שתף קטע נבחר

שיפץ בחנות - ומצא עתיקות מהמאה ה-12

פלסטיני תושב העיר העתיקה בירושלים גילה היכל עתיקות מהתקופה האיובית במהלך עבודות להרחבת חנותו. רשות העתיקות דורשת להפקיע את השטח לצורך חפירות הצלה. בעל החנות מתנגד: "זו מורשת איסלאמית"

 

פלסטיני תושב העיר העתיקה בירושלים, שביצע עבודות להרחבת חנותו הסמוכה להר הבית ולכותל, גילה היכל עתיקות מהתקופה האיובית ובו ממצאים רבים. כעת רשות העתיקות דורשת להפקיע את השטח על-פי חוק לצורך ביצוע חפירות הצלה, ואילו הבעלים מתנגד לכך וטוען כי מדובר בניסיון ישראלי לפגוע בעתיקות מוסלמיות כחלק מ"ייהוד ירושלים".

 

סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" ראיינה את עימאד אבו חדיג'ה, שמצא את הממצאים הארכיאולוגיים, לאחר שלטענתו הוא קיים עבודות להרחבת חנותו. ההיכל שהתגלה, על פי מומחי עתיקות שהגיעו למקום, שימש לצורכי מסחר. במקום אותרו גם כתובות שונות. 

אבו חדיג'ה וההיכל שנמצא ()
אבו חדיג'ה וההיכל שנמצא

חלק מהעתיקות שנמצאו ()
חלק מהעתיקות שנמצאו

לדברי אבו חדיג'ה, מומחים שהגיעו למקום מטעם רשות העתיקות טענו כי יש במקום כתוביות בעברית, אך הוא עצמו טוען כי הן כתובות בערבית ואף כתוב בהן, לכאורה, "מוחמד" ו"אללה". הוא אמר לכתב סוכנות הידיעות "מען" בדמעות: "אני נשבע באללה... זו מורשת איסלאמית".

 

בנוסף הוא ציין כי אנשי רשות העתיקות שהגיעו למקום דרשו ממנו לפנות את המבנה תמורת סכומי כסף, וכי הוא סירב בשל "חשיבות הגילויים לאיסלאם".  

 

מאור צמח, יו"ר תנועת "לך ירושלים" הפועלת למימוש הריבונות בכל חלקי העיר, אומר: "חפירות ארכיאולוגיות במזרח ירושלים שלא בפיקוח רשות העתיקות מהוות נזק חמור לחקר העבר. לא מתקבל על הדעת שגורמים פרטיים יעשו דין לעצמם ויפגעו באופן ישיר בריבונות ישראל. בנוסף, הצגת החפירה כעניין פוליטי מהווה הסתה מסוכנת שעלולה להוביל למעשים קיצוניים".

 

מרשות העתיקות נמסר בתגובה: "רשות העתיקות אחראית על השמירה על המורשת של כולנו. שטח העיר העתיקה בירושלים הוא אתר עתיקות מוכרז, וכל פעילות שיפוץ או פיתוח באזור מצריכה היתר מרשות העתיקות לפי חוק. המקרה מוכר לרשות העתיקות ומטופל על ידה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חלק מהעתיקות שנמצאו בחנות
מומלצים