שתף קטע נבחר

אחרי לידה: אלו הטיפולים שיחזירו לכן את הגוף שהיה

לידת תינוק היא ללא ספק אושר גדול, אבל היא מותירה את אותותיה בגוף האישה. איזה טיפולים אסתטיים אפשר לעשות אחרי הלידה, כמה זמן צריך לחכות והאם הטיפולים יכולים להיות מסוכנים. מומחים מסבירים

ילדים זה שמחה, אין ספק. אבל ההריון, הלידה וההנקה גובים מחיר מן הגוף ומשנים אותו בצורה שקשה מאוד להחזיר לאחור ללא התערבות חיצונית.

 

לטובת הנשים שרוצות לדעת איך להיראות טוב יותר לאחר הלידה -  אספנו את השאלות הנפוצות ביותר על טיפולי אסתטיקה - והתשובות של מומחי פרופורציה.

 

מה ההריון עושה לגוף שלכן?

נשים אמיצות חושפות: מה ההריון עשה לגוף שלי

מה קורה לאברים הפנימיים של האישה במהלך ההריון?

  

הרמת חזה

החזה מושפע אולי באופן הכי משמעותי מהריון, לידה והנקה. במהלך ההריון מתמלאים השדיים עקב זרימת דם מוגברת וגדילת בלוטות החלב.

 

לאחר הלידה, ייצור החלב וההנקה גורמים אף הם לשדיים לגדול ולהתמלא וכאשר מפסיקים להניק ויורדים במשקל שהתווסף במהלך ההריון, חלק מהנשים חוות תופעה של שדיים צונחים ומתרוקנים.

 

לא מעט נשים סובלות מתופעה זו (בעלת הכינוי "שקיות שוקו") לאחר סיום ההנקה ונותרות עם שדיים נפולים, מרוקנים ולא אסתטיים.

 

ד"ר נעם חי, כירורג בכיר, מסביר:

 

"ניתוחי הגדלת ו/או הרמת חזה לאחר לידה הם דבר נפוץ ביותר, וההחלטה האם לבצע את אחד הניתוחים או ניתוח משולב תלויה במצב השדיים לאחר הלידה.

 

"יש נשים שהבעיה העיקרית אצלן היא חזה נפול ויש כאלה שסובלות יותר מאובדן נפח. על פי הבעיה וחומרתה, ייקבע הטיפול המתאים. במקרה של שד מרוקן (אותן "שקיות שוקו" ידועות לשמצה), ייעשה שימוש בשתל עגול למילוי השד והענקת נפח, מה שגם ייתן אפקט של הרמה.

 

"כאשר ישנה בנוסף להתרוקנות צניחה קלה עד בינונית של השד, תבוצע "הרמה פנימית" – שימוש בשתל אנטומי, שממלא את הקוטב התחתון של השד, מחזיר נפח וממלא את החזה ללא צלקות נראות לעין.

 

במידה וצניחת החזה משמעותית – ניתן (ואף מומלץ) לבצע הגדלה עם שתל והרמת השד על ידי הידוק מעטפת העור כדי שהחזה יישאר זקוף ומורם".

 

הרמת חזה. להיפטר מ"שקיות שוקו" (צילום: shuttertstock) (צילום: shuttertstock)
הרמת חזה. להיפטר מ"שקיות שוקו"(צילום: shuttertstock)

 

טיפ מהרופא:

לא להתפשר – אם רוצים תוצאה יפה, ברוב המקרים יש צורך לבצע הרמת חזה בשילוב עם הגדלת חזה. ישנן מטופלות שמעדיפות לא לבצע את ההרמה כדי להימנע מצלקות, אך במידה והרופא ממליץ לבצע גם הרמה, כדאי לעשות זאת ולא להתפשר רק על הגדלה, כי גם אם ממלאים את החזה בשתל ומעניקים לו נפח הוא עדיין יכול להיראות נפול, מה שיפגום בהכרח במראה הכללי ואז למעשה לא עשינו כלום.

 

כמה זמן לאחר הלידה ניתן לבצע ניתוח הגדלת חזה או הרמת חזה?

לחכות לא פחות מחצי שנה לאחר הלידה וכשלושה חודשים לאחר סיום ההנקה.

 

ואם אני מעוניינת לתקן את מראה החזה גם בין לידות?

אפשרי, אבל מאוד תלוי מתי את מתכננת את הלידה הבאה. צריך לזכור שהמטרה של ניתוח פלסטי היא ליהנות מהתוצאות למשך כמה שיותר זמן. לכן צריך לוודא כמה שניתן, שלא יבוא שום גורם שעלול לקלקל את תוצאות הניתוח בטווח זמן קצר לאחריו.

 

כאשר אישה מבקשת לעבור ניתוח הגדלת חזה לאחר לידה, קודם כל צריך לחשוב האם ומתי היא מתכננת הריון נוסף. אם היא מתכננת את ההריון הבא בטווח של עד שנתיים קדימה – כדאי לחכות עם הניתוח. אם מדובר בהריון אחרון או שלא מתוכנן הריון נוסף בטווח של שנתיים ומעלה – אין בעיה לבצע את הניתוח.

 

לגבי הרמת חזה – במקרה זה מומלץ להוריד במשקל לפני הניתוח. אם המטופלת העלתה משקל רב בזמן ההריון, כדאי לחכות עם הניתוח עד שתחזור למשקל של לפני ההריון, או כמה שניתן קרוב אליו ואז לבצע את הניתוח.

 

הסיבה היא שירידה גדולה במשקל אינה מומלצת לאחר ניתוח הרמת חזה מכיוון שהיא עלולה לגרום לצניחה של החזה. לאחר הניתוח חשוב לשמור על משקל יציב ושהתנודות תהיינה מינימליות.

 

האם הריון נוסף לאחר הניתוח בהכרח יקלקל את התוצאות?

הריון נוסף לא בהכרח יקלקל את התוצאות, אבל תהיה לו השפעה מסוימת שקשה לצפות אותה מראש. באופן כללי, ככל שהשתל תופס נפח גדול יותר מהחזה, כך מידת ההשפעה תהיה קטנה יותר, כי השתל הרי לא מושפע משינויים הורמונליים כאלה ואחרים אלא רק הרקמות.

 

נשים עם חזה בעל נפח קטן, יכולות לקבל חזה מלא ויפה יותר אפילו לאחר הלידה. גם הנקה לא בהכרח משנה את החזה.

 

מידת ההשפעה שונה מאישה לאישה ואי אפשר לדעת כיצד ההריון והלידה יבואו לידי ביטוי אצל כל אחת. בגדול כלל האצבע הוא שככל שהחזה בשרני ומלא רקמה, כך יש יותר סיכוי שהשינוי יהיה משמעותי. ובאותו אופן ככל שהחזה קטן יותר, השינוי יהיה מינימלי יותר.

 

ומה לגבי הרמת חזה?

כאשר מדובר בהרמת חזה, גם ללא קשר להריון, לידה והנקה, סביר להניח שהתוצאה תשתנה עם השנים, כיוון שגם ניתוח הרמת חזה אינו עוצר את השפעת כוח המשיכה ומיום הניתוח החזה מתחיל לצנוח. אמנם באיטיות ולא ברמה מורגשת (לפחות לא בשנים הראשונות) אבל תהליך הצניחה לא נעצר בעקבות הניתוח.

 

האם כל אישה תצטרך הרמת חזה לאחר לידה?

ממש לא. אף אישה לא צריכה ניתוח פלסטי. מעבר לכך, יש הרבה נשים שהחזה שלהן לא משתנה, או משתנה בצורה מינימלית לאחר הלידה. זה דבר שתלוי בין היתר באורח החיים. אצל נשים רבות המקפידות על אורח חיים בריא ומבצעות פעילות גופנית באופן קבוע, הגוף נוטה לשמור על עצמו, כולל החזה.

 

אחת ולתמיד – האם אפשר להניק אחרי הגדלת חזה?

אולי זו השאלה הכי נפוצה ובטח דילמה מאוד שכיחה אצל נשים רבות. אין תשובה חד משמעית ומדובר במערכת שיקולים שכל אחת צריכה לעשות עם עצמה.

 

רוב הנשים מצליחות להניק אחרי ניתוח הגדלת חזה. הכנסת השתלים ומיקומם אינם קשורים לצינוריות החלב ולכן לא צריכה להיות פגיעה ביכולת להניק לאחר הניתוח.

 

עם זאת, ידוע כי אצל חלק קטן מהנשים הניתוח גורם להפחתה בייצור החלב, בעיקר אם השתל ממוקם מעל השריר. גם במקרה כזה, ההנקה תתאפשר, אך הגוף ייצר פחות חלב.

 

חשוב לזכור כי הנקה משפיעה על השדיים ותגרום להתרוקנות וצניחה של השד ולכן עלולה לפגוע בתוצאות הניתוח.

 

האם האפשרות של הריון לאחר ניתוח הגדלת חזה משפיעה על קביעת גודל השתל?

במילה אחת: לא. המומחים שלנו אף פעם לא ממליצים על שתלים גדולים מדי, גם אם לא מתוכנן הריון לאחר הניתוח. שתל גדול יוצר הכבדה על החזה וגם על הגב ועלול לגרום להאצה של הזדקנות וצניחת השד.

 

ההחלמה מהניתוח

חשוב לקחת בחשבון שתהיה מגבלה פיזית של כ-3-4 שבועות לאחר הניתוח. קצב ומורכבות ההחלמה משתנים בהתאם למיקום השתל – כאשר השתל ימוקם מעל השריר, ההחלמה צפויה להיות יחסית קלה יותר לעומת אם השתל ממוקם מתחת לשריר.

 

בכל מקרה יש לקחת בחשבון שתזדקקי לעזרה (בעיקר בהרמת התינוק, שלא מומלצת עבורך) למשך מספר שבועות.

 

טיפ מהרופא:

להרים את התינוק בלי להרים אותו – בתקופת ההחלמה מהניתוח, כאמור יש להימנע מכל מאמץ פיזי ובכלל זה הרמת התינוק. ובכל זאת, אם התינוק שלך זקוק לך, התכופפי אליו, הצמידי אותו אל הגוף והרימי אותו בעזרת הגוף ולא עם הידיים.

 

בכל מקרה, יש לדאוג לשריין את אבא, סבתא, דודה או חברה שיוכלו לטפל בתינוק בשבועות בהם את מחלימה ומנועה מלעשות זאת.

  

להיפטר מעודפי השומן באזורים ממוקדים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
להיפטר מעודפי השומן באזורים ממוקדים(צילום: shutterstock)

 

בודי טייט

במהלך חודשי ההריון נשים עולות במשקל באופן טבעי ומתבקש. גדילת הרחם (פי אלף במהלך 9 חודשי ההריון), עלייה בנפח הדם, הצטברות נוזלים וכן לעתים גם תיאבון מוגבר (בעיקר בשני השלישים האחרונים) גורמים לעלייה במשקל במהלך ההריון. 

 

כל אלו מביאים לכך שלאחר הלידה אנו נותרות עם כמה ק"ג עודפים, שבאים לידי ביטוי בעיקר באזור האגן המתרחב והבטן שהופכת משתפלת. מדובר בתופעה טבעית ומתבקשת שרק מעידה על האופן החיובי שבו הגוף הגיב להריון.

 

נשים רבות מתקשות לחזור למשקל הקודם לאחר הלידה ונותרות עם תוספות לא רצויות של שומן עודף באזורים שונים בגוף. עבור חלקן, מסיבות גנטיות בעיקר, יהיה קשה לחזור בדיוק למשקל של לפני ההריון רק בעזרת דיאטה ופעילות גופנית ובמיוחד בשביל מצבים דומים, הומצא הבודי טייט.

 

מדובר בהליך של המסת שומן על ידי גלי רדיו והוא מיועד לאזורים קטנים וממוקדים, בהם קשה להיפטר מעודפי שומן באמצעות דיאטה ופעילות גופנית. ד"ר יורי מנוסקין, כירורג בכיר מפרט:

  

כמה זמן לאחר הלידה ניתן לעשות בודי טייט?

מומלץ להמתין כשנה לאחר הלידה על מנת לתת לגוף את הזמן להתאושש ולחזור לעצמו באופן מלא ככל הניתן.

 

בתקופה זו שרירי הבטן עדיין חלשים והמשקל לא יציב ולכן (ובעיקר עבור נשים שהוסיפו המון למשקלן במהלך ההריון) כדאי לתת את הזמן לרדת כמה שניתן באמצעות תזונה ופעילות גופנית בטרם מתערבים באופן כירורגי. תופעה נוספת שמאפיינת נשים לאחר לידה בעיקר באזור הבטן היא עודפי עור, בהם גם ניתן לטפל (באופן מתון) במהלך הטיפול.

 

אפשר לעשות בודי טייט בבטן לאחר ניתוח קיסרי?

בוודאי! גם במקרה זה כמובן מומלץ לחכות כשנה, אבל בהחלט אפשרי.

 

האם כדאי לעשות בודי טייט בין לידות?

בהחלט אפשר לעשות בודי טייט בין לידות, התוצאה תישמר כיוון באזור המטופל יצטבר פחות שומן. באופן כללי, ככל שנקפיד על שמירה על משקל תקין באמצעות תזונה נכונה ופעילות גופנית, כך יישמרו תוצאות הבודי טייט בכל מצב, כך גם בהריון.

 

העלייה במשקל במהלך ההריון מתרחשת בעיקר עקב הצטברות נוזלים ולא בהכרח שומן, זאת בהנחה שלא משתנה משהו מהותי בתזונה של האישה. שהרי כמו במצב רגיל, אם אוכלים יותר מדי ולא מקפידים על מזון בריא אז משמינים. העור נמתח בהתאם אבל לא מתכווץ בחזרה וכך נשים מוצאות את עצמן עם עודף משקל ועור לאחר הלידה.

 

לכן, אישה שעשתה בודי טייט ולאחר מכן נכנסה להריון אך המשיכה להקפיד על תזונה בריאה ומעלה את הכמות המומלצת עבורה, בהחלט תוכל לשמור על תוצאות ההליך.

  

למי שעשתה בודי טייט בין לידות, האם ניתן לחזור על ההליך לאחר הלידה הבאה?

כאמור, במידה ולא הייתה עלייה חריגה במשקל וצבירת שומנים, בדרך כלל לא יהיה צורך לחזור על התהליך באותו האזור כיון שהתוצאה תישמר. באזור אחר בהחלט ניתן לעשות, שוב, כשנה לאחר הלידה.

 

באילו אזורים בדרך כלל עושים בודי טייט לאחר הלידה?

עבור רוב הנשים, בין לידות ולא בין לידות האזורים הפופולריים הם בטן, ירכיים, זרועות ומותניים. לא ממש ניתן להצביע על אזור אחד בגוף בו כל הנשים משמינות לאחר הלידה. יש כאלה שהבטן אצלן תתפח ותתקשה לחזור לעצמה, יש נשים שאצלם הירכיים הכי יושפעו – הכל בהתאם למבנה הגוף ולגנטיקה הייחודית לכל אחת מאיתנו.

 

טיפ מהרופא:

להחלמה מהירה ונוחה מבודי טייט – זוכרות את הג'ינס המתרחב מתקופת ההריון? זה הזמן לחזור אליו! חשוב מאוד ללבוש בגד שיהיה נוח והכי חשוב לא לוחץ על הגוף. לבישת בגד לא מתאים יכולה לגרום לבצקות וכאבים ובאופן כללי להאריך את תקופת ההחלמה. במיוחד לנשים אחרי לידה, לפני שאתן נפטרות מבגדי הריון – מצאנו לכן שימוש אחד נוסף עבורם!

 

הסרת שיער.  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הסרת שיער. (צילום: shutterstock)

  

הסרת שיער בלייזר

אחד הטיפולים האסתטיים שחוסך זמן להמון נשים, אמהות או לא, הוא הסרת שיער. ואכן, לא מעט נשים לאחר לידה פונות לטיפולי הסרת שיער.

 

כמה זמן לאחר הלידה אפשר להתחיל בטיפולי הסרת שיער? ומה לגבי ההריון עצמו? יעל סבג, מסבירה:

 

כמה זמן לאחר הלידה אפשר להתחיל בטיפולים?

אפשר להתחיל או להמשיך בטיפולי הסרת שיער כשלושה חודשים לאחר הלידה. זה השלב שבו הגוף כבר מתייצב הורמונלית והשיער ההריוני בדרך כלל נושר.

לגבי מי שמניקה – אין מניעה של ממש לבצע את הטיפול בזמן ההנקה, אך קחו בחשבון כי לא מומלץ להשתמש במשחת אילחוש.

 

הסיבה היא שהחומרים שבמשחות האלחוש נספגים בדם ועל כן ישנו סיכוי שהם יגיעו גם לחלב האם. כמובן שלא כולם חייבים להשתמש במשחת אלחוש בטרם הטיפול, והדבר בעצם תלוי בסף הכאב של כל אחד מאיתנו.

 

לכן אנו תמיד ממליצים לבצע בדיקה לפני שמתחילים בטיפול. אם אתם סובלים מכאבים ומרגישים שתצטרכו משחת אלחוש – חכו לאחר סיום ההנקה. במידה והכאב נסבל – אין שום מניעה לבצע את הטיפולים.

 

מה לגבי ביצוע הסרת שיער בזמן ההריון?

לא מומלץ. הגוף עובר המון שינויים הורמונליים בזמן ההריון, כולל הצמחת צמיחת ?שיער ולכן אין טעם לבצע את הטיפולים. אם התחלת בטיפולי הסרת שיער, מומלץ ליידע את הצוות המטפל ולהקפיא את הטיפולים עד לאחר הלידה.

 

האם אפשר לבצע טיפולי הסרת שער בזמן טיפולי פוריות?

שאלה שמטרידה נשים רבות שפונות אלינו. האפשרות לבצע טיפולי הסרת שיער בזמן טיפולי פוריות מאוד תלויה במספר גורמים, ביניהם בסוג הטיפול, המינונים הניתנים ומשך הטיפולים.

 

ישנם סוגי הורמונים שניתנים במינונים גבוהים ומשפיעים על צמיחת השיער, לכן מומלץ להיוועץ עם רופא הפוריות והמרפאה בה אתן מבצעות את טיפולי הסרת השיער על מנת לקבוע האם סוג הטיפול שלכן מאפשר לבצע במקביל הסרת שיער.

 

בנוסף, ישנן נשים אשר לוקחות הפסקות בין טיפולי פוריות ובזמן זה בהחלט ניתן להמשיך בטיפולי הסרת השיער.

 

ומה לגבי גלולות?

סוג נוסף של טיפול הורמונלי הוא גלולות, אבל אלו אינן מפריעות לטיפולי הסרת שיער ובמקרים מסוימים אף יכולות לשפר את תוצאות הטיפול, תאמינו או לא. בגלל שמטרתן של הגלולות לייצג את הגוף הורמונלית, לעתים נראה מצבים בהם השילוב בין גוף לא מאוזן הורמונלית וגלולות משפרים את תוצאות הסרת השיער.

 

ומי שעושה אפילציה?

אפילציה היא טיפול פחות בעייתי מבחינת הריון והנקה. ניתן לבצע את הטיפול כחודשיים לאחר הלידה, כאשר הגוף מתאושש וחוזר לעצמו. גם בתקופת הנקה אין בעיה לבצע את הטיפול, מכיוון שבאפילציה לא נעשה שימוש במשחת אלחוש, שהיא כאמור הבעייתית לשימוש במהלך ההנקה.

 

הסרת כתמים

לא רק בגוף עצמו דברים משתנים, אלא גם בפנים. תופעה נוספת שמכירות לא מעט נשים לאחר הלידה היא הופעתם של כתמים על העור, ובעיקר עור הפנים. מדובר בכתמים הורמונליים שנוצרים במהלך ההריון, תופעה טבעית ומוכרת לחלוטין שניתן לטפל בה גם בלייזר.

 

גם כאן, ההמלצה היא לחכות כשלושה חודשים לאחר הלידה. בדומה לטיפולי הסרת שיער בלייזר, גם בטיפול הסרת כתמים ישנן נשים שנוהגות להשתמש במשחת אלחוש. כך שאם את מניקה, כדאי להימנע מהטיפול עד לאחר סיום ההנקה או לוותר על משחת האלחוש.

 

בוטוקס. כמה זמן אחרי הלידה אפשר להתחיל (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בוטוקס. כמה זמן אחרי הלידה אפשר להתחיל(צילום: shutterstock)

 

בוטוקס ומילוי קמטים

נושא אחר שאינו בהכרח קשור להריון ולידה, אך מושפע גם מהם הוא קמטים בפנים. לא נמצא קשר ישיר בין היווצרות קמטים וקמטוטים בפנים לבין הריון ולידה, אך לעתים אנחנו מתחילים בטיפולים בטרם ההריון ולא בטוחים האם ניתן להמשיך בהם בתקופת ההריון או ההנקה.

 

ד"ר גנדי נמירובסקי, רופא אסתטיקה בכיר, עם כל הפרטים:

 

 כמה זמן לאחר הלידה ניתן לטפל בקמטים בפנים?

החומרים הפופולריים ביותר המשמשים כיום לטיפול בקמטים הם בוטוקס וחומצה היאלורונית. הבוטוקס מיועד להחלקת קמטים בשליש העליון של הפנים באזור שבין הגבות, צדי העיניים והמצח. וחומצה היאלורונית מטפלת בחלק התחתון של הפנים הקמטים בצדי השפתיים, צדי האף ומתחת לשפה.

 

בבוטוקס לא עושים שימוש החל מרגע היוודע ההריון ועד לאחר הלידה או סיום ההנקה. הסיבה היא שאין כיום ידע מתועד בספרות המקצועית על אופן ומידת השפעתו (אם בכלל) של הבוטוקס על הגוף.

 

לכן מכיוון שלא מדובר בטיפול מציל חיים או הכרחי, אין טעם לקחת סיכון ולהזריק בוטוקס במהלך ההריון. גם לגבי הנקה התשובה זהה. אין ידע המתעד את ההשפעה על הגוף ולכן כדאי לנקוט במשנה זהירות ולחכות עם הטיפול עד שהקטנצ'יק ייגמל.

 

לעומת זאת, הטיפול בחומצה היאלורונית וסיליקון יתאפשר ברוב שלבי ההריון וגם בהנקה. חומצה היאלורונית היא חומר טבעי שהגוף גם מייצר ואנו פשוט מתגברים את נוכחותו ואילו לסיליקון אין השפעה על מהלך ההריון או ההנקה.

 

האם ניתן לבצע טיפולי העלמת קמטים במהלך ההריון?

ניתן בהחלט לאורך רוב ההריון, כאמור תלוי בסוג החומר בו משתמשים. טיפול העלמת קמטים יכול להיות חד פעמי או מתמשך, תלוי במטופלת ובהעדפותיה. באופן כללי, תוצאות הטיפול בחומצה היאלורונית מחזיקות מעמד למשך כשנה עד שנה וחצי ובוטוקס בדרך כלל זקוק לתחזוקה של פעם בחצי שנה.

 

בשליש האחרון להריון אצל נשים רבות יש נטייה לנפיחות בפנים ולכן יהיה קשה להזריק ולראות את תוצאות הטיפל ולכן מומלץ שלא לבצעו בתקופה זו.

 

ורידים ברגליים

תופעה נוספת שיכולה להתרחש בזמן ולאחר הריון ולידה היא הופעתם של ורידים (נימים או דליות) ברגליים. אותם קווים כְּחַלְחָלִים שמתחילים לעטר בעיקר את החלק האחורי של השוקיים והירכיים.

 

התופעה לא קשורה רק להריון אלא בעיקר לגנטיקה ושנית אתן לא לבד – לא פחות מ-40% מהנשים עלולות לסבול מוורידים ברגליים וגם עד 17% מהגברים, כך שלא מדובר במשהו נדיר במיוחד.

 

ד"ר איגור רבין, מומחה לכירורגית כלי דם, מסביר:

מדובר בנטייה גנטית. כך שאם אחד ההורים שלכם סובל מהתופעה, יש סיכוי שגם אתם תסבלו. כמובן שההריון והלידה נמצאים בין הגורמים להעלאת הסיכוי לסבול מוורידים ברגליים. אני רואה לא מעט נשים בגילאי 30-35 אחרי לידות שהתופעה מחריפה אצלן, אבל ניתן לטפל בה בצורה יחסית פשוטה ולא פולשנית.

 

ממה נגרמת התופעה של ורידים ונימים אחרי הלידה / הריון?

יש שני גורמים עיקריים: הראשון הוא עלייה בלחץ התוך בטני (רחם מוגדל) הגורם לעלייה בלחץ שמערכות הוורידיות ברגליים וכתוצאה מזאת הרחבת הורידים. סיבה נוספת היא שינויים הורמונליים שהגוף עובר בתקופה הזו. אם יש לך ממילא נטייה גנטית, כמובן שהסיכוי שתראי ורידים ברגליים לאחר הלידה עולה.

 

כמה זמן לאחר הלידה ניתן לבצע את הטיפול?

מומלץ לחכות כחודשיים לאחר הלידה, מכיוון שחלק מהוורידים יכולים להיעלם מעצמם וגם על מנת לתת לגוף את הזמן להתאושש. בעקרון אין מניעה להתחיל את הטיפול מיד עם ההתאוששות מהלידה, כל אחת בקצב שלה.

 

האם ניתן לבצע את הטיפול בזמן הנקה?

"לא, מכיוון שאנחנו למעשה מחדירים חומר (סקלרובן) אל הגוף והוא עלול להגיע לחלב האם. יש לחכות לאחר תום ההנקה כדי להתחיל בטיפול"

 

האם ייתכן שהוורידים יחזרו בהריון הבא?

ורידים שטופלו לא יחזרו, אבל אכן יכולים להיווצר ורידים אחרים במקומם, בכל מצב לא רק בהריון. בכל פעם בו המצב חוזר על עצמו ניתן לטפל שוב.

 

האם ניתן לטפל בוורידים במהלך ההריון?

לא. אין בכך הגיון. במהלך ההריון יכולים להתווסף עוד ורידים, וכאמור חלקם נעלמים לאחר הלידה לכן ההמלצה היא לחכות כשלושה חודשים לאחר הלידה, לאחר שחלק מהורידים ייעלמו.

 

כך משתנה גוף האישה במהלך ההריון:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ילדת? עכשיו הגיע הזמן לגוף שלך
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים