שתף קטע נבחר

למרות בקשת נתניהו: בנט מתכנן הצבעה על חוק ההסדרה

נתניהו נפגש עם יו"ר הבית היהודי, שרת המשפטים שקד ושר הביטחון ליברמן וביקש לדחות את ההצבעה בוועדת השרים על החוק שמבקש להסדיר יישובים ביהודה ושומרון. בנט לא השתכנע ומתכנן הצבעה ביום ראשון כמתוכנן. לפני כן יקיים רה"מ דיון בפורום ראשי הקואליציה על החוק

 

נתניהו ובנט. לחצים כבדים שלא להעלות את החוק (צילום: אמיל סמלן) (צילום: אמיל סמלן)
נתניהו ובנט. לחצים כבדים שלא להעלות את החוק(צילום: אמיל סמלן)

העימות הבא בממשלה? ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (ה') עם יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט וביקש ממנו לדחות את ההצבעה על חוק ההסדרה המתוכננת ליום ראשון בוועדת שרים לחקיקה. במהלך ישיבת הסיעה השבוע הבהיר בנט כי אם לא תינתן הכרעה של בית המשפט עד סוף השבוע, החוק יעלה להצבעה. בפגישה השתתפו גם שרת המשפטים איילת שקד ושר הביטחון אביגדור ליברמן.

 

עוד לפני הפגישה הופעלו על בנט ועל שרת המשפטים איילת שקד לחצים כבדים שלא להעלות את החוק להצבעה השבוע, בין היתר בשל הנזק הבינלאומי שהוא עלול לגרום ובשל העובדה שבית המשפט עוד לא הכריע בשאלת ההארכה של פינוי עמונה.

 

בנט לא השתכנע מהטיעונים לדחייה ובכוונתו להעלות את החוק ביום ראשון כמתוכנן. בכל זאת, ראש הממשלה החליט לקבוע את פורום ראשי סיעות הקואליציה לפני ועדת השרים ביום ראשון כדי לקיים דיון נוסף.

 

השבוע פורסם לראשונה ב-ynet כי היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט יאמר לנתניהו כי הנוסח המרוכך של החוק שאמור להכשיר את ההתיישבות בעמונה נגוע גם הוא באי-חוקתיות. פירושו של דבר הוא שמנדלבליט מאותת לממשלה ולכנסת שהן לא יכולות לחוקק אותו וכי הוא לא יוכל להגן על עתירה לבג"ץ נגד חוקתיותו. למרות זאת בבית היהודי טוענים כי פינוי עמונה עלול להיות רק השלב הראשון ולאחר מכן עשויים להגיע באותו אופן פינויים נוספים של יישובים אחרים, ויש לפתור זאת בתוכנית רחבה יותר ובאמצעות חקיקה.

 

מאחז עמונה. הפגישה היום תתקיים עם שרת המשפטים ושר הביטחון (צילום: תומריקו) (צילום: תומריקו)
מאחז עמונה. הפגישה היום תתקיים עם שרת המשפטים ושר הביטחון(צילום: תומריקו)

עלייה לרגל לעמונה במהלך חג סוכות (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
עלייה לרגל לעמונה במהלך חג סוכות(צילום: אוהד צויגנברג)
 

 

על פי ההצעה המרוככת, שהגישו חברי הכנסת בצלאל סמוטריץ' ושולי מועלם מהבית היהודי יחד עם חברי הכנסת יואב קיש ודוד ביטן מהליכוד, תחול ההסדרה רק על יישובים שהמדינה הייתה מעורבת בהקמתם, ולא במאחזים שהוקמו ללא שיתוף פעולה מצד המדינה. לדעת המציעים, הסעיף יפגין את תום הלב של המתיישבים, שלא נחשפו לרישומי הטאבו ביו"ש ועל כן לא ידעו שמדובר בקרקע פרטית.

 

מנדלבליט ושקד. היועץ המשפטי טוען לאי חוקתיות (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מנדלבליט ושקד. היועץ המשפטי טוען לאי חוקתיות(צילום: מוטי קמחי)

מועלם פנתה אתמול לנתניהו וביקשה שלא לדחות שוב את ההצבעה וציינה כי תוצאות הבחירות בארה"ב יצרו חלון הזדמנויות להעברת החוק. בשבוע שעבר עלה החוק לדיון בוועדת שרים, אולם לבקשת נתניהו הדיון נקטע באמצע לצורך התייעצות, ולאחר החלטה שהתקבלה בישיבת ראשי הקואליציה הוחלט לדחות אותו בשבוע. קודם לכן בישיבת שרי הליכוד הבהיר נתניהו כי אם החוק יעלה להצבעה, שרי הליכוד יתמכו בו.

 

בשבוע שעבר הגישה המדינה בקשה לדחות בשבעה חודשים את פינוי הבתים במאחז עמונה, שבג"ץ קבע לפני כשנתיים שהם נבנו על קרקע פלסטינית פרטית ושיש לפנותה עד סוף דצמבר 2016. בבקשה שהגישה הפרקליטות נטען כי המדינה רוצה לבחון חלופות למגורי התושבים, בהן האפשרות להעתקת המבנים לאתר "עמונה צפון" או לאתר שבות רחל מזרח. "אין עסקינן כאמור בבקשה להארכת מועד לביצוע פסק הדין לצורך הכשרת עמונה במיקומה הנוכחי", נכתב בבקשה של המדינה.

 

המדינה טענה שהיא מבקשת לבצע את הפינוי בדרכי שלום ובאופן שימנע חיכוכים, אך היא לא תצליח לבצע את מי משתי החלופות בחודשיים הקרובים. בפרקליטות הדגישו שאם בית המשפט ידחה את הבקשה, המדינה תהיה ערוכה לבצע את הפינוי עד למועד שנקבע בפסק הדין המקורי - 25 בדצמבר.


פורסם לראשונה 10/11/2016 08:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אמיל סלמן
בנט ונתניהו
צילום: אמיל סלמן
מומלצים