שתף קטע נבחר

ההוצאות שלנו באשראי גדלו ב-10% והניבו 3.4 מיליארד ש' עמלות

9.8 מיליון כרטיסי אשראי וגידול של 10% בהוצאות ל-211 מיליארד שקל, הניבו לחברות האשראי 3.4 מיליארד שקל עמלות בתשעת החודשים הראשונים של השנה. החברות רשמו זינוק של 28% ברווח ובמקביל החובות של הציבור תפחו ב-30% והסתכמו ב-9.7 מיליארד שקל

היקפי הרכישות של הציבור בכרטיסי אשראי במהלך תשעת החודשים הראשונים של השנה, הסתכמו ב-211 מיליארד שקל, גידול של כ-10% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. כך עולה מסיכום הדו"חות הכספיים של חברות כרטיסי האשראי שפורסמו השבוע.

 

סך העמלות שגבו החברות הסתכם בתקופה זו ב-3.4 מיליארד שקל, כאשר 2.07 מיליארד שקל נגבו מבתי העסק ו-1.33 מיליארד שקל נוספים נגבו מהלקוחות, מחזיקי הכרטיסים.

 

הרווח הנקי המצרפי של חברות כרטיסי האשראי הסתכם בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה ב- 621 שקל, גידול של 28% בהשוואה לאשתקד.

 

יתרת האשראי (חוב בגין הלוואות שניתנו) לאנשים פרטיים, הסתכמה בסוף חודש ספטמבר בכ-9.7 מיליארד שקל, גידול של כ-30% בהשוואה לאשתקד.

מאסטרקארד מאסטרפס כרטיס אשראי קניות ב רשת קניות אונליין (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

עוד עולה מהנתונים כי מספר הכרטיסים שהחזיק הציבור הישראלי, נכון לסוף חודש ספטמבר, עמד על 9.81 מיליון, כאשר כ-20% מהם הוגדרו כ"לא פעילים" (שלא נעשה בהם שימוש במשך 3 חודשים).

 

בחברות כרטיסי האשראי מציינים כי ברבעון האחרון ניכר גידול משמעותי בהיקפי הרכישות בחו"ל, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

 

למרות שחברות האשראי אינן מפרטות את היקפי העסקאות בחו"ל, סימן לכך ניתן לראות בהכנסות שלהן מעמלות בתחום זה - בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד גדלו העמלות מעסקאות חו"ל בעשרות אחוזים ובמיוחד בחברת ישראכרט שרשמה גידול של כ-60% בהכנסות מעמלות אלו.

 

עם זאת יש לציין כי היקפי הרכישות בחו"ל עדיין מהווים אחוז קטן יחסית מסך הרכישות הכולל בכרטיסי אשראי והם מסתכמים בכ-10% מהמחזור הכולל.

 

גידול בהלוואות

היקפי הרכישות של לקוחות קבוצת ישראכרט, בניהולו של רון וקסלר (הכוללים גם את המותג "אמריקן אקספרס") הסתכמו בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה ב-102 מיליארד שקל, גידול בשיעור של 9% לעומת אשתקד. הרווח הנקי בתקופה זו, ללא אירועים חד פעמיים, עמד על 224 מיליון שקל.

 

לקוחות החברה החזיקו ב-4.83 מיליון כרטיסים (נכון לסוף חודש ספטמבר) ויתרת האשראי לאנשים פרטיים הסתכמה ב-2.07 מיליארד שקל, גידול של 31% בהשוואה לסוף 2015. הריבית הממוצעת בישראכרט עמדה על 7.4%.

 

היקפי הרכישות של לקוחות לאומי קארד, בניהולו של רון פאינרו שנכנס לתפקיד לאחרונה, הסתכם בתשעה חודשים ב-55.5 מיליארד שקל, גידול של כ-10% לעומת אשתקד. הרווח הנקי הסתכם ב- 148 מיליון שקל בתקופה זו.

 

יתרת האשראי לאנשים פרטיים עמדה 4.17 מיליארד שקל - גידול של כ-15% בהשוואה לסוף שנת 2015, כאשר הריבית הממוצעת עמדה על 6.9%. לקוחות החברה החזיקו , נכון לסוף חודש ספטמבר, ב-2.56 מיליון כרטיסים.

 

היקפי הרכישות בכרטיסי חברת כאל, בניהולו של דורון ספיר, בתשעת החודשים הראשונים של 2016, הסתכמו ב-53.6 מיליארד שקל, גידול של כ-8.5%, בהשוואה לאשתקד. החברה רשמה בתשעת החודשים הראשונים של השנה רווח נקי של 249 מיליון שקל.

 

נכון לסוף חודש ספטמבר, החזיקו לקוחות כאל ב-2.42 מיליון כרטיסים בהשוואה ל-2.32 מיליון כרטיסים בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-4.6%.

 

יתרת אשראי שהעמידה החברה לאנשים פרטיים הסתכמה ב-3.41 מיליארד שקל, כשהריבית הממוצעת היא הגבוה מבין חברות האשראי ועומדת על 11%.

 

עוד על כרטיסי אשראי:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים