שתף קטע נבחר

חבושים אחד אחד: עוגת חבושים של ארז קומרובסקי

ארז קומרובסקי מנצל את עונת החבושים הקצרה, ואופה מהם עוגת שמרים מתוקה וטעימה במיוחד. גם אתם יכולים

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

עוגת חבושים

המצרכים:

לבצק-

1/2 ק"ג קמח חלה

1/2 כוס סוכר

5 חלמונים

1 כף שמרים יבשים

1/4 1 כוס חלב פושר

200 גר' חמאה רכה

12 מקל וניל, מגורר

1 כף קליפת תפוז, מגוררת

1 כפית מלח

לחבושים-

1/2 1 ק"ג חבושים, קלופים ומגולענים

1/2 כוס סוכר

2 כוכבי אניס

1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו

5 תרמילי הל

1 מקל קינמון קטן

3/4 בקבוק יין אדום

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - לשים את כל חומרי הבצק יחד בקערה ידנית או במיקסר עם וו גיטרה במשך 7-8 דקות עד שהבצק רך ונעים לעבודה. מתפיחים כשעה בקערה מכוסה בניילון נצמד. לאחר כשעה הופכים את הבצק, ומשאירים אותו ל-1/2 שעה נוספת להתפחה.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מכינים את החבושים - יום קודם חותכים את החבושים ל-1/8 ומבשלים עם הסוכר, התבלינים והיין עד רתיחה. ממשיכים לבשל את התערובת במשך כשעתיים על אש נמוכה עד לריכוך.
  3. מקררים היטב את החבושים, ומניחים בתבנית קוגלהוף או ב"סיר פלא" משומן היטב (הקפידו לסנן אותם מהסירופ, ושמרו את הסירופ להגשה).
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. מרכיבים את המנה ואופים - מניחים את הבצק על החבושים, ומניחים להתפחה נוספת של כ-1/2 שעה. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-50 דקות או עד שקיסם הנכנס לעוגה יוצא יבש והעוגה זהובה. מניחים לעוגה להתקרר בין 3-5 דקות, והופכים בזהירות.
  5. הגשה - אוכלים לצד קצפת או שמנת חמוצה.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
ארז ועוגת החבושים
צילום: אביהו שפירא
מומלצים