הכי מאושר בלבנון השבוע הוא מישל עוון, שהגשים את חלומו להפוך לנשיא המדינה אחרי שנתיים וחצי של ואקום נשיאותי. זה היה לא פשוט בכלל ולקח לא פחות מארבע הצבעות מורטות עצבים, למרות שהתוצאה הייתה ידועה מראש. אבל מלבד עוון הייתה עוד זוכה גדולה השבוע. היא אמנם קיבלה רק קול אחד לעומת יותר מ-80 של עוון. אך אותו קול - שגם הוא נפסל - הספיק כדי להפוך אותה לשיחת היום בארץ הארזים.

 

הדוגמנית הפרובוקטיבית מרים קלינק (46) היא נוצרייה מהעדה היוונית אורתודוקסית בלבנון. בשנים האחרונות היא פרצה לתודעה בין השאר בזכות התמונות הפרובוקטיביות שהיא מעלה לחשבונותיה ברשתות החברתיות. מלבד היותה דוגמנית קלינק היא גם זמרת ובשנת 2012 עוררה סערה במדינה כאשר הקליטה קליפ פרובוקטיבי כשהיא חצי ערומה בבית קברות, תחת השם "מהפכת קלינק". הקליפ ומילותיו היו למעשה כתב אישום חריף נגד המצב במדינה ובייחוד נגד הפוליטיקאים שלא עושים דבר כדי לשנות אותו.

 

מאז השתרבב שמה לעוד כמה פרשיות שעוררו הדים במדינה. קלינק מרבה להתערב בעניינים הפוליטיים ובעבר אף ניסתה להיכנס לפרלמנט הלבנוני, ללא הצלחה. יום לפני הישיבה הגורלית שבה נבחר עוון העלתה קלינק לחשבונותיה ברשתות החברתיות תמונה שלה עם בגד ים כתום ודגלי הזרם הלאומי החופשי, אותו מייצג עון, כדי להביע בו תמיכה.

 

 

 


קלינק. לא פוסלת אפשרות לקריירה פוליטית ()
קלינק. לא פוסלת אפשרות לקריירה פוליטית

 באמצע ההצבעה לנשיאות קרא פתאום נביה ברי, יו"ר הפרלמנט הלבנוני: "מרים... קלינק". הוא ועוזריו התקשו להאמין שאחד מחברי הפרלמנט כתב את שמה על פתק ההצבעה, כנראה כניסיון הלצה או כהצבעת מחאה. עצם הקראת שמה באירוע מכונן כזה עורר גל צחוק בפרלמנט הלבנוני ואחד הנוכחים אמר: "זו ההיא ששרה ומתפשטת". ברי מיהר לפסול את הקול שלה למרות מחאתם של כמה חברי פרלמנט, בהם סאמי ג'ומייל.

 

מאז אותו רגע הפכה קלינק לשיחת היום ברשתות החברתיות ולמרואיינת מבוקשת בכלי התקשורת בעולם הערבי. עד לרגע זה לא ברור מי חבר הפרלמנט שהחליט לשים פתק עם שמה. יש לציין שהיו עוד הצבעות משונות במהלך ההצבעה, כמו פתק עם הכיתוב "זורבה היווני". אך הבחירה בקלינק נחשבה לשיא האבסורד.

 

"אני ממש סקרנית לדעת מי שם את הפתק עבורי", אמרה קלינק בכמה ראיונות שבהם הפצירה בחבר הפרלמנט לחשוף את עצמו. כשנשאלה מי היא משערת שעשה זאת, היא העלתה אפשרות שמדובר באותו סאמי ג'ומייל, שניסה להבין מדוע פסלו אותה, אך קיוותה כי אולי זה המנהיג הדרוזי, וליד ג'ונבלאט: "הוא משוגע ומוזר ומסוגל לעשות את זה".

 

מישל עוון, הנשיא החדש של לבנון (צילום: AP) (צילום: AP)
מישל עוון, הנשיא החדש של לבנון(צילום: AP)

תושבים בלבנון חוגגים את בחירתו של עוון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תושבים בלבנון חוגגים את בחירתו של עוון(צילום: רויטרס)
 

קלינק סיפרה איך התרגשה לראות את שמה במעמד שכזה, אך מחתה על כך שפסלו אותה: "למה רק לבני העדה המארונית יש זכות לשמש כנשיאי המדינה? גם לנו היוונים אורתודוכסים יש זכות להיות בתפקיד הזה". לאור טענותיה התראיין גם מומחה לערוץ הלבנוני "אל-ג'דיד", שהסביר כי פסילתה אינה עולה בקנה אחד עם החוקה.

 

נראה שקלינק יודעת שמדובר בפסילה שכולה ניצחון. כשנשאלה האם הבחירה בה לא הוזילה את המעמד הרציני והחשוב והפכה אותו לבדיחה, היא דחתה זאת מכל וכל והזכירה כי בעבר ניסתה להיכנס לפרלמנט ויש לה תכנית בשם "המנהיג" שבה היא מדברת על פוליטיקה: "אם החוקה תסודר ואם כל הנוצרים, לא רק אלה מהעדה

המארונית, יוכלו להתמודד לנשיאות לבנון, אז ייתכן שזה יקרה. אני לוקחת את הנושא בצורה מאוד חיובית ולא כניסיון ללעוג או כדבר רע".

 

לא כולם ראו באור חיובי את המקרה. יו"ר הכוחות הלבנוניים, הפוליטיקאי הנוצרי, סמיר ג'עג'ע, אמר בזלזול כי "מי שהצביע לקלינק הוא כמוה". היא כבר דרשה ממנו להתנצל ולפצות אותה על דבריו.

 

"אני רוצה להגיד לה שלא תדאג. היא טובה בהרבה מחברי הפרלמנט", אמר לה בשידור חי השר לשעבר, ויאם והאב, מהפוליטיקאים הבולטים בלבנון ובעדה הדרוזית. לאחר מכן הוא אף הבטיח לה: "בפעם הבאה אבוא לאסוף בשבילך קולות. אל תדאגי". עד אז קלינק סבורה שמישל עוון, נשיא לבנון החדש, הוא האיש הנכון במקום הנכון. סביר להניח שהיא כבר תמצא פרשה אחרת או אירוע אחר להשתרבב אליהם.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים