שתף קטע נבחר

הייתם בצופים? אתם בסיכון נמוך להפרעות נפשיות

מחקר מוכיח: אלה שהיו בתנועות נוער בילדותם נמצאים בסיכון נמוך יותר ללקות בדיכאון או הפרעות חרדה בהגיעם לגיל 50. החוקרים: "תנועות הנוער מעניקות לילד כלים להתמודדות עם לחצים, ובכך משפרות את תחושת ההישגיות שלו בהמשך החיים"

הילדים שלכם בגיל המתאים? שלחו אותם לתנועת נוער: מחקר חדש ארוך טווח שכלל אלפי נבדקים, מגלה כי ילדים שהשתתפו כחניכים או מדריכים בצופים, היו בסיכון נמוך ללקות בהפרעות נפשיות. החוקרים מאוניברסיטת אדינובורו, בדקו משנת 1958 למשך שנים 10,000 תושבי בריטניה, מתוכם רבע השתתפו בתנועת הצופים.

 

היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

החוקרים המשיכו לעקוב אחרי הנבדקים גם בעשור השישי לחייהם, ומצאו כי אלה שהיו בתנועת נוער בילדותם נמצאים בסיכון נמוך יותר ללקות בדיכאון או הפרעות חרדה בהגיעם לגיל חמישים. לדברי החוקרים, תנועות הנוער מעודדות לא רק פיתוח של מיומנויות שונות כמו עבודת צוות, אלא מעודדות את הילד לצאת למרחבים, מסייעות בשיפור הביטחון העצמי ומעניקות לילד כלים להתמודדות עם לחצים בחיים, ובכך משפרות את תחושת ההישגיות שלו. כל אלה, לדבריהם, מפחיתים את הסיכון ללקות בחרדה ודיכאון בהמשך החיים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

"נדהמנו לראות כיצד תנועות הנוער מתבטאות אחרי כל כך הרבה שנים", אמר ראש צוות החוקרים, הפרופ' כריס דיברן מאוניברסיטת אדינובורו. "אף שהתחלנו את המחקר מנתונים משנת 1958, אנחנו משוכנעים שגם לתנועות הנוער של היום יש אפקט דומה. חשוב לזכור שדיכאון והפרעות חרדה גובים מחיר יקר מהסובלים, מהחברה וממערכת הבריאות, מה שאולי אפשר למנוע על ידי שיתוף הילד בתנועות נוער".

 

עוד בערוץ הורים:

- מופעי חנוכה לילדים: כל מה שצריך לדעת

- 5 דברים שאפשר לעשות כדי לעזור לילד למצוא חברים

- אחים בכורים מספרים איך הם הרגישו כל השנים

 

חוסן נפשי להמשך החיים

"הממצאים של המחקר מעניינים והגיוניים" אומרת סיגל אלון סידליק, פסיכולוגית קלינית במחוז שרון-שומרון של שרותי בריאות כללית, "ידוע שתנועות נוער מעניקות לילדים כלים רבים להתמודד עם בעיות בחיים, משפרות את הביטחון העצמי, את היכולת של הילד להשתלב בחברה ונותנות לו חוסן נפשי להמשך החיים".

 

האם צריך לשלוח כל ילד לתנועת הנוער? לדברי אלון-סידליק, ההחלטה צריכה להתבצע יחד עם הילד: "חשוב להיות קשוב לרצונותיו ויכולותיו של הילד. "לתנועות הנוער יתרונות רבים, אבל וודאי שאי אפשר להכריח ילד ללכת לתנועת הנוער אם הוא אינו מרגיש בנוח שם, לא נהנה ולא מרגיש סיפוק והעצמה".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כלים רבים להתמודד עם החיים
צילום: shutterstock
מומלצים