שתף קטע נבחר

 

מוסלמים בפחד: "האמריקנים שוב דפקו את העולם"

בארצות איסלאמיות הגיבו בתדהמה לתוצאות מארה"ב, וחוששים מהנשיא שאמר שיאסור על כניסת מוסלמים. האופטימים מקווים שהאמירות נגדם היו רק כדי לצבור קולות, הפסימים מודאגים מהתחזקות של דאעש

"אני מאוד מפחד. האם יהיו עוד מלחמות? האם אמריקה תתקוף שוב מדינות מוסלמיות?", תוהה אליז'ה דיטה, פעיל אינדונזי מוסלמי, שכמו רבים עקב בתדהמה אחרי ניצחונו של דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות ארה"ב. 

 

בתום קמפיין סוער עם אמירות קשות ואנטי-מוסלמיות, שהיו חלק מרכזי באסטרטגיה הפופוליסטית של טראמפ, מוסלמים רבים באסיה המומים מכך שהאמריקנים בחרו בטראמפ להוביל את המעצמה הגדולה בעולם. השווקים הגיבו בסחרור ורבים בעולם הביטו בהלם על הנעשה בארה"ב. בפקיסטן, אינדונזיה ובנגלדש, שלוש מדינות שבהן חיים יותר משליש מ-1.5 מיליארד המוסלמים בעולם, יש מידה גוברת של חרדה וחשש ממשמעות התוצאות הדרמטיות לעולם המוסלמי.

טראמפ בנאום הניצחון (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
טראמפ בנאום הניצחון(צילום: gettyimages)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

מהומות באורגון אחרי בחירת טראמפ (צילום: AP) (צילום: AP)
מהומות באורגון אחרי בחירת טראמפ(צילום: AP)
 

המוסלמים המודאגים מונים שלל בעיות שהם מאמינים שיגיעו עם נשיאותו של טראמפ, מהתחייבותו לאסור על כניסת מוסלמים לארה"ב עד לעלייה פוטנציאלית בקיצוניות האיסלאמית בעקבות מדיניות אמריקנית נוקשה יותר.

 

"האמריקנים פשוט דפקו את העולם שוב", אמר סייד תאשפין צ'וודהורי, בנגלדשי שלו כמה חברים קרובים בארה"ב. בבנגלדש, כמו באינדונזיה, התגובות בפייסבוק היו מלאות חרדה. "אני לא מאמין", אמר הפעיל המוסלמי דיטה בן ה-47. "חשבתי שאמריקנים אמורים להיות אינטליגנטים ובוגרים. אז איך יכול להיות שטראמפ ניצח?".

 

 

אינדונזיה בחודש הרמדאן. "חשבתי שאמריקנים אינטליגנטים" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אינדונזיה בחודש הרמדאן. "חשבתי שאמריקנים אינטליגנטים"(צילום: AFP)
 

טראמפ פנה ללבו של הרוב הלבן והמפוכח באמריקה עם הבטחות פופוליסטיות לפרק הסכמי סחר חופשי ולגרש מהגרים לא חוקיים. ההתקפה שלו על מוסלמים עוררה כעס גדול מחוץ לארה"ב, והובילה להאשמות של שנאת זרים וגזענות. בדצמבר שחרר טראמפ את האמירות הכי שנויות במחלוקת שלו, והימם את העולם המוסלמי כשקרא ל"איסור מוחלט ומלא" על כניסת מוסלמים לארה"ב אחרי שזוג מוסלמי קיצוני ביצע טבח המוני בקליפורניה.

 

"מוסלמים בשבילו הם זרים"

הכעס והחרדה בארצות המוסלמיות באסיה, שהורגשו אחרי האמירות של טראמפ נגד מוסלמים, חזרו היום. גורם בכיר בממשלת פקיסטן, שנשאר בעילום שם, קרא לחדשות "מתועבות ומחרידות", בזמן שאחרים במדינה גם התאבלו על התוצאות. "התאכזבתי לראות את דונלד טראמפ מנצח בגלל שהילרי קלינטון היא אישה טובה, היא טובה לפקיסטן ולמוסלמים בכל העולם", אמר אישאק חאן בן ה-32 בשוק באיסלמבד. "היא דיברה על שלום עולמי, אבל טראמפ דיבר על מלחמה במוסלמים".

 

באינדונזיה, המדינה המוסלמית הגדולה בעולם, חוששים מעתיד היחסים עם בעלת הברית ארה"ב, כמו מהיחסים העתידיים בין אמריקה לעולם המוסלמי. "אני מודאג מאוד שהיחסים בין ארה"ב לארצות מוסלמות יהפכו שוב למתוחים", אמר דיטה. ניקן סוארדיני, עובד במשרד עורכי דין, אמר כי ההצעה לאסור על כניסת מוסלמים לארה"ב "פשוט לא הוגנת".

 

במדינה שנאבקת שנים ארוכות בקיצוניות איסלאמית, ושראתה מאות עושים את הדרך למזרח התיכון כדי להילחם בשורות דאעש, הפחד באינדונזיה הוא שמדיניות אנטי-איסלאמית של טראמפ תחזק את הקיצוניים האיסלאמיסטים. "כשארה"ב נוקטת יד קשה הקיצוניים צוברים מומנטום", אמר זוהאיירי מיסראווי, איש דת מארגון איסלאמי מתון באינדונזיה. "אלו שיהיו הכי שמחים מהניצחון של טראמפ הם דאעש", הוא אמר.

 

חלק מקווים שהרטוריקה הבלתי מרוסנת של הרפובליקני בן ה-70 נועדה רק לסחוף מצביעים, ולא מדובר בכוונה אמיתית לבסס מדיניות של שנאת זרים בארה"ב. "אנחנו מקווים שההערות של טראמפ נגד מוסלמים היו רק כדי לחזק את הקמפיין שלו", אמר טהיר אשרפי, מזכיר בכיר של ממשלת פקיסטן. אחרים מודאגים מאוד מהפוטנציאל הפוגעני של טראמפ נגד מיליוני המוסלמים שחיים באמריקה. "לפי השקפתו של טראמפ, המוסלמים הם לא חלק מאמריקה", אמר מוערמאן, דובר בארגון השמרני באינדונזיה חזית ההגנה האסלאמית. "מוסלמים עבורו הם זרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: MCT
"הוא דיבר על מלחמה במוסלמים"
צילום: MCT
מומלצים