שתף קטע נבחר

התערבות חסרת תקדים: סין הדיחה 2 מחוקקים בהונג קונג

שני המחוקקים החדשים, פעילים בולטים למען עצמאות הונג קונג, סירבו להישבע אמונים לסין בטקס השבעתם למועצה המחוקקת המקומית. הפרלמנט הסיני פסק בתגובה שלא יכהנו בתפקידם וגרם להמונים לצאת למחות ברחובות

 

 

שוב לא שקט באזור המנהלי הסיני: הפרלמנט הסיני הדיח אתמול (יום א') בהחלטה חסרת תקדים שני מחוקקים מהונג קונג שתומכים בעצמאות האזור משום שסירבו להישבע אמונים לבייג'ינג.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

הונג קונג הייתה בעבר קולוניה בריטית שהוחזרה לריבונות סין הקומוניסטית ב-1997, וכיום היא מוגדרת אזור מנהלי מיוחד של סין. הצעד של הפרלמנט הסיני נחשב להתערבות הישירה ביותר שנרשמה מצד המעצמה הקומוניסטית במערכת הפוליטית והמשפטית של הונג קונג מאז השבתה לידי סין.

 

הצהירו אמונים ל"מדינת הונג קונג". יאו וואי צ'ינג (משמאל) וסיקסטוס לונג (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הצהירו אמונים ל"מדינת הונג קונג". יאו וואי צ'ינג (משמאל) וסיקסטוס לונג(צילום: EPA)
הקונגרס הלאומי העממי (NPC) פסק כי מחוקקים חייבים להישבע אמונים להונג קונג כחלק מסין, ומי שישנה את נוסח השבועה או לא יישבע אמונים בצורה כנה ורצינית ייפסל. החלטת בית הנבחרים הסיני עוררה זעם בהונג קונג, והמונים יצאו לרחובות למחות עליה והתעמתו עם כוחות המשטרה. דיפלומטים זרים שנמצאים בהונג קונג ציינו את החשיבות של שמירה על שלטון החוק ועל המוניטין הבינלאומי של האזור המנהלי הסיני.

 

בסין לא מוכנים לשמוע דיבורים על עצמאות הונג קונג

בית המשפט הגבוה בהונג קונג החל לדון בנושא השבעתם לתפקיד של שני המחוקקים, אך בפרלמנט בבייג'ינג הקדימו אותו ופסקו כאמור שהם לא יכהנו בתפקידם.

 

קידום הרעיון של עצמאות הונג קונג נחשב זה שנים רבות לטאבו באזור. כשהעיר הוחזרה לידי סין ב-1997 הושג הסכם שהבטיח להונג קונג "מידה גבוהה של אוטונומיה" תחת הנוסחה שזכתה לכינוי "מדינה אחת, שתי שיטות". "חוק היסוד" של העיר, או בשמו האחר "החוקה הקטנה", אפשר להונג קונג לנהל מערכת משפטית ופיננסית משלה, והיא נהנית מזכויות אזרחיות שאי-אפשר למצוא בסין היבשתית, בהן מערכת משפט עצמאית, חופש עיתונות וזכות להפגין. עם זאת, בבייג'ינג לא מוכנים לשמוע שום קולות בנושא עצמאות האזור מסין.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מפגינים התעמתו עם שוטרים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפגינים התעמתו עם שוטרים(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

המחוקקת שהודחה בהפגנת מחאה נגד הרשויות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המחוקקת שהודחה בהפגנת מחאה נגד הרשויות(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

הקונגרס הסיני הדיח את יאוו ואיי-צ'ינג, בת 25, ואת סיקסטוס "באג'יו" לונג, בן 30, לאחר שהשניים נשבעו אמונים ל"מדינת הונג קונג" והציגו שלט שעליו נכתב "הונג קונג איננה סין" במהלך טקס השבעתם באוקטובר למועצה המחוקקת של העיר.

 

חברים בולטים בפרלמנט הסיני אמרו ביום שבת שצמד המחוקקים הצעירים גרמו נזק לשלטון החוק ומהווים איום על הריבונות והביטחון של סין.

 

העימותים אתמול בהונג קונג בין שוטרים לבין המוני מפגינים הזכירו את "מחאת המטריות" באזור ב-2014 ששיתקה חלקים ברובע הפיננסי של הונג קונג וקראה תיגר גדול על הממשלה בבייג'ינג באופן שלא היה כמוהו עשרות שנים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
שני המחוקקים שנמצאים בלב הסערה בהונג קונג
צילום: EPA
מומלצים