שתף קטע נבחר

"מדינת ישראל חושבת רק על הטווח הקצר"

"כצרכנים נקבל דירות טובות יותר אם תהיה בנייה נכונה, איכותית וירוקה, אבל המדינה לא משקיעה מספיק בתחום הזה", כך אומר מנכ"ל תרמוקיר בפאנל בנייה ירוקה באולפן ynet. מנכ"לית המועצה לבנייה ירוקה: "יש כאן הזדמנות מאוד משמעותית להכניס את נושא החדשנות לליבת תחום הבנייה על כל הרבדים שלו"

בשיתוף תרמוקיר

 

"בנייה ירוקה צריכה להיות נכונה ואיכותית יותר. אנחנו כצרכנים נקבל דירות הרבה יותר טובות אם נחזור ליסודות, אבל המדינה לא משקיעה מספיק בתחום הזה". כך אומר מנכ"ל תרמוקיר, אלי כהן, בפאנל באולפן ynet, במסגרתו השתתפו גם הילה ביניש, מנכ"לית המועצה לבנייה ירוקה, זיו לזר, מנהל אגף הכלכלה בהתאחדות בוני הארץ וישראל דוידי, יו"ר איגוד המהנדסים. צפו בדיון

 

 

כהן אומר: "צריך לומר את האמת שהיום המדינה לא משקיעה, לא משקיעה מספיק. התקינה היא עדיין וולונטרית והבנייה הירוקה נתפסת בעיני רבים כבנייה יקרה יותר והמשאבים שהמדינה הייתה צריכה להשקיע כדי לקדם את הבנייה הירוקה עדיין לא מספיקים כדי לתת לזה באמת את הדחיפה הראויה".

 

ביניש: "חשוב להגיד שבישראל החשיבה היא רק לטווח הקצר, אין פה חשיבה לטווח הרחוק, בנייה ירוקה דורשת הסתכלות לטווח הרחוק ואם הממשלה לא תדע לאזן בין הצרכים המיידיים לבין הצרכים לטווח הרחוק, הבנייה הירוקה תתקדם אבל בצורה הדרגתית יותר. יש כאן הזדמנות מאוד משמעותית לקחת ולהכניס את נושא החדשנות לליבת תחום הבנייה על כל הרבדים שלו, אם זה בטיחות ואם זה ייעול תהליך הבנייה וקיצור זמני בנייה וטכנולוגיות שקשורות כמובן לבנייה ירוקה, לחסכון באנרגיה, חסכון במים ועוד. צריך לקחת ולחבר את שני הנושאים ביחד של חדשנות ובנייה והגבול הוא השמיים".

 

דוידי: "משבר הדיור גרם לכך שאין בנייה ירוקה, ובאופן כללי כל הסטנדרטים של הבנייה יורדים, שוק הדיור נהפך להיות אחד המרכזים הפוליטיים, בזמנו היה נושא מקצועי, הוא בכלל לא היה במיינסטרים של התקשורת. היום נושא הבנייה הפך להיות נושא פוליטי כמעט ברמה של נושא הביטחון, הוא ממנף פוליטיקאים, וברגע שהוא הפך להיות פוליטי אז מתחילים להיות אותם גורמים הרסניים שהורסים אותו לאט לאט. כשהנושא הוא פוליטי, רוצים לראות תוצאות ומייד. כדי לבנות בנייה ירוקה צריך לעשות תהליכים".

 

לזר התייחס לקריאת הקבלנים לממשלה לאמץ תוכניות של בנייה ירוקה על חשבון מחיר למשתכן ואמר: "ב-2016 המדינה שיווקה 86% מהקרקעות עבור מחיר למשתכן, עוד 10% לבנייה צמודת קרקע ונתח זעום של 4% שזה עבור כל משפרי הדיור שזה מרבית שוק הדיור שלנו. מה שאנחנו הצענו זה שהמדינה תחזור בה קצת מהגישה הטוטלית הזאת ותשווק יותר עבור משפרי דיור וקראנו למועצה לבנייה ירוקה ומשרדי ממשלה אחרים לפנות יחד איתנו לאוצר ולהגיד: תשנו את זה, ובתמורה אנחנו נסכים לבנות את כל היחידות האלה שייבנו למשפרי דיור על פי תקן הבנייה הירוקה. זאת היתה הכוונה של ההצעה הזאת, אף אחד לא הרים את הכפפה הזאת עדיין".

 

בשיתוף תרמוקיר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים