שתף קטע נבחר

גורשה הקשישה שנעצרה בנתב"ג לעיני נכדיה

מריה שמאילובה הועלתה על מטוס למולדובה בחשד שהגיעה להשתקע בארץ. בתה וחתנה הישראלים טוענים: "היא ניצולת שואה, אבל משרד הפנים לא קיבל את המסמכים מאיתנו". רשות האוכלוסין: "את המסמכים היא צריכה להציג במולדובה". השרה לנדבר: השלטונות יכולים לטעות, אבדוק אפשרות העלאתה לארץ

 

שמאילובה ונכדתה ()
שמאילובה ונכדתה
 

מריה שמאילובה, בת ה-73 שנעצרה ביום שני בנתב"ג לעיני נכדיה הישראלים על ידי פקידי רשות האוכלוסין וההגירה, גורשה לפנות בוקר (בין רביעי לחמישי) למולדובה בטענה שביקשה להשתקע בארץ. בתה וחתנה המתגוררים במצפה רמון טוענים היום כי במשך שנים ניסו לעדכן את משרד הפנים שמדובר בניצולת שואה, ולהעביר מסמכים בנושא, אך לדבריהם נתקלו בקיר אטום.

 

לאחר הגירוש מסרה רשות האוכלוסין וההגירה במענה לפניית ynet כי תסכים בעתיד לבחון שוב את בקשתה לבקר בישראל. במקביל בודקת שרת העלייה והקליטה סופה לנדבר אפשרות להכיר בשמאילובה כעולה על פי חוק השבות.

 

דוברת רשות האוכלוסין מסרה: "אם היא רוצה להגיע לביקור אז בני המשפחה צריכים לגשת ללשכה ולהזמין אותה. אם מדובר בניצולת שואה המבקשת להגיע כעולה, אז היא חייבת להגיש את המסמכים בנציגות ישראל במולדובה. זה התהליך. נשמח לסייע לזרז הכול אחרי שהם יגישו את הבקשות".

 

על שאלת ynet אם המשפחה יודעה מראש שהיה עליה להגיש בקשה לקראת הגעתה של הסבתא לביקור, דוברות הרשות לא השיבה.

 

 

 

בעקבות הפרסום על אודות המעצר של שמאילובה התערבה בנושא השרה לנדבר, ששוחחה עם בני משפחתה. לנדבר ואנשיה ניסו עד הרגע האחרון למנוע את הגירוש, אולם אנשי משרד הקליטה לא זכו לשיתוף פעולה מצד משרד הפנים.

 

שר הפנים, אריה דרעי שבתחום סמכותו ופיקוחו נמצאת רשות האוכלוסין וההגירה, לא הגיב לפניות ynet בנושא.

 

לדברי בני המשפחה, בשנים האחרונות סירב משרד הפנים להכיר בה כזכאית לעלייה מתוקף חוק השבות, והם ניסו שוב ושוב להסדיר מול רשות האוכלוסין את העובדה שמדובר בניצולת שואה שמשפחתה הקרובה נרצחה על ידי הנאצים.

 

חתנה ד"ר עזרא זלמן מגד טוען שכל ניסיונותיו להעביר ללשכת הרשות בבאר שבע מסמכים שיספקו הוכחות לכך, לא צלחו. "לא היה עם מי לדבר והפקידים לא רצו לשמוע", האשים היום ד"ר מגיד, בעצמו עולה חדש ושופט צבאי בדימוס בצבא האמריקני. "אנחנו עולים חדשים עם ילד אוטיסט וקשיי שפה, ואז עוד צריכים להיאבק שנים בפקידים שמגלים חוסר אנושיות בסיסי".

 

ד"ר מגיד מוסיף שבני המשפחה לא קיבלו שום הודעה על כך שהם מחויבים בהודעה מוקדמת לפני הבאתה של שמאילובה לביקור בישראל.

השרה סופה לנדבר. "הנחיתי להתחיל בבירור" (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
השרה סופה לנדבר. "הנחיתי להתחיל בבירור"(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

השרה לנדבר אמרה היום: "מדובר במקרה אנושי עצוב וקשה. היה ניתן לטפל בנושא גם ללא כליאתה של קשישה לצורך בדיקה. ישנם פתרונות רבים לכל סיטואציה ויש להתייחס לקשישים באופן יותר הומני. אני כשרת העלייה והקליטה לא קובעת סטטוס ולא מאשרת זכאות, אך כבן אדם וכשרה ניסיתי לעזור כי לפעמים גם השלטונות יכולים לטעות.

 

"הנחיתי את לשכת הקשר במולדובה להתחיל מיידית בבירור ובדיקה מעמיקים של כל מסמכיה של הגב׳ מריה שמילובה על מנת לקבוע אם היא זכאית לעלייה לפי חוק השבות. במידה שתימצא זכאית, נעשה כל שביכולתנו לסייע ולהקל על תהליך העלייה והקליטה שלה בארץ".

 

מהדוברות של השרה נמסר עוד כי במידה שהבחינה המחודשת לא תביא להכרה בשמאילובה כזכאית חוק השבות, יפעל משרד הקליטה מול משרד הפנים לטובת הליך של איחוד משפחות.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים